Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Доста е напрегнато, защото двете сделки са ми буквално паралелни и ако нещо се обърка с продажбата на моя апартамент, всичко може да пропадне.
Все пак -ако и като минат, трябва вече да се включа в темите за ремонт и обзавеждане Simple Smile

# 616
Пожелавам ти всичко да мине безпроблемно и леко и скоро да те видим в другите теми.

# 617
Успех и от мен Simple Smile дано всичко мине гладко

# 618
Успех и от мен! Стискам палци и чакам да се похвалиш 🙂 Мога да дам съвети за ремонт и обзавеждане, че минахме през това не много отдавна.

# 619
Лидл-ът в Изток е мизерно малък и доста голяма част от асортимента липсва или зареждат малки количества и, ако не идеш в 7:30 сутринта, няма да се доредиш от нещо промоционално примерно. Има голямо Фантастико в Дървеница наблизо (срещу Лесото). И друго на ГМ но нагоре до хотел Вега. По-голям Лидл или в Студентски или в
Младост. Аз обикновено до Лидл ходя с кола така или иначе, не ми се мъкне на ръце.
Иначе Мусагеница ми харесва, с изключение на частта точно до метростанцията. Винаги ми се е струвало някак сиво и неприятно, а сега и доста застроено. Около пазара там винаги е доста мръсно. Иначе е чуден район. Живяла съм в Дървеница, и той е чуден квартал.

# 620
Здравейте, някой има ли представа какво е тристранна сделка? Продавача е купил на зелено, платил е някаква част и сега го продава. Иска повече пари , като съгласно неговия договор той дължи на строителя определена сума при Акт 16.

# 621
Здравейте, някой има ли представа какво е тристранна сделка? Продавача е купил на зелено, платил е някаква част и сега го продава. Иска повече пари , като съгласно неговия договор той дължи на строителя определена сума при Акт 16.
Ще Сключите тристранно споразумение, с което ще встъпите в правата и задълженията на предишния купувач по договора -със съгласието на продавача. Цената обаче за придобиване на правата по този договор за вас ще е по-висока. Няма проблем, но трябва да консултирате с адвокат условията по сделката/споразумението.

# 622
  • на последния етаж
Мога да дам съвети за ремонт и обзавеждане, че минахме през това не много отдавна.
Бихте ли ми казали колко приблизително излиза основен ремонт на старо двустайно жилище без асансьор?

# 623
Мога да дам съвети за ремонт и обзавеждане, че минахме през това не много отдавна.
Бихте ли ми казали колко приблизително излиза основен ремонт на старо двустайно жилище без асансьор?

Абсолютно същото щях да попитам и аз , само че за тристайно-80 кв. Като под пълен ремонт имам предвид всичко- дограми, изолация, настилки, замазки , врати , кухня, няма и тоалетна и т.н.
Предстои ни да теглим кредит и да формираме някакъв бюджет, та се чудим

# 624
Ние правихме ремонт от-до (включително подмяна на ВИК и ел. инсталация) няколко месеца - в края на 2020 г. и началото на 2021 г. Жилището е около 70 кв. (чисти) и ремонтът и обзавеждането излязоха около 55000 лв.  Тогава със сигурност цените на всичко са били по-ниски + не сме се изхвърляли на най-скъпото, нито пък е било най-евтиното. Долу-горе среден клас, но повече дадохме за врати, ламинат и дограма. Все пак трудно се подменят. Кухнята ни я прави майстор, а ако бяхме се доверили на фирма (защото събрахме оферти), щеше да излезе почти двойна.

# 625
Ние в момента изриваме един тристаен стара тухла, на 4-ти етаж без асансьор. Цените са меко казано космически. Само за да се изкърти всичко и да се махне старото изгнило дюшеме, врати, прозорци, бани и прочие (при положение, че жилището беше на голи стени) сме платили 7хил. Сметката на фирмата за ремонтите, които са МНОГО, е около 70хил. с материалите (без плочките за баня и санитария). Дограмата ни е над 10хил., входна и интериорни врати и те са над 10хил. Аз се надявам да влезем в жилището под 150хил., мъжът ми е на мнение, че няма да успеем.

# 626
Ние в момента изриваме един тристаен стара тухла, на 4-ти етаж без асансьор. Цените са меко казано космически. Само за да се изкърти всичко и да се махне старото изгнило дюшеме, врати, прозорци, бани и прочие (при положение, че жилището беше на голи стени) сме платили 7хил. Сметката на фирмата за ремонтите, които са МНОГО, е около 70хил. с материалите (без плочките за баня и санитария). Дограмата ни е над 10хил., входна и интериорни врати и те са над 10хил. Аз се надявам да влезем в жилището под 150хил., мъжът ми е на мнение, че няма да успеем.

Това за колко квадрата апартамент е 😳

# 627
Аз скоро не съм правила ремонт, затова ми е интерсно какви са цените :
четейки последните 2 поста установявам , че не е толкова поскъпнало в сравнение с преди 11год. - 6 интериорни и една блиндирана входна - 7400лева. Дограма Рехау с все сезони  стъкла - 8600 лева ..гледам си фактурите! Та цените ми се струват резонни

# 628
Жилището е към 70кв.м. чиста площ (спалня 15кв. с баня 3 и нещо, втора спалня 12кв.м. с баня към 2.5кв.м., дневна с кухня 25кв.м., кабинет около 10кв.м. и два коридора и килер). След като се свали всичко до тухла, има цялостно преработване на ВиК, изцяло ново ел заедно с табло, окабеляване за комуникации и СОТ, преработване на парното, изграждане на нови стени, премахване на други и прочие. Ако ние се занимавахме с майстори, групи, логистика и т.н. щеше да ни излезе най-вероятно 20хил. по-евтино, но нямаме време и енергия за такова неща. Фирмата се оправя с всичко. И затова и цената е такава.

# 629
От златни кюлчета ли са тия стени?

Общи условия

Активация на акаунт