Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Можете да погледнете прилежащите райони на 109 ОУ, това е горната част на Слатина и части от Редута, може би ще се вместите в бюджета. Хубав и добре устроен район.

# 541
За слатина и редута най-добре да си продадете колата, тъкмо са им високи цените. Но познавам мъже които по-скоро ще се разведат с жената отколко от с колата.

# 542
  • София
Заглеждам района около и Гео Милев.
Взех си даже карта (2021 Домино, от Сиела)... още има ж.к. Хр. Смирненски?
Та гледам само няколко обяви в моето търсене и се учудвам от цената - има ли нещо там? Нямаше ли гето там?
Скрит текст:
Вид имот: 1-СТАЕН, 2-СТАЕН, 3-СТАЕН,
Под райони: СЛАТИНА,
Квадратура: от 50 до 68 кв.м, Етажност: от 2-ри ет., Година на строителство: до 2021 г., Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 101739 euro
Средна цена на кв.м: 1680 euro.
В Редута съм бил няколко пъти, но познати щом си продадоха и отидоха в Люлин значи не е гот (по принцип не съм активен шофьор, но там и градския е зле)

Подуяне, ми допада на първо четене (не знам как е с паркирането, но ако има близък релсов път ще е голям плюс)
- и преди съм гледал, но няма предлагане на двустайни, дори с 1 ет - излизат само над 75кв и то 8 обяви:
Скрит текст:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=92w9cy&f1=1
Вид имот: 1-СТАЕН, 2-СТАЕН, 3-СТАЕН,
Под райони: ПОДУЯНЕ,
Квадратура: от 55 кв.м, Етажност: от 1-ви ет., Година на строителство: до 2021 г., Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 183885 euro
Средна цена на кв.м: 2338 euro.
Но цената е като във фаворита ми Гео Милев (2355 euro за двустайни над 1 ет). Този квартал ми навява най-много спокойствие като ходя по някаква задача там, може би Изгрев/ Изток е другият.
По принцип съм си определил до 2000-2100Е/кв2, за двустаен стар стил, но ако е добър имота бих качил до 2350, но не за сметка на площта, (т.е. т.нар НС отпада).
Иначе мислех и за Св. Тройца, Илинден, но са си е западняшки квартали (учил съм там навремето). Но ще дам шанс (стига да не са плъзнали и натам малцинството)
Надежда, Люлин отпадат по дифолт.
В краен случай ще се върна на първоначалния вариант - Г. Делчев/ Стрелбище (Борово) или някой закътан блок в Лагера.

# 543
И на мен Гео Милев ми е топ, но са по 180-200 к тристайните за ремонт. Все пак се оглеждам, ако случайно излезе нещо читаво.
Света Троица ме изкушава заради парка, изобщо градинка/парк наблизо е едно от най-важните ни изисквания. Детето е почти на 5 в момента и е голям фен на колелото и момчешките игри,  та нон висим по училищата да играе.

# 544
  • Германия
3стаен апартамент на Плиска, точно на последната спирка на 72, преди около 1месец го били продали за 200х €, около 100 квадрата, за (основен) ремонт.

# 545
Христо Смирненски е най-високата част на Слатина, ерго и най-слънчевата и най-малко мъгливата. Добри отстояния, нови панели, ЕПК-та има на кръстовището, до Гео Милев (молчето) е на практика 1 спирка, пеша - 5-7 мин. пеша.
НС в района е добре да се проверяват - имаше една кооперация близо до кръстовището на ул. Слатинска и Гео Милев, има офис на Спиди, керемидено-червена, там продаваха преди 5-6 години 3-стаен, оказа се, че е ЖСК (което може да е проблем, юридически). Може вече да са се оправили документално.

# 546
Цитат
Иначе мислех и за Св. Тройца, Илинден, но са си е западняшки квартали
Какво като са западняшки квартали,кофти ли?В петък се наложи да ходя от единият край на София до другия.Бях в района зад парк-хотел Москва.Много застроено ми се видя и вече изобщо не ми харесва квартала. Confused По-късно ходих до Света Троица.В частта между бул."Сливница'' до метростанцията.Ходих от единият край до другия.Същото го правих преди 2-3год. и впечатленията ми се затвърдиха.За стар панелен квартал с тук-там ново строителство,мястото ми хареса.Много зелено,в междублоковите пространства градинки и дори алпинеуми.Живущите са ги направили и подържат.Много заведения и магазини.Близко и бързо до центъра.Сигурно ще си помислите,че имам някакви задни мисли,но хареса ми повече от Изток ли е,Изгрев ли е,където бях преди това.В първият кръволичиш като гламав,особено като търсиш адрес.Уж улица ''Теменуга'',а пише ''Тончо Русев'' и се кръстосва с не си спомням коя.Непрекъснато се движат коли във всички посоки.Заобикаляш бусове,нещо товарят,нещо зареждат.Не знам,разочарована съм,защото винаги съм харесвала този кварта.Четири години не съм ходила и сега ми се видя освен хаос и лудница.В Св.Троица  по-спокойно и тихо,а уж повече блокове има.Не правя реклама,нямам имот там,нито сега ще купувам имот.Принципно одобрявам и района около Плиска.Може би,защото и там има зеленина и е цивилизовано.

