Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 56 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Ех, очаквах и аз повече информация за този квартал Нарния. Ази, моля сподели!

Между другото, утре трябва да се смъкна до ул. Будапеща между Сливница и Тимок и от сега се чудя какъв ли е животът там и кой би го харесал като място за живеене 🫤 но хора всякакви …

# 361
Това кварталче е доказателството, че за популярността на един квартал огромно значение имат хората.
Прекрасна идея, много пъти съм го заглеждала. Само ниско строителство, отстояния, зеленина, на крачка от центъра, до основна пътна артерия. Уви... Не виждам как ще стане топ квартал, въпреки даденостите. Но и не съм срещала обяви за там.
Кое имате предвид, че нещо не мога да вържа?

# 362
  • София
Това кварталче е доказателството, че за популярността на един квартал огромно значение имат хората.
Прекрасна идея, много пъти съм го заглеждала. Само ниско строителство, отстояния, зеленина, на крачка от центъра, до основна пътна артерия. Уви... Не виждам как ще стане топ квартал, въпреки даденостите. Но и не съм срещала обяви за там.
Кое имате предвид, че нещо не мога да вържа?
Днешен Илинден, част от плана Мусман. https://stroiinfo.com/ilinden-pyrviqt-moderen-zhilishten-kompleks/

# 363
В абсолютно всички квартали, без изключение, има всякакви. И, ако до вчера, на любимия тук център 😄 са живяли местните “аристократи”, то след комунистите е останал само един бъркоч. Сега те се изживяват като бивши величия, тук-там някой реститут. И вече две поколения от всякакви “смесени” нечистокръвни. Плюс всички придошли, които (ако правилно си спомням какво съм чела) “са продали нивата на село и са дошли с торба готови пари” и са “облагородили” още повече флората и фауната.
Бих очаквала по-еднородна обстановка само в някои от новите частни комплекси, от рода на София парк, камбаните, може би новите къщи в Лозен (пак от собствениците на София парк). Там обикновено купуват млади, които могат да си позволят. Та половината от простолюдието отпада по този показател. Но хора с пари има всякакви, така че и там очаквам да има всякакви. И така. Няма спасение за благородната кръв в София 😂

# 364
  • пустинята Гоби
Писатели и художници са живели в друг квартал, даже къщите им още седят. Не, че в Изток ги е нямало, ама са били от другарите.

Много буквално приемате всичко, никой не е обиждал хората от даден квартал, а самото място, че не е особено приветливо. Доста образовани хора с възможности живеят в Младост, което не го прави по-лицеприятен панелен уреден квартал. Можеше квартала да е една идея по-незастроен, озеленен, новите блокчета да са по-здрави и красиви, панелките санирани. За това иде реч, че не се мисли в България глобално, а всеки гледа да изкара едни пари, общината нехае, на народа му е важно да има покрив над главата си и толкова.

# 365
Масово се строи без план и без мисъл. Тук едно блокче, там друго блокче, ама това да се остави някакво нормално разстояние между тях - абсурд! Нали трябва на всяко едно възможно квадратче незастроена площ да изникне нова сграда. Хубави блокчета, нови, доста симпатични, ама едно с едно не се връзват. Общо взето - манджа с грозде. И това е навсякъде. И във всеки един квартал има както интелигентни хора, така и диви селяндури. Силно се съмнявам в даден квартал да е събрана интелигенцията, "аристократите", защото такива хора се срещат рядко.

# 366
Няма да коментирам изтритото, нито архи аргумента "мъжът ми чужденец".

Да пожелаем всички да имат възможност да живеят там, където искат и биха се чувствали добре с децата си. Един вид съзнанието да започне да определя битието, че сега е обратното.

# 367
В голяма част от софийските квартали е нещо подобно Grinning
Скрит текст:

# 368
Емма, няма да коментираш, обаче коментираш Joy

Аз пък пожелавам реформа на съзнанието - докато не се избият от съзнанието комплексите и предразсъдъците, че местоживеенето на някого определя неговата човешка ценност, каквото и да е битието, все едно.

# 369
Емма, няма да коментираш, обаче коментираш Joy

Аз пък пожелавам реформа на съзнанието - докато не се избият от съзнанието комплексите и предразсъдъците, че местоживеенето на някого определя неговата човешка ценност, каквото и да е битието, все едно.

Ако става въпрос за човек от цивилизованата част на света, просто попитайте "мъжът ми чужденец" за разслояването на обществото там, за предразсъдъците и всичко останало Wink В такива диалози накрая винаги се оказва, че прекрасното там е определяно като ужасно в България. Като стана дума за човешки комплекси.

# 370
Пак нескопосани опити да вкарвате собствени думи в изказванията на другите. Явно е навик. 😉

Интересно кое прекрасно някъде се определя като ужасно в България? Дайте  пример, ако целта на този коментар изобщо е била да значи нещо. Аз говорех за уреденост и подреденост, която я няма дори в центъра на София за жалост, камо ли пък в кварталите с ново строителство на всеки 2 метра.

# 371
  • пустинята Гоби
Твоите комплекси избиват, както и нежеланието ти да схванеш за какво говорят хората. Да, навсякъде е неуредено в България, но и сред неуреденото има по-приятно и за живеене и по-неприятно. И както 100 пъти се е казвало в тази тема, цената на жилищата е достатъчно красноречива и говори доста за отделните квартали на София. Разбрахме, че за теб навсякъде е еднакво и гадно, не е нужно след всеки човек дръзнал да не се съгласи да го повтаряш отново и отново.

# 372
Някой може ли да ми обясни какво става с градоустройството в Бъргария и София по конкретно? Питам за последните 33-4 години? Кой носи отговорността, за това, което се случва? Това, което се строи ще просъществува, може и 50-100г….За преди знаем. Какво е извинението сега?

# 373
Някой може ли да ми обясни какво става с градоустройството в Бъргария и София по конкретно? Питам за последните 33-4 години? Кой носи отговорността, за това, което се случва? Това, което се строи ще просъществува, може и 50-100г….За преди знаем. Какво е извинението сега?
Точно защото никой не носи отговорност, затова кметове които дойдоха на власт с обещания да се борят с презастрояването сега в края на мандата си правят точно обратното и се продават и презастрояват и общински имоти. За далаверите с обезщетенията пък е друга история. Имал ливада на майна си Райна, но го обезщетяват с парцел между блоковете и с разрешително за строеж.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:01 от tre

# 374
Разбрахме, че за теб навсякъде е еднакво и гадно, не е нужно след всеки човек дръзнал да не се съгласи да го повтаряш отново и отново.

Е как да не се намеся, като ми слагате в устата думи, които не съм казала Joy
Много свободни съчинения. Разбира се, че има по-приветливи места от други, но разликата в цената на едните и другите е неоправдано голяма за това, което първите предлагат, това казвах.
Хайде стига с тази безсмислена дискусия, вчера беше забавно, но вече започна да доскучава.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:00 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт