Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 065
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Светлозара, в толкова ранна бременност много трудно се вижда с коремен ехограф, мен ме гледаха с вагинален...може да не са премерили добре големината на сака. Иначе за кистата не се притеснявай, консултирай се с още 1 лекар, аз имах хематом до сака...и кървене, но закрепихме положението.

# 241
  • София
Светлозара, разминаването нее е голямо, и както казва So close - с коремен много трудно толкова рано. За истата и аз знам, че се случва на много жени и не е страшно.

Lygia, на една приятелна миналата година й беше точно така - няма цикъл, няма и изгледи да идва скоро, няма и бременност - дойде й след дуфастон. Стискам палци да не се развалят плановете за спа ваканцията!

Успех момичета, пожелавам ви скоро притесненията да са в миналото и да се наслаждавате на прекрасни бременности!

# 242
Светлозара, разминаването нее е голямо, и както казва So close - с коремен много трудно толкова рано. За истата и аз знам, че се случва на много жени и не е страшно.

Lygia, на една приятелна миналата година й беше точно така - няма цикъл, няма и изгледи да идва скоро, няма и бременност - дойде й след дуфастон. Стискам палци да не се развалят плановете за спа ваканцията!

Успех момичета, пожелавам ви скоро притесненията да са в миналото и да се наслаждавате на прекрасни бременности!

Шанталче, аз пих дуфасто от май до ноември включително. Декември ми позакъсня малко, но януари още нищо. АГ не искаше нищо да ми дава. Другата седмица след ендокринолог ще я посетя пак. Може от пролактина да ми идват всички проблеми. Ще видим какво ще каже. Останолото е горе-долу окей. 

Имам един въпрос - ако има такива от вас, които се преглеждат при АГ, което не работи с НЗОК, всеки преглед ли се плаща? Например, посетих моето АГ на 23.12 и преди няколко дни. И двата пъти си платих по 40 лв. Следва преглед след седмица, пак ли трябва да платя? Аз ще я подпитам деликатно, но си мислех, че при платен първичен, дори и да не е през НЗОК, вторичния ти в рамките на месец е безплатен или греша? То даже не ми взима тя парите а на рецепция?

# 243
  • София
мисля, че се заплащат и първичен и вторичен

# 244
Ооо всичко си плащам на частно, в началото имах прегледи на 10-14 дни и пак съм плащала. Мисля, че при тях не важи това първичен-вторичен.

# 245
HappyHeartbeat, взимам си прашец! Все така хубаво да си расте бебето! И моето ТСХ беше така през бременността, даже по-ниско беше около 10г.с.
лисичке, чудесни новини! Ще имаш достатъчно време да го осмислиш.
svetlozara, знам че ти е трудно, но се опитай да не се тревожиш излишно. Наскоро имах киста на жълтото тяло, макар и като не бременна, с коремен ехограф я измериха около 4х5см. За няколко седмици изчезна (съдя по това, че спря да ме боли), а както са ти казали другите момичета при бременност изчезва до края на първия триместър.
lygia, ха дано ти дойде преди почивката, за да й се насладиш. За плащането на прегледите - частните болници и кабинети обикновено в ценоразписа си имат цени за първичен и вторичен преглед. Всяко посещение си се заплаща (освен ако лекаря не реши да не те таксува по някаква причина)

Редактирам се: аз съм с положителен тест за овулация от днес (61ви ден от МЦ). Подозирах, че може да наближава, защото левият яйчник взе да ме наболява преди няколко дни, ама с огромните ми по принцип яйчници това хич не е гаранция. Не че можем да свършим нещо вкъщи и като имам овулация, ама поне ако утре репродуктивния ми лекар поиска да пускаме някакви изследвания при начало на цикъл, няма да се налага да пия нещо за предизвикване.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 16:27 от 2402

# 246
2402, уау! Всеки ден ли се тестваш? Аз временно спрях и опити и всички защото съм с голямо закъснение 40 ден и идея нямам ще имам ли изобщо ОВУ, не следя с ленти, но все пак възможно ли е да има Ову след някой и друг ден примерно, да го хванем и да не е било напразно Grinning

# 247
Почнах този месец от 40ти ден някъде с тестовете, преди това няма смисъл при мен. Родих октомври 2021, май месец ми дойде за пръв път и това ще ми е трети цикъл от тогава. Та да, малко се набутвам с пари за тестовете и е до голяма степен излишно, при положение, че инвитрото ни е в кърпа вързано, ама ми е любопитно да видя случва ли се нещо въобще в яйчниците ми или не.
Все пак Lygia стискам палци и при теб да се окаже просто някакъв ненормално дълъг цикъл и тепърва да предстои овулацията!

# 248
Момичета, имам чувството, че времето спря и не минава. На 30.12 ми дойде Ц, на 08.01 положителен беше теста за ову, кога трябва да пусна кръвен тест🙂  нямам търпение изобщо за обикновенния тест...

# 249
  • София
Светослава, ако приемем, че имплантирането става 10тина дена след О, то чгх започва да нараства след това. Ако днес ти е 10ти ден, кръвен според мен би отчел най- рано след 2 дена

# 250
Mrvv, днес се замислих, че може и да ми се е случвало друг път да ме боли и да сме прекратявали точно, защото е адски гадно. Мисля да направя малко коремни по-късно или лека силова тренировка направо - чела съм, че това спомага за пукането на фоликула. Пък и от Отривила ще минат 48 часа днес следобед - да се спука да спре да ме боли и да действаме довечера.

Shantall
, преди инвитрото и стимулацията никога не бях усещала овулацията си, но след тях се започнаха едни болки, особено, когато фоликула е в десен яйчник. Левият почти не го усещам, но десния...А и той ми е по-активен, с поликистоза съм. Обикновено чувството е сякаш ще ти се пръснат яйчниците и корема, както казвам на ММ " чувствам се като кокошка, която се опитва да снася яйца". Но след като се спука, минава за секунди. То може би по-добре е опити да се правят 1-2 дни преди самото спукване, че нали уж пътуват семчовците. Но както е казал докторът. Успех , с повече фоликули имате голям шанс Simple Smile

# 251
Светослава, ако приемем, че имплантирането става 10тина дена след О, то чгх започва да нараства след това. Ако днес ти е 10ти ден, кръвен според мен би отчел най- рано след 2 дена
Шантал, ох страхме е от резултата🥹 а на теб пожелавам много ярки и пухкави чертички🙂

# 252
Да се отчета и аз. Бях при лекаря днес. Спермограмата на мъжа ми е топ! 🥰 Показах му 4 много положителни теста, за 4 дена назад броено от днес.
А той: Кво е тва бе момиче?! 😂😂
А, вика, изплаши се, че ще ти давам хапчета и си дадохте зор, а? 🤣

Гледа ме на ехограф, естествено нищо не видя. 😁
Взеха ми кръв и урина, връчиха ми пакет със списания и подарък ваучери за бебешки неща. (за Германия говорим), и ме изпратиха да си вървя. След 2 седмици пак съм там.
В момента съм 4с.+5д.
Нямам търпение да го видим на екрана и да ви наръся едно хубаво с моя прашец. 🙏🍀🤞

# 253
  • София
Salsera, ние сме заложили някакъв материал в понеделник. Просто снощи толкова силно ме болеше, че едвам отивах до тоалетната. Болката е точно както я описваш, адски гадно е, а може би защото са два е толкова силно. Като, че ли отминава вече дискомфорта.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 18:48 от shantall

# 254
Мен от както ме оперираха от ендометриозата ми е супер болезнена овулацията.. Това било нормално при жените с ендо... Знам колко е неприятно, ако много боли вземи кетонал помага.

Общи условия

Активация на акаунт