# 547
  • Sofia
Навсякъде се строи безобразно. Каквото и да си говорим - независимо дали е на запад или на изток, там където е застроявано преди много години (т.е. старите квартали) е правено с по-големи отстояния и в тези микрорайони е много по-добре отколкото в който и да е нов квартал.

В момента е шанса, тъй като според градоустройствения план, навсякъдето където е имало бивши предприятия и производства - се премахват и вдигат комплекси. Т.е. в старите квартали и широк център се строят и ще се строят комплекси - хем сте на хубаво място, хем е ново, хем с прилична инфраструктура. Това да се навреш в покрайнините на София, в уж нов квартал си е голямо набутване.

# 548
  • София
И на мен Гео Милев ми е топ, но са по 180-200 к тристайните за ремонт. Все пак се оглеждам, ако случайно излезе нещо читаво.
Света Троица ме изкушава заради парка, изобщо градинка/парк наблизо е едно от най-важните ни изисквания. Детето е почти на 5 в момента и е голям фен на колелото и момчешките игри,  та нон висим по училищата да играе.

Този парк си е чиста градинка, която е постоянно пълна с хора и не можеш да се разминеш, камо ли да караш колело. Западният парк си е друго нещо. Особено след ремонта.

# 549
Паркът Гео Милев може да е колкото малко по-голяма градинка, но в района са няколко от добрите училища. А някои части на Г.М. са по-близо со Борисовата, отколкото до градинката.

Вариантът с по-евтино жилище в кофти квартал и поради това задължително плащане на частно училище, накрая излиза по-скъпо от другия - по-скъпо жилище, но до по-добро общинско училище. В друг форум сме го смятали, още с първото дете се избива разликата в цената на жилището, за две деца да не говорим.

Далеч не съм против частното училище, да не се разбира така, но не и когато е по принуда.

# 550
Да, с училището наистина е важно. Но пък е много трудно всичко да напасне. Ако това е водещото, Младост 1 е добър вариант заради 125-то. Другите хубави ДУ мисля са в Гео Милев, Лозенец, Гоце Делчев. Ние пне планираме второ дете и ако се налага частно, поне няма да е по две:)  В централните-шесто, седмо, също е компромисен вариант , защото има шанс да те приемат без уседналост.
А за градинките- на много места и толкова няма, затова аз лично отдавам значение.

# 551
Люлин и другите панелни квартали в това отношение поне са топ - до всеки 2 панелни блока има градинка с катерушка и пързалка.

# 552
За "Света троица" - имам приятелка от 8 г. живее там купиха на 4 ет. -3ст.
на 2 рата година им откраднаха от пред входа Хонда - стара от 2012 СУВ /джипче/
на 4 тата година им разбиха вратата и ги обраха!
на 5 тата година през ноща , са се качили по решетките на долните балкони и са влезнали в хола и пак ги обраха - лаптопи / чанти документи дори на детето касичка-кученце !
разбира се след този обир се принудиха и те сложиха решетки наа всички балкони и прозорци/ лафа им беше сега на ред са комшиите над нас!

Наблюденията ми са
пълно е с цигани из квартала си се моткат- говоря за часта от страната на Лидл /дясно / на Сливница от моста до К.Величков - Кауфланда

Да иначе е зелено с междублоково пространство, те са на 2 блока навътре по улицата на Лидл.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 23:39 от pinko

# 553
  • Сф
Хайде поне я пишете без "й"тая "Света Троица" като сте толкова наясно с квартала ...

# 554
Ох, това с кражбите е ужасно, но знам, че се случва често и в Гео Милев например , защото се предполага, че собствениците са по-заможни. На моя приятелка два пъти й бяха обирали жилището през терасата.
Така че не знам доколко е критерий, но определено ме стреснахте.

Общи условия

Активация на акаунт