Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 276
  • 742
  •   2
Отговори
# 585
Ха ха - успех, да ти кажат!

# 586
Polikseni, а ти, ако тръгнете да продавате люлинския апартамент, би ли казала на потенциалните купувачи за съседа алкохолик, заради когото се махате? Или на потенциални наематели?

# 587
И аз съм се чудила в интерес на истината. Не бих казала изрично , но ако ме попитат , вероятно ще ми проличи.
При нас беше много тегаво, защото най-лудите купони се случваха точно като родих и бебето беше новородено. При целия стрес и безсъние и надута музика на макс , с уредба и басове ( гадни чалгии и сръбско) до зори.
Последните две години не е чак така, кротнал се е малко, защото непрекъснато викаме полиция или вече директно режем кабелите за нета. Само да чуем лека музика и веднага действаме. И като че ли не му се занимава вече толкова, да се случва веднъж на няколко месеца.  Но ние така намразихме това място, че решихме да се преместим.
И между другото -оказва се , че не на всички хора им пречи чак толкова много, но ние сме адски чувствителни на шум, мизерници ,неспазване на правилата. Последния път полицаят ми вика-е как ще се местите, това не е решение , защо не той ? И аз : ами вие ми кажете защо…

# 588
Не мисля,че сте адски чувствителни на шум,още повече,че в панел много се чува.Всичко.Вие сте нормални хора,а съседа ви е изрод.Останалите са някакви мишоци.Не си представям,че ще разпитвам съседите кой,какъв е.По вратите ли да им тропам?Някой си почива,друг готви,трети люлее бебе,пише домашни.Аз се изтъпанчвам и започвам:Бихте ли ми казали съседи отгоре що за хора са?После причаквам пред съседният вход и там правя разпит.Да не говорим,че може да налетя на много тенденциозни мнения.Често най-големи гадини оплюват останалите хора.Като купувате НС,как разбирате с какви хора ще живеете в бъдеще?

# 589
Като чета тези истории, започвам да си мисля, че при мен не е чак толкова зле. С бебе над мен, а на долния етаж имаме такова семейство, от чийто апартамент се носи вонята на лисици, която беше спомената, и се разнася и до нашата площадка. След това ако ходя по огледи и срещна някой да влиза/излиза от входа, гледам да подпитам как е положението, има ли домоуправител, има ли хлебарки, има ли проблемни съседи.

# 590
  • Sofia
Е, не знам що за хора сте Simple Smile Купувате имот за 400-500 хиляди лева и ви е срам за 10 минути да поразпитате?

Няколко пъти съм обикалял така и все попадам я на лелка, я на някой дядо пред входа и като започнат да ти обясняват с детайли и подробности не можеш да си тръгнеш половин час - пък ти си дошъл да огледаш само (не да го купиш).

Лошо е когато вземеш на зелено и там няма кой да попиташ...

# 591
Тези, които са най-разговорливи, са с истории отпреди поне от половин век - като латино-сага (давам пример - как през 70-те гг. на миналия век еди си кои от входа не дали пари за ограда със съседния парцел, не че има значение 50 години по-късно). И с желанието да прецакат съседа-продавач, най-малкото да му свалят цената, ако не успеят да му развалят продажбата. Ще кажат, че младежът (30-ина годишен) на 3 етаж води жени, на к@рвалък го е ударил, а оная дръпнатата на 4 етаж не ги поздравява (че защо ли да го прави, като всяко "Добър ден!" води до подробен разпит за житието-битието).

# 592
Като чета тези истории, започвам да си мисля, че при мен не е чак толкова зле. С бебе над мен, а на долния етаж имаме такова семейство, от чийто апартамент се носи вонята на лисици, която беше спомената, и се разнася и до нашата площадка. След това ако ходя по огледи и срещна някой да влиза/излиза от входа, гледам да подпитам как е положението, има ли домоуправител, има ли хлебарки, има ли проблемни съседи.

С големите блокове положението е доста фъзи. В Люлин като купувахме апартамента беше ОК на етажа, но след 1-2 години касиерката на 3 етаж не внесе събраните пари за вода и спряха водата за месец на целия вход. Отделно се оказа че има 3-4 които не плащаха парно изобщо и заради тях спряха парното на входа , накрая имахме вода но парно не . Асансьора се разваляше всеки месец, на два пъти палеха коли пред входа заради една мутра, която живееше на 13 етаж. Имаше некви хора които изобщо не познавахме , но една година техните деца които се оказа че злоупотребяват с наркотици обраха последователно всички апартаменти в входа които не бяха с метални врати. Май ги спряха след нашия. Никой не се обади обаче за откраднатото от полицията след това. Обаче тогава бяхме млади и зелени и не ни пукаше особено, оцелявахме, даже ни беше мъчно като продадохме жилището.

# 593
  • София
Аз като си продавах имота в началото на века разбрах от съседка, че кандидат купувача е ходил и разпитвал за мене. Защо продавам, да не съм зависима от хазарт, от субстанции, как можело сама жена с дете да предприеме местене и др. подобни въпроси. Не посмя мене да ме пита нищо. Вече 20 г. като ме види из Лозенец все реве, как се е прецакал, как съм го излъгала - гласи се да ме съди. Студено му било, сметките за ток високи. А сам търсеше блок, в който ТЕЦ няма. Ами аз няма как да скрия кукумицинката с 15 котки и смрад на първия етаж. Не мога да маскирам външната северна стена на имота, няма как да премахна големите дървета, от които слънце не влиза.
Когато тръгнах да купувам нов имот имах основни искания - южен, вътрешен, на висок етаж и това търсех.  Продавачката каза, че е тихо, няма пияници и мръсни хора в блока. Но на следващата година умря някакъв старец и в гарсониерата се настани внучка му - абсолютен бял боклук. Влачеше всякакви мъже, купони до сутринта и всички екстри. Но пък беше далече от прозорците ми и не я чувах. Съседи викаха МВР, кротна се. Е, как да знае бившата собственичка или разговорливи баби от пейката какво ще стане?
И да питаш не винаги ще се разбере как ще се живее после.
На късмет е. Но изложение и локация не може да се променят освен с друга продажба.

# 594
  • София
Според мен си има и доза късмет в тази работа. На нас съседите ни са съвсем нормални. Затова пък на улицата живеят абсолютни идиоти. От 9 години сме в квартала и още минаваме за новодошли. Три пъти са ни удряли колата, шофьорското огледало поне 5-6 пъти ни е къртено. За вдигнати чистачки не ми се говори. Веднъж даже ни ги бяха извадили и оставили на колата. Веднъж ни бяха намацали колата с паста за зъби. Улицата им е бащиния и това е. А мъжът ми много внимава къде спира и въобще не държи да е пред блока. Все брои крачки и има да изпълнява норма.
За много харесвания Гео Милев говоря.
Писнало ми е от простотия.

# 595
Най-вече шумен съсед. Особено над теб, няма как да разбереш изобщо. Освен ако не попиташ продавачите. А те никога няма да признаят.
За това се разпитват комшиите - вероятно няма да те излъжат - нали ако те излъжат и са ти комшии, след това ще ги мразиш. Много пъти така сме питали хора от даден блок и все едни такива приказливи, ще ти кажат всичко, до девето коляно. Като разпиташ втори от същия вход и ще свериш историите им.

На това не бива да се надяваш. Ние например по едно време бяхме готови на всичко само да ни се махнат съседите отгоре. Тръгнаха да дават под наем апартамента. Ако ни бяха питали само хубави неща щяхме да говорим, че да се смени собственика. Иначе щяха да останат същите хора.  Поддържам мнението, че е до късмет. Във всеки блок има по една черна овца, въпроса е да не е точно над теб или под теб.

# 596
  • София
Аз като си продавах имота в началото на века разбрах от съседка, че кандидат купувача е ходил и разпитвал за мене. Защо продавам, да не съм зависима от хазарт, от субстанции, как можело сама жена с дете да предприеме местене и др. подобни въпроси. Не посмя мене да ме пита нищо. Вече 20 г. като ме види из Лозенец все реве, как се е прецакал, как съм го излъгала - гласи се да ме съди. Студено му било, сметките за ток високи.
Кажи му, че ще му върнеш парите, които ти е платил до стотинка, нека ти продаде имота обратно за колкото го е купил. 😀

# 597
Харесахме си Simple Smile стискайте палци да стане сделката, довечера мислим да капарираме -без да разпитваме съседи:)
В крайна сметка ще е Мусагеница, много близо до метростанцията, но е вътрешен блок, не на булевард. Цената на квадрат ми идва същата като в Дружба 2, четвърта под част,  а според мен Мусагеница е доста по-добра локация. Минус е , че е по-стар панел, естествено-за пълен ремонт.

# 598
  • Сф
Стискам палци! Локацията е супер!

# 599
Мусагеница е много хубав квартал, стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт