Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
кой е казал думата "гето"? много моля. Но в Лозенец обикновено няма и толкова убийства, нито изнасилвания (виж - обири има и автокражби, ама това се ядва). В Люлин да живееш е страшно или в Орландовци.  Достатъчно е да се погледне проблема с осветлението на някои квартали, както и колко много цигани живеят по тях.От Сливница нагоре открай време си е пълно с цигани.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 14:33 от Лорд Сняг

# 211
  • пустинята Гоби
Скритият текст всъщност е интересен и поучителен, какво му е ироничното и саркастичното?

# 212
Нито в Люлин, нито в Орландовци да живееш е страшно. Нито в който и да било краен или нарочен за опасен квартал. София е много спокоен град в сравнение със западните столици. Пък това, че някой изпитва свои вътрешни тревоги да излиза по тъмно или да пуска детето си да ходи пеша от спирката на трамвая до къща в Княжево (понеже и това скоро се коментираше) е лично светоусещане, но не е реалността на опасен град. В това отношение имаме късмет. Говоря от лични впечатления на жена в Лондон.

Иначе, Мандаринка, на мен ми се струва, че приемате много присърце някои неща - надали някой се опитва да Ви обиди, като казва "Софето". Не мисля и че е признак на кофти отношение към столицата.

# 213
Нямало квартали, в които е опасно? Ок, аз сама, стара жена вече, вряла, кипяла, с добър замах 😄, не бих минала спокойно вечер по Мария Луиза, Ботев, Централна гара, нагоре към Банишора. Или около по-зелените блокове на Дружба 1. Пък нека не е опасно.

# 214
Какво ще кажете за Овча купел 2 новият проект на Контракт сити?

# 215
Абе моя приятелка в Люлин си я обраха и заплашиха с нож по светлите часове на деня, а такова нещо съм чувала да се е случвало в други квартали. Така че опасни квартали си има и аз съм предубедена.

# 216
Здравейте! В бъдеще ще се купува едностаен/двустаен апартамент и искам да попитам кой квартал е за предпочитане с всякакви комуникации с нормална цена на апартамента? Не съм от София и никога не съм живяла там.

# 217
За предпочитане е да поживеете поне няколко месеца под наем в София преди да купувате. Тук всеки е с различни предпочитания и ще ви даде препоръки от своята камбанария, да не говорим, че доста изказвания са твърде крайни и далечни от реалността. "Нормална цена" също е много разтегливо понятие и оставя възможност за много интерпретации. Като цяло цените в София в момента са ненормално високи за това, което се предлага, поне според моето светоусещане, и аз лично не бих купувала жилище в момента.

# 218
Здравейте! В бъдеще ще се купува едностаен/двустаен апартамент и искам да попитам кой квартал е за предпочитане с всякакви комуникации с нормална цена на апартамента? Не съм от София и никога не съм живяла там.

в бъдеще ..
отговорете на тези характеристики за себе си ..
 / семейство / деца -дали има / местоработата къде е
и после може да получите някакви отговори, по насочващи
Сега въпроса е чешам си клавиатурата в неделя следобед Wink

# 219
Някои квартали на София - Орландовци, Люлин - са същинско циганско гето. От Сливница натам положението е страшно.  И да точно в такива квартали - в които често няма ни осветление, ни полиция-  тежката престъпност е на по-високо ниво ако гледаме обири, изнасилвания, убийства.
Като цяло южната и югоизточната част на София и Центъра са значитело по-развити от Северната. В покрайнините като Драгалевци пък има септични ями. пътищата също са зле.

нормална цена наистина е доста разтегливо понятие особено като се има предвид гарсониера ли ще купува или мезонет, в Княжево или в Центъра иска ли някой да има метро до него или не, да има ли много цигани в квартала или да няма, да е близо до центъра или се предпочита зеленина  и пр. и пр.

# 220
Лорд Сняг, по-глупав коментар не бях чел за София. Ти изобщо някога живял ли си тук и обикалял ли си кварталите изобщо? Разлика между кварталите със сигурност има, но не е толкова драстична, колкото ти я изкарваш. Обрисуваш много грешна картинка за хора, които не са стъпвали в Сф.
Извадете статистика за убийства, изнасилвания и грабежи по квартали. Обзалагам се, че картинката е долу горе еднаква навсякъде, а вероятно убийствата са повече в по-лукс кварталите. Кражби стават навсякъде. София не е огромен град, крадците могат да се придвижват навсякъде в рамките на 30мин. А за изнасилвания? Къде стават тези изнасилвания - по улиците ли? Смешна история.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 15:13 от Gogo1979

# 221
Хайде, появиха се крайните изказвания, далеч от реалността. Ама какво да очакваш от някой, който се е нарекъл "лорд" Grinning
Люлин е най-големият квартал в София, с над 120 000 жители, оприличаване на циганско гето е повече от смешно. Ще дойде някой от провинцията и ще си помисли, че е като Факултета ...
И да, възможно е обир или кражба да стане навсякъде. На една приятелка няколко пъти й крадоха протмоне в Борово и в Центъра, един познат, живеещ на пл. Славейков, беше обран. Но пак казвам, това не значи, че градът като цяло е опасен. Пък кого го е страх да минава покрай Централна гара или Лъвов мост, Люлин, Орландовци или където и да било, си е негов проблем.

# 222
Някои квартали на София - Орландовци, Люлин - са същинско циганско гето. От Сливница натам положението е страшно.  И да точно в такива квартали - в които често няма ни осветление, ни полиция-  тежката престъпност е на по-високо ниво ако гледаме обири, изнасилвания, убийства.

Глупости на килограм.
Люлин си е един малък град с много микрорайони. В Орландовци има и хубави къщи на “бели“ собственици, които плащат данъци.
А цели квартали без осветление и полиция в София НЯМА.

# 223
Приемете колегата като баланс на безбройните драматични уверения от други потребители как центъра, Лозенец, Яворов и изобщо "скъпото" са пенсионерски коптори, пълни с мутри, кифли, новобогаташи, партизани и какво още беше.

# 224
Няма база за сравнение между двата типа изказвания, дори да са еднакво неверни. В единия случай невярно се създава усещане у хората, че дадени квартали са небезопасни или гето и че едва ли не ще ги изнасилят или убият, ако стъпят там.

Общи условия

Активация на акаунт