Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 56 195
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
То май във всеки квартал се строи като за световно. На мен лично са ми много грозни супер презастроени квартали като Манастирски ливади и Малинова долина. Да, масово нови блокчета, прилично изглеждащи, но наблъскани едно до друго. Там път няма, за въздух да не говорим.

# 346
Кои са тези теми за къщи?

https://m.bg-mamma.com/?topic=1500015

В тази тема хора си споделят радостите и неволите около строеж на къща. Намирането на строителна бригада е една от трудните задачи. В темата ще ви обяснят за квадратури на жилища, в кои случаи е необходимо строителят да е регистриран, да има строителен надзор и тн.

# 347
За хвалебствия е силно казано, но Младост 2 и Младост 3 търпят бързо развитие. Построиха се доста магазини в последните години, например Фантастико, но и не само те.
И метро има вече. Иначе блоковете са сиви и панелни, вярно е, но в Студентски град е много по-зле положението.  Мизерията там е пълна, а блоковете са пръснати най-хаотично. например бл 17 може да е до...блок 3

И в зона Б-5 не е много по-добре, но това е друг въпрос.

За мен вододелът е Сливница. Още средата на 30-те години на миналия век  моят баба брат ѝ я е предупреждавал да не минава по Сливница, че както е черничка ако  я отвлекат няма да могат да я намерят. Сега положението е дори по-лошо. Недоумявам защо прокарах метро до Сливница тази част от града трябва да я заградят с висока стена.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 13:33 от Лорд Сняг

# 348
Ми...никой не те пита кво недоумяваш.

# 349
Е глупости, определено сега около Сливница е по-добре района от преди години. Дали ми харесва - не, но преди е било още по-зле знам от познати, има някакъв положителен тренд.

# 350
Просто се депресирах - за мен са и си оставят 'Спалните". Сиво, без зеленина и лъха на безнадежност.
Нищо лично, мое мнение.

Че къде не е така? Grinning
Но погледни го от добрата страна, всички ще имат по няколко имота.

# 351
  • София
Лорде, ама като пуснеш стената по Сливница, Люлин ще остане в хубавата част на София, да не говорим за Факултета. 😂😂😂 Ще трябва да направи завой на юг от К. Величков, най-добре още от Опълченска. 😃
Извън майтапа, на мен много ми харесва онова малко кварталче със странни кооперации и къщи между Стамболийски и Т. Александров. За съжаление, сега не е в цветущо състояние, но като идея и изпълнение е било страхотно.

# 352
  • София
Това кварталче е доказателството, че за популярността на един квартал огромно значение имат хората.
Прекрасна идея, много пъти съм го заглеждала. Само ниско строителство, отстояния, зеленина, на крачка от центъра, до основна пътна артерия. Уви... Не виждам как ще стане топ квартал, въпреки даденостите. Но и не съм срещала обяви за там.

# 353
А какво смятате за Дървеница като квартал? Гледам, че все се коментират я Младостите, я Дианабад и Мусагеница, а той е някак заобикалян. Rolling Eyes На мен ми изглежда добре уреден, сравнително спретнат, но май има проблем с приема в училището и детските градини, защото децата на всички млади семейства от Студентски град се изсипват там. Та дайте мнение и за него Grinning

# 354
  • София
За мен вододелът е Сливница. Още средата на 30-те години на миналия век  моят баба брат ѝ я е предупреждавал да не минава по Сливница, че както е черничка ако  я отвлекат няма да могат да я намерят. Сега положението е дори по-лошо. Недоумявам защо прокарах метро до Сливница тази част от града трябва да я заградят с висока стена.
Може би, защото е прекрасна част на София. Simple Smile

А къде в София излъчва на богат поминък и надежда според теб?
В скъпите квартали. Там има зеленина, уреденост, добре облечени красиви жени, елегантни мъже с благородна осанка, скъпи магазини, ресторанти, кафенета, барове с тих и възпитан персонал, хубави, чисти автомобили и просто лъха на благонадеждност, елегантност и добри маниери. Там, ако спреш колата, за да слезе някой, от колата след теб няма да се покаже арогантно същество от прозореца с двайсет татуса и да викне: "а, ма оу, къде си спрЕла, ма!?", което ще ви се случи, дори без нищо да правите, в мига, в който доближите тунела за елементарни частици и прочее Младости, Дружби, Надежди и така нататък.

# 355
  • София
Какво означава скъп квартал? След случаят на "Черковна" човек може само да се кръсти и да си вика "Да пази Господ"

# 356
  • София
Ами то затова се случи това на Черковна.
Някаква отрепка полуграмотна, плюс неговата майка също полуграмотен клошар, които трябва да живеят във Филиповци, но по стечение на обстоятелствата са настанени на Черковна /подозирам по партийна линия/и тормозят всички съседи от години и изобщо настъпва война на световете буквално.
Ако на мен ми се случи, няма да се кръстя, ами ще си продам апартамента и ще си закупя някъде, където ще живея спокойно и няма такива в околовръст.

Скъп квартал означава скъп квартал. Там, където цената на кв.м е около и над 3000 Евро.
Там, където в голямта си част обитателите са хора с висше образование, няколко езика и се занимават с висококвалифициран труд, откъдето са и високите им доходи.
Бих казала и едн виц на моя адвокат за трите висши образования, но няма да ви стресирам.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 20:28 от Azzy

# 357
  • София
Преди няколко месеца минах по Монтевидео в Овча купел. Ами според мен имаше прекалена много заложни къщи и офиси на фирми за бързи кредити. Това за мен е белег за профила на средностатистическия обитател на квартала. Иначе нямаше тези фирми да се позиционират там.
Това е само пример. Както от състоянието на входа си правите генерален извод за съседите, макар че не всички влизат в тази рамка, така е и с кварталите.

# 358
В скъпите квартали. Там има зеленина, уреденост, добре облечени красиви жени, елегантни мъже с благородна осанка, скъпи магазини, ресторанти, кафенета, барове с тих и възпитан персонал, хубави, чисти автомобили и просто лъха на благонадеждност, елегантност и добри маниери.
Де е тази Нарния, дай пример, че аз за такъв квартал в София не се сещам, а не е като да не съм била доста пъти из целия град.
Много приказни истории и научна фантаскита има в тази тема, но поне е забавно за четене Joy

# 359
  • София
Ами то затова се случи това на Черковна.
Някаква отрепка полуграмотна, плюс неговата майка също полуграмотен клошар, които трябва да живеят във Филиповци, но по стечение на обстоятелствата са настанени на Черковна /подозирам по партийна линия/и тормозят всички съседи от години и изобщо настъпва война на световете буквално.
Ако на мен ми се случи, няма да се кръстя, ами ще си продам апартамента и ще си закупя някъде, където ще живея спокойно и няма такива в околовръст.
Е, партийна.. Може тези измекяри да са имали имот на мястото на кооперацията. По стечение на обстоятелствата познавам доста хора, наследници на царски офицери, със скъпи имоти около Военна академия, бедна ви е фантазията за какви мизерници и пропадняци става въпрос... Гаранция няма от местообитанието 🙄

Общи условия

Активация на акаунт