Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 358
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Кражбите са навсякъде, даже по лъскавите квартали повече, защото, нали, там са богаташи.

# 556
Люлин и другите панелни квартали в това отношение поне са топ - до всеки 2 панелни блока има градинка с катерушка и пързалка.
Лошото е, че е пълно с бирени бутилки и люпени семки и още гадости.
Парка на Гео Милев е чист като сълза в сравнение с градинка в Люлин.
Манталитета е друг, а се и чисти повече.

# 557
  • Sofia
Това ме разби - да трябва да сложиш на 4ти етаж решетки! По-скоро сензори и СОТ.

# 558
Ако се чудя дали да купя апартамент в блок, в който има решетки и на горни етажи, сигурно ще се откажа от покупката.

# 559
Според мен потребителката вече е решила за Св. Троица, няма да ѝ променим мнението с постове за кражби, обстановка, съседи и т.н.

# 560
Не, напротив, не сме решили още . Но гледаме този район , както и източните -вече въпрос на конкретна локация в квартала и оферта. Всяко мнение е полезно, защото няма как да познаваме всички райони. По-скоро сме на метода на изключването сега. Но за нас  решаващ фактор са и съседите и изобщо доколко е поддържан входът. Ако видим тотална мизерия, го изключваме веднага . Вероятно ще говорим и с домоуправителя преди депозиране.

# 561
Ох, това с кражбите е ужасно, но знам, че се случва често и в Гео Милев например , защото се предполага, че собствениците са по-заможни. На моя приятелка два пъти й бяха обирали жилището през терасата.
Така че не знам доколко е критерий, но определено ме стреснахте.
Хм и на наши приятели в Гео Милев бяха обрани през терасата.Сложиха навсякъде много грозни решетки.Под тях има офиси с външни стълбички.Как никой не е видял,умът ми не го побира?На всичкото отгоре и голям телевизор изнесли през терасата.Отсреща има къщи,хора минават,обаче ето случи се.

# 562
Ох, това с кражбите е ужасно, но знам, че се случва често и в Гео Милев например , защото се предполага, че собствениците са по-заможни. На моя приятелка два пъти й бяха обирали жилището през терасата.
Така че не знам доколко е критерий, но определено ме стреснахте.
Хм и на наши приятели в Гео Милев бяха обрани през терасата.Сложиха навсякъде много грозни решетки.Под тях има офиси с външни стълбички.Как никой не е видял,умът ми не го побира?На всичкото отгоре и голям телевизор изнесли през терасата.Отсреща има къщи,хора минават,обаче ето случи се.

По този повод - преди години съсед на вуйчо ми го образаха...алпинисти. Спуснали са се от шестия етаж на четвъртия. После са си оставили въжето.
Видели ги хора, че изнасят телевизори, но решили че някой е викал техник. дажи отишли да помогат.  Един друг съсед пък даже видял алпиниста, но решил че е бояджия. Всичко е станало в двадесет минутен интервал, до минута е било разграфено кога се прибира обраният съсед.

# 563
  • София
И аз знам такива куриози, отпреди години когато се крадеше едра техника. На един човек му изнесли пералнята, той ги засякъл на излизане от асансьора и даже помогнал. В Гоце Делчев пък на един приятел му изнесли колелото от доста висок етаж... Не знам как са го осъществили от стълбищната тераса до неговата, една стая ги дели, но е факт. Сега с такива неща май не се занимават.

# 564
Да, с училището наистина е важно. Но пък е много трудно всичко да напасне. Ако това е водещото, Младост 1 е добър вариант заради 125-то. Другите хубави ДУ мисля са в Гео Милев, Лозенец, Гоце Делчев. Ние пне планираме второ дете и ако се налага частно, поне няма да е по две:)  В централните-шесто, седмо, също е компромисен вариант , защото има шанс да те приемат без уседналост.
А за градинките- на много места и толкова няма, затова аз лично отдавам значение.

Шесто абсурд, за седмо и 133 не знам, но, колега се премести от Шишман заради наркоманите и пияниците ,а беше продал два апартамента за да си купи там жилище. Ако живееш в Г.М и запишеш в някой от тия ученик, от задръстванията всяка сутрин и вечер първите 3-4 години ще ти побелее косата.

# 565
Ако се насочим към Младост -коя част? Досега гледах само 1 , но брокерът казва, че втората била най-хубава , не разбрах защо точно.
Постепенно  започва да ни обзема отчаянието, защото в панелните блокове и голяма мизерия от към общи части.  Не разбирам що за диващина е това и как живеят хората по този начин.

# 566
Ако се насочим към Младост -коя част? Досега гледах само 1 , но брокерът казва, че втората била най-хубава , не разбрах защо точно.
Постепенно  започва да ни обзема отчаянието, защото в панелните блокове и голяма мизерия от към общи части.  Не разбирам що за диващина е това и как живеят хората по този начин.

Панелните блокове в Мл 1/2 са строени макс докъм началото на 80 те - т.е. в момента са към 40 годишни. Ако са сменени вертикални и хоризонтални щрангове в блока или входът е саниран е ок. Панелките в Люлин са строени 10-20 години преди Младост - там нещата едва ли са по-добре в момента. За градинките и мръсотията в момента и двете места са на едно и също дередже. Няма го тва дето уж в Младост били интелегентните пък в Люлин трудоваците от строителни войски - отдавна се приключи с това разделение

# 567
Всичко е въпрос на късмет -  със съседи Wink
Пример.
Преди 14 год. живях в М 2- страхотна гледка /вечер от хола и едната спалня, виждах как свети писта Витошко лале - нищо застроено пред погледа - топ място.  Ето ни блока хубаво зелено м-ни всичко топ!
Скрит текст:

Купихме ап. направихме му тотално изриване + външно саниране! И се нанесохме. Дотук добре , но олеле боже, съседите на ет.1 Мургави - такси карат денонощна врява ортаци на таксито с побратими техни от съседния вход. Точно с/у нашия ап. на площадката ни , като почна да се надушва , един мирис на мърша/леш/ като на вълците и лисиците от зоопарка. Викахме и домоуправителя, докато установим - че тези с/у нас имат нека кажем нулеви хигиенни навици и куче , което милото на фитили сплъстено баня не виждало последните  н-бр. год.
 Проветряваха си жилището през входната врата, периодично и явно не си отваряха прозорците вътре. Ужаст. А под нас живееше Полицай, /отбелязвам го защото се опитах да говоря с него и го помолих да пуши поне на един от балконите НОоо той отговори аз съм полицай искаш ли да ти стъжня живота😒/ Та той пушеше само в малката тоалетна...ние не сме пушачи, та влизаме сутрин  в тоалетната и ако се засечем с този под нас,  дето само там пафка ..децата, а и аз с насълзени очии кашлящи изхвърчаме от WC. Та изкарахме точно 2 месеца живот там и започнах да се оглеждам пак в стария си район и на 3 м. купихме сегашния ап. и почнахме нов ремонт Simple Smile от нула.  Изкарахме там с  гореописани неща, една год. там язък за парите и лудия ремонт и се изнесохме и го продадохме.  Сега съжалявам само, че не го запазих за под наем да го давам и без това беше готов ремонтиран и обзаведен. А днес цената му е 3 -но , по скъпа 🤣 пари щях да направя, ама на изобщо не съм го и обмисляла, като вариант  - а не са ми трябвали и парите от него.

Та хубаво ли е в М2- да!

Шанс да уцелиш греда със съседи - Огромна и то пост фактум.

# 568
  • София
Не случайно се разпитват съседите преди капаро. Blush

# 569
  • пустинята Гоби
Шесто не е лошо училище, какви са тия глупости. Да живееш на централна улица като Шишман винаги е неприятно - коли, народ, шумно е, но да се каже, че мястото е наркоманско е тотална лъжа. Аз вися нон стоп в градинката и твърдо там наркомани и клошари няма. Колегата е несериозен аргумент.

Съседи преди капаро не съм разпитвала, мен също никой не ме е разпитвал слава Богу. Хубавия и поддържан вход е достатъчна индикация.

Общи условия

Активация на акаунт