Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 827
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
ЕммаТ, не ми преиначавай думите, ако обичаш. Написах, че редовно заради един човек страда цял вход. А не че във всеки вход на всеки блок имало човек, който да тероризира другите.

Поликсени, аз не мога да схвана каква е идеята да продадете жилището в Дружба, ако то е ок, а да оставите това, което ви създава проблеми. Аз бих продала това в Люлин в случая и или бих взела по същото време друго с кредит, или бих се преместила временно в Дружба или на квартира до закупуване на ново жилище.

Лорд Сняг, Яремът е страхотно място. Мой приятел има имот там и за последните 4-5 години, откакто го е купил, цената на имота се е вдигнала многократно. Ако можех да избирам, бих живяла извън града на такова място.

# 256
Детето ни ходи на детска градина до нас, която е удобна. А и за да продадем този, трябва веднага да се преместим някъде , после евентуално пак. С малко дете и без роднини в Сф, преместването на семейно жилище си е сериозна работа. Иначе за Дружба, пак има нужда от ремонт и не нинсе струва оправдано да дадем едни 40-50 к за ремонт. А и като помня колко много исках да се махна, когато живеех там като мома Simple Smile
Преди 2 г една съседка продаваше без брокер наследствен тристаен , панел, в Дианабад, за 100 к. Тогава ми се видя много , сега горчиво съжалявам, че не го взехме , макар да не разполагахме с парите. Както обичам да казвам, липсата на решение е пак решение, което обикновено не е в твоя полза Sad

# 257
Аз не бих. Страхотно място е днес Ярема, но минаха минимум 15 години в облагородяване. Още помня времето когато в 21 век нямаше ток половината околност. За вода да не говорим - носихме си от кладенеца и пълнихме в огромен резервоар. Не можеш да се изкъпеш, кранове имаш - вода нямаш. Да днес може да е страхотно, ама 20 години се облагородяваше мястото. На много места е така. Например - в Пернишко. Страхотно място, страхотна къща, страхотна цена, магистрала...и като се почне - измазване отвътре, обръщане на врати, окабеляване, Интернет и  ТВ, мебелиране - 2-3 години минимум отиват за "готова" къща. И още към 100 000 лева. Строителите пък имат неприятния навик, като им се плати всичко внезапно да "изчезват" и да оставят обекта недовършен.

Иначе и аз съм съгласен, много често заради един човек страда целият вход. Най-добрият пример - един човек мами за парното, щранговете са свързани. Реално трябва целият вход да обяви че иска отделна сметка и че не е съгласен с изчисленията на този човек, за да има шанс да се оправят нещата-

# 258
Аз не мога да си представя някой нормален човек да тръгне пеша от Ман Ли до НДК по бул. България, за да диша изгорелите газове от колите. Същото като да се разхождаш по Т. Александров или Цариградско шосе. Ако идеята е разходка, има доста по-приятни места и паркове.
От долната част на Ман Ли изток се ходи пеша до НДК през Южен парк. Много е приятно, но не е за всеки. От Ман Ли запад вероятно се стига през малките улички на Борово и после покрай МА.

# 259
  • пустинята Гоби
Мими, вчера питаше как се плаща в градския, днес поставяш граници на София. В Люлин имало панелки… панелки има в почти всички квартали.
Много си забавен, само че бъркаш сериозно човека. А вчера обяснявах на една дама как се плаща в градския, но говори си, не ми пречиш.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 20:34 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 260
Ама никой не е казал, че Люлин е по-хубав от южните квартали, хайде сега Simple Smile удобен е за придвижване , минус като локация на западните квартали е, че са далеч от бизнес центровете , а не от т.нар ‘център’, каквото и да значи това.

# 261
  • SF
Една добре обособена бизнес зона е Ботевградско шосе, малко преди да се качиш на магистрала Хемус.
Дали бизнесът е добре да се изнася към периферията на града, за да не пречи на живота в града, който пък е пряко и ежедневно свързан с бизнеса, или да бъде концентриран в даунтауна, може да се разсъждава дълго и да има по 1000 "за" и "против".

# 262
Няма как всичко да се концентрира в дантаун.Няма площ за всички.Там на Ботевградско и околностите му,май са предимно търговски зони тип складове.Не знам дали има производства.Мисля,че повечето са около селата,които са  отстрани на магистралата.Всичко си става по естествен път,щом нарастват потребностите на тези бизнеси.Мисля,че така е по-добре.

# 263
  • SF
Е, ясно, че в големите градове в България няма как да се направят бизнес центрове от небостъргачи - "даунтаун" - както е в някои европейски и повече американски тип мегаполиси. Това не е предложение.
Излизаме от темата за кварталите, удобството и близостта до работните места. Няма смисъл да конкретизираме кои сгради са съсредоточени на Ботевградско. Темата е друга и постът ми е бил обвързан с друго мнение.

# 264
Може ли да споделите кои от северните райони около Централна гара са подходящи за жилище. Търся за възрастен пенсионер без кола, за кратковременен престой при необходимост. Паркинг, училища и градини не ме интересуват. Но лесен достъп с градски транспорт до гара и летището при възможност; партер етаж или асансьор и безопастност (без бездомни кучета, малцинства) са важни. Благодаря.

# 265
Нодежда около МС Бели Дунав и Северен парк според мен е добър и спокоен район. Сравнително близо до Централна гара и има метро.

# 266
Банишора около метростанция Княгиня Мария Луиза, от двете страни на Опълченска приблизително, си е ОК като район. Метростанция, тролеи, автобуси, стар устроен квартал си е. Малцинства вероятно има само преминаващи, не и живущи.

# 267
И аз харесах Банишора. Градоустройството е много прилично, за разлика от извън централните локации, които обикалям в момента.

# 268
И от мен глас за Банишора , на Столетов спира тролей а в края на Столетов и Мария Луиза е Метрото. Надежда 1 и 3 също

# 269
Изток, Изгрев, Дианабад, Гео Милев, Яворов. Това са моите фаворити за София.

Общи условия

Активация на акаунт