Обмисляте ли в момента придобиване на нови знания и умения?

 • 5 015
 • 34
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 71
Здравейте! Не знам дали мястото тук,но ще попитам Simple Smile
Искам да подобря английския си език и имам много самоучители. От един ли да си уча или комбинирано?

# 16
 • Мнения: 304
Здравейте! Не знам дали мястото тук,но ще попитам Simple Smile
Искам да подобря английския си език и имам много самоучители. От един ли да си уча или комбинирано?
Според мен е важно да са различни темите,  за да обогатите речника.

# 17
 • Мнения: 13
Дадоха ми идея да запиша курс по QA и да почна да се занимавам с IT. Как ви се струва? Нямам никакъв опит, дали е лесно и дали ще мога да се справя? Струва ли си да се инвестират време и пари?

# 18
 • Мнения: X
Дадоха ми идея да запиша курс по QA и да почна да се занимавам с IT. Как ви се струва? Нямам никакъв опит, дали е лесно и дали ще мога да се справя? Струва ли си да се инвестират време и пари?

Лесно не е. Дали ще се справиш няма как да знаем.
Струва си да се инвестира във всяко знание, в което искаш да се развиваш. Qa в началото взимат малко, като натрупат опит вече заплатата скача.

Ако го правиш само, защото си чула, че взимат яко кинти, по-добре недей!

# 19
 • Мнения: 1 136
Завърших си дипломната работа за магистър и по-следващата седмица ще защитавам. На 30+ години съм, с дете на 1.5г. и съм все още по майчинство. Скоро планирам да се върна на работа. До края на годината ще ми се наложи да си подновя един сертификат, без който не мога да работя и чиято валидност е 5 години. Вероятно и опресняване на английския език ще ми се наложи, тъй като не съм го ползвала активно две години почти. Все по-сериозно обмислям дали би ми било по силите да продължа с докторантура. В професионален план би било чудесно за мен, но ако трябва да се откажа от работата си заради докторантурата, дори и финансово да не е чак толкова голям проблем на този етап, сериозно ще се замисля.

# 20
 • Мнения: 1
Не съм от хората, които обичат рутината. Постоянно има нови неща за учене и аз имам глад за тях. В момента уча магистратура, редовно и тя отнема много от моето време. Допълнително правя и курсове за да се развивам професионално.
. Така трябва 🙏 браво

# 21
 • Мнения: 1 479
Мисля, че съм за комбинация на двете! В момента продължавам обучението си, чета книги, скоро мисля и да започна да уча някой език.
П.с. И аз харесвам много испанския. Към тези, които го знаят-дали мога да го науча сама, без школа или е твърде заплетен. Знам малко думи, като ги чуя мога и да си преведа някои неща, но само толкова.

# 22
 • Мнения: 752
Аз учих испанския сама доста време, но с граматиката ми е трудно, да се оправя.Затова почнах с учител.Имам много неща вкъщи, обичам го този език.Едновременно уча и италиански, също е прекрасен, там по самоучители засега.Hug

# 23
 • Мнения: 304
Аз учих испанския сама доста време, но с граматиката ми е трудно, да се оправя.Затова почнах с учител.Имам много неща вкъщи, обичам го този език.Едновременно уча и италиански, също е прекрасен, там по самоучители засега.Hug
Извинявам се , ако въпроса не е на място, но ако може да споделите колко лв.средно се взима за испански език, индивидуално обучение.Въпроса ми идва от това, че мислех , че английския индивидуално  обучение  е около 10-12 лв., обаче приятелка ми каза,  че плаща 26 лв. на час.Мислех, че е по-евтин  заради масовостта.Оказа се, че по -високите  нива са доста скъпи.

# 24
 • Мнения: 752
Писах на лични.

# 25
 • Мнения: X
Според мен човек може да започне и сам да изучава испански, след това вече да изкара някакви уроци за да подобри граматиката. Езикът не е труден, защото няма падежи, времената също не са много трудни, словобразуването е логично и близко до нашия език. Аз съм го учила с учители, в гимназията имах и нейтив преподаватели, което улесни нещата. Ако ви е интересно почнете сами, ще видите дали продължава да ви е интересно и след това можете да се запишете на курсове или индивидуални уроци.

В разни групи за фрийлансъри по фб може да се намерят много хора, предлагащи уроци.

На мен ми се учи португалски, защото покрай общуване с португалци и знанията ми по испански хващам доста. Курс начално ниво ми обявиха 350 лв, но просто физически не мога да го направя, защото уча редовно вечер и съм всеки ден на лекции. За сега е малко на пауза, ще видя за по-напред.

# 26
 • Мнения: 737
Обичам да уча нови неща, а и постоянно ми се налага покрай работа заради бранша, в който работя. С английския отдавна съм стигнала най-високото възможно ниво и съм взела съответния сертификат, оттам нататък само речника мога да си обогатявам. В момента си подобрявам испанския, за да взема сертификат B1 (реално не ми трябва за нещо конкретно, просто го влача от много време и искам да си го имам). На работа карам разни Udemy курсове, включително един за разни уау гимнастики с Ексел. Уча се и да свиря на пиано, също постоянно пробвам разни нови готварски рецепти и да правя домашно разни неща от типа на луканки, сирене, мармалад и т.н. Ученето поддържа мозъка жив, а това е един от органите, които ако не ги ползваме ги губим.

# 27
 • Мнения: 2 352
Възхищавам се за упоритосттави!
Аз съм деен човек, винаги съм се включвала във всякакви инициативи, бях сравнително добра ученичка и студентка. Обаче смятам, че не бих могла да продължа в тази сфера да работя. Искам да се преквалифицирам. Обаче, адски ми е трудно, бързо губя концентрация и трудно запомням. Много се надявам да се дължи на факта, че съм с 2 малки деца( на 3г и 1г) и все още не мога да се наспя пълноценно. Честите боледувания пък ме изтощават още повече. Улових се, че и много често забравям, нещо изключително не типично за мен.
При тези с деца, така ли беше при вас? Дойде ли ви акъла в главата Grinning Аз такива глупости сътворявам, че чак не мога да се позная. Последните ми най- глупави изпълнения са да правя торта с готварска сметана, сложих сол, вместо захар, забравих си ключовете на врата, сложих дистанционното в хладилник, оставих прозореца на вратата отворен. Това от началото на година. Отделно, че понякога забравям думи, случвало се е да забравя защо съм отишла да съседната стая. Споменавам ги, защото преди не ми се е случвало и много ме натоварва. Съответно започвам да потъвам в една дупка на отчаяние, че аз елементарни неща забравям, а как ще се справя в съвсем нещо ново...
Стана прекалено дълго

# 28
 • София
 • Мнения: 125
Не обмислям, но се налага. Човек се учи докато е жив.

# 29
 • Мнения: 230
Ученето ме съпътства през целия живот.
Какви ли не курсове карах. Единствено английския не мога да подобря, а го уча много време. Метода, които ми допада за разговорната част е сугестопедия, обаче боря в малък град, в който не се провеждат такива. Преди години без дете и безработна успях да изкарам 1 месец, понеже бяха и дневни в Пловдив. Усещането беше шеметно, напредъка уау. Сега се замислям за школа в града и да започна отново отначало. Винаги съм мечтала да уча немски, но зная, че немски без английски не е продуктивно за работата.
Искам да уча и компютри, по-скоро програмни езици. Нямам опит но съм решила с безплатните курсове от Софт уни

Общи условия

Активация на акаунт