Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 56 199
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, събирам информация за зона Б-5 и по-конкретно големите ЕПК блокове там. Локацията е ясно, че е добра, близо до парк и до центъра. Какви биха били минусите? Четох, че имало някакъв център за наркомани в близост и се навъртали, отделно и циганските части до парка Петър и Павел не са далече. Ще ми е от полза всяка информация. Благодаря предварително.

# 331
Ние живеехме под наем там, преди да купим нашето място. За мен минуси нямаше, единствено паркирането ми беше малко сложно, а след това мисля го направиха и зелена зона. Имаше си тъмнокожи, но като цяло вечер си беше оживено и не съм срещала проблеми.

# 332
Центъра по наркомании не ли го преместиха?

# 333
  • София
Здравейте.
Търся мнения относно с. Лозен, като място за постоянно живеене.
Има ли някои познати, наблюдения, да коментира живота в селото?
Предимства, недостатъци... Искаме парцел/къща, хем в София, хем не си. Герман, Лозен тази посока повече ни привлича, отколкото след Люлин нагори. Намерихме парцел в Лозен и съм в голяма чуденка. С две деца сме - на 11г и на 3г. Всеки коментар ще ми е полезен, благодаря.
Инвестицията в парцел и къща е фантастична.  Има тема за строеж на къщи, където ще намерите безкрайно полезна и компетентна информация и всякакви препоръки в процеса на строителство.
Лозен е чудесен, равен, слънчев и уреден, надявам се парцелът, който сте намерили да е в регулираната, урбанизирана част, а не в полето, без инфраструктура, но в другата тема ще получите повече информация, включително и от хора, които строят в момента там.
При всички положения, за децата е чудесно да имат двор, изобщо имате достатъчно време да се насладите семейно на живота в къща, преди да дойде време децата да се отделят.
Тогава и да решите да продавате, за да се върнете в града, може да сте сигурни, че ще вземете добра цена за къщата.
Лозен отдавна е квартал на София, аз понеже ходя често по задачи, разбира се съм с кола и се стига супер бързо.

# 334
Лозен, както и Ази писа, си е вече квартал на София дори и да се води административно все още като отделно село. Супер близко е до София, има си редовен градски транспорт. Малки деца дали в Лозен или в друг Софийски квартал, все трябва да се развозват с кола. Ако парцелът ви урежда като цена и параметри, само мога да ви насърча да действате. Строежът до 3,4 год макс ще е готов, пък при късмет може и в много по-кратък срок и ще може да се наслаждавате на предимствата на живота в къща.

# 335
Предимствата и недостатъците винаги вървят ръка за ръка - няма медал само с една страна Wink

# 336
  • пустинята Гоби
От голяма част от кварталите на София не е нужно децата да се развозват с кола. Всеки си решава къде да живее, но живота на село е по-зависим от кола. Сигурно в темата за къщите ще са по-полезни, защото всяко село си е с особеностите, та е добре някой който живее в конкретното да се изкаже, а не да се пишат мнения по принцип.

# 337
Цитат
Четох, че имало някакъв център за наркомани в близост и се навъртали
Имаше някъде около Опълченска и Симеон.Събираха се в градинката около църквата и поликлиниката.Май точно тази метадонова програма я преместиха в ''Младост''.Колкото до наркозависимите,те се движат,където си искат.В такива теми често се повтаря,че маргинали,лилави и пр. не фигурират в престижните квартали.Напротив!Седем години работех в р-н Докторски паметник.Беше пълно с клошари и наркомани.Кой да отмъкне нещо,кой само си проси.Моя колежка беше ограбена в близост до заведението на Кремена Халваджан зад библиотеката.И от майка на зависим знам,че те винаги ходят на места,където има по-заможни хора.Честно казано не виждам кой знае какви минуси в зона Б-5.Тя София цялата отдавна е тюрлю гювеч.

# 338
  • София
Кои са тези теми за къщи?
Иначе 3,4 години е много като време,надяваме се до година,2 да живеем там. Парцела е УПИ има и постройка,петно, ще се събаря. Съпруга ми има малка строителна фирма и си е строител, той ще си прави повечето неща. Парцела и на 10м. От главния път на Горни Лозен, на няма и 5 мин от спирката, център четох,магазинчетата. Аз и сега доста пътувам. Живеем във Витоша,карам децата на градина,училище в Дървеница и от там към Суходол,където работя. Понякога успявам и аз да си ги взема,но в повечето случаи, баща им ги прибира.
Не знам ,в голяма дилема съм. Голямата дете вай-вероятно след 7ми клас ще кандидатства в някое друго училище и просто не знам как ще стига до училище от Лозен.

# 339
Кои са тези теми за къщи?
Иначе 3,4 години е много като време,надяваме се до година,2 да живеем там. Парцела е УПИ има и постройка,петно, ще се събаря. Съпруга ми има малка строителна фирма и си е строител, той ще си прави повечето неща. Парцела и на 10м. От главния път на Горни Лозен, на няма и 5 мин от спирката, център четох,магазинчетата. Аз и сега доста пътувам. Живеем във Витоша,карам децата на градина,училище в Дървеница и от там към Суходол,където работя. Понякога успявам и аз да си ги взема,но в повечето случаи, баща им ги прибира.
Не знам ,в голяма дилема съм. Голямата дете вай-вероятно след 7ми клас ще кандидатства в някое друго училище и просто не знам как ще стига до училище от Лозен.

Учих с момиче което живееше в Лозен и пътуваше със селските рейсове които вървят по Цариградско , тