Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 253
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Уоу,чакаме добри новини! Hands Plus1

# 601
Еее браво, на това се вика седлка. Панелка в Дружба, за панелка в Мусагеница. Ето една добра причина за купуване на панел, която не ми беше хрумвала.

# 602
Стискам палци, Мусагеница е чудесен квартал!

# 603
Браво, локацията и на мен ми допада. От коя година е панелът? Дано поне входът и общите части да са добре поддържани.

# 604
Някъде от 70-те са тези панели. Входът не е перфектен, но сравнително добре поддържан,  приличен е  . Кварталът изглежда чист и спокоен, с много детски площадки и  удобен транспорт. Брокерът ни живее в съседния блок, при това в абсолютно същия апартамент като квадратура и разпределение, даже ни го показа ремонтиран и ни хареса.
Ние не сме гледали много, но този в Света Троица беше ужасен коптор. Наистина огромен като квадратура, до парка и Била, обаче входът неподдържан, стъкла и фасове отпред, апартаментът миришеше ужасно и наистина изглеждаше като гробница. Цялостното усещане не беше ок.

# 605
Някъде от 70-те са тези панели. Входът не е перфектен, но сравнително добре поддържан,  приличен е  . Кварталът изглежда чист и спокоен, с много детски площадки и  удобен транспорт. Брокерът ни живее в съседния блок, при това в абсолютно същия апартамент като квадратура и разпределение, даже ни го показа ремонтиран и ни хареса.
Ние не сме гледали много, но този в Света Троица беше ужасен коптор. Наистина огромен като квадратура, до парка и Била, обаче входът неподдържан, стъкла и фасове отпред, апартаментът миришеше ужасно и наистина изглеждаше като гробница. Цялостното усещане не беше ок.
Дано успешно да финализирате сделката. Кварталът е хубав.

# 606
  • Sofia
довечера мислим да капарираме -без да разпитваме съседи:)
И да капарирате - пак питайте! Може да има сериозни проблеми с блока, не само със съседите. Пукантини, подпочвени води, свалчища, какво ли не.

# 607
Това да не ти е хляб. Имота се взима веднага без да се пита.

# 608
  • Sofia
Хахаххахаха
Така е в магазина питаш - хляба от днес ли е, мек ли е, топъл ли е?
Ама е прекалено скъп и за това хората питат. За апартаментите е друго - не ти ли хареса, веднага го продаваш и купуваш по-хубав!

# 609
Щом ще даваш маса пари за апартамент, съвсем в реда на нещата си е да проучиш обстойно преди да вземеш решение за покупка.

# 610
Колкото и да проучваш, винаги има и известен риск. Това е дебатирано вече.
Аз следя пазара от доста време, защото ми е хоби. Офертата беше добра, дори не вярвах, че се свали още малко цената, входът изглежда доста добре, апартаментът не е последен етаж, няма видими следи от течове,  разходихме се из целия вход, огледахме площадките и вратите на съседите:) А тази вечер не се стърпяхме и отидохме все пак да поразпитаме касиерката, дори взехме ключа за мазето, за да видим и там как е положението.
Та иронията, че все едно купуваме хляб не е съвсем уместна. Не знам какво повече може да  се направи на този етап. Преди предварителния може би ще поискаме още един оглед вътре.
Иначе за квартала ми се стори, че няма никакви заведения, няма и лидл наблизо (защото сам от там пазаруваме:), сигурно няма и хубава спортна зала с групови тренировки. От училището също не съм впечатлена , но няма идеално щастие.

# 611
Още веднъж късмет!Човек с по-големи възможности,може да си позволи лукса дълго време да избира и подбира.
Винаги съм казвала,че заради голямата чуваемост имам страх от панелките.Винаги съм им признавала реалната квадратура и правилните форми на помещенията.Това много ми харесва на панелните жилища.За такова нещо НС трябва да се отделят доста пари.Там масово хората се свиват в кухньо-холчето и се возят в маломерно асансьорче,но с автоматични врати.А съседите пак не знаеш,какви ще ти се паднат.Имаме приятели в НС от 2007г.,тогавашният балон.Едвам намериха жилището-нищо особено.През това време и тръби по диагонал от съседи протекоха и разправии:''Не е от нас'' имаха.Викаха ф-ма с уред,дето през стените гледат къде е теча.Имаха и проблемни съседи,караха се от 2то събрание.Някои вече продадоха жилищата и с две думи,като навсякъде е и НС.

# 612
Навсякъде има селяндури и хора, които се интересуват само от собствениците си привилегии и добруване. Млади, стари, бедни, богати - страшно много плява има. Късмет си е да попаднеш на читави съседи, че и всичко друго да е ок.

# 613
  • Сф
Поликсени, квартала е добър, имам позната в блока на ГеМето.Дано апартамента и входа е читав. Тук няма как да знаем.Така или иначе квартала е конкурентен . Аз не съм от района, но веднага ти казвам, че Лидл имате наблизо в Изток. До Кюри, метрото. С подземен паркинг. Малък е, но върши идеална работа! Сигурно и друг има, но за този се сетих. Мястото ви е комуникативно като цяло и не бих се притеснявала точно за това. И училища читави има наоколо, ако 8 мо не ти харесва за по- натам, защото децата растат все пак и почват да пътуват, ако не от пети, то поне от 8 ми клас.. Бързо си минава времето:)

# 614
  • София
Честито на новодомката!
Лидл освен в Изток може да ползваш и този в Студ. град - с 280 си пред него. Но пък скоро ще имаш Кауфланд наблизо, ако не му мине котка път.

Общи условия

Активация на акаунт