Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 815
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Съвсем точно ми е сравнението.
Щом сте ок определени потребители да сипват глупости с големия черпак, значи поощрявате точно този тон в темата и сега няма от какво да се оплаквате.
Няма как да оставите едните, понеже хейтът им съвпада с правата партийна линия, и да изгоните този, понеже писал против каквото смята за кофти квартал.

# 226
Прави сте за цената, за около 60 хил евро искаме да вземем двустаен апартамент, но повечето апартаменти са на много по-високи цени. Покупката няма да е скоро, но ми се иска да се ориентирам в конкретния квартал. Когато съм в София, съм на гости в Надежда до Бели Дунав, харесва ми района. Други познати живеят в Овча купел и Люлин до метрото , все още не съм ходила там.

# 227
Двустаен за 60 000 евро няма да можете да намерите дори и в оприличените на "гето" квартали, защото и там двустани панелки вървят по 80 000+ евро. С такъв бюджет просто нямате възможност за какъвто и да било избор.

# 228
  • Sofia
Но ще е прилична първоначална вноска, примерно 50к (10к да има допълнително за разходи) и от банката разликата за покупката и ремонта.

# 229
Двустаен под 80-90 000 евра в София няма. Но можете да вземете потребителски кредит за доплащането.
П. с. Видях че с Julian сме писали едновременно..

# 230
Нас ни обраха в прехваления Младост 4 на две улици разстояние от “топа на топа” - Бизнес парка. В нов блок, с чипове, камера и прочие. 2 часа чакахме да дойде полиция (не знам въобще какъв беше смисъла де, нищо не направиха и накрая получихме уведомление, че случаят в затворен неразрешен и толкоз). Кражби стават навсякъде. От тогава насам само СОТ във всички жилища, и паник бутон за стресирани родилки като мен 😃

# 231
# 232
  • пустинята Гоби
Кой хвали Младост 4? Иначе, да, кражби стават навсякъде за съжаление.

# 233
В Люлин единственият проблем са хората:)  Не че е малко де, но централните части са супер от към инфраструктура , в действителност си е град в града. Метростанция, магазини, хубава детска градина до блока, аптека, Софиямед, Мол, Хепи, спортна зала -  всичко на пешеходно разстояние. Западен парк-15 Мин пеша, 5 с кола. Широки булеварди, зелени площи, места за паркиране. Никога не ме е било страх да се прибирам вечер. Дотук до рез  Обаче…колко хора могат да се похвалят с такива съседи- в горния апартамент -маргинал самотен алкохолик, който пуска музика на макс посред нощ и ни тероризира от 5 години, а лятото се стреля с един друг съсед и едва не го убиха; съсед до нас - също алкохолик, пуши вкъщи и смърди цялата площадка на цигари, но поне е кротък; другият съсед на площадката редовно поступва приятелката си; съседи няколко етажа по-долу- известни наркодилъри в района; забравен и мумифициран труп в един от апартаментите няколко години; в съседния блок е историята с дядо Стефан, когото убиха заради Съдебен спор; другият съседен блок лятото се беше барикадирал  наркоман целя седмица и буйстваше, точно до градината на детето , та не смееха да излизат на площадката , кръчма с абсолютни утайки зад блока, които пият денонощно , крещят, бият се и т.н . Та..много е хубаво, ама на други места на куп не съм срещала такива екстри Simple Smile
P.s : откраднати колело на мъжа ми, тротинетка на детето, мои обувки; срязани гуми на моята кола, а на мъжа ми издрана с ключове седмица след купуването, откраднати две коли на приятели в квартала. Това между другото Simple Smile

# 234
  • пустинята Гоби
Люлин е далеч от града, а освен това панелените блокове не са най-прекрасните на света. Не са само хората проблема.

# 235
  • Sofia
От кой град е далече 😁
С кола на 10-15мин.до центъра,с метрото още по-бързо...
Живях 15год. в 3-ти до училището,спокойно беше,и все още не е много презастроен както в другите микрорайони.

# 236
Метростанция Люлин до Метростанция Сердика е 11 мин по разписание, но съм съгласна, че хората са проблема.
Люлин е далеч от града, а освен това панелените блокове не са най-прекрасните на света. Не са само хората проблема.

# 237
То защото Манастирски ливади и Малинова долина са по-близо:)
А с метрото наистина е 10 Мин до центъра.

# 238
  • пустинята Гоби
От София е далеч. И да, знам, че има метро и прочие, но за мен е далеч, все едно не е в града. От Манастирски ливади може да се слезе пеша да НДК за отрицателно време и разходката ще е приятна. Но, човек, който отива да живее в Люлин, няма как да разбере за какво говоря.

# 239
  • Sofia

От София е далеч. И да, знам, че има метро и прочие, но за мен е далеч, все едно не е в града. От Манастирски ливади може да се слезе пеша да НДК за отрицателно време и разходката ще е приятна. Но, човек, който отива да живее в Люлин, няма как да разбере за какво говоря.
Люлин е в София !

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 07:55 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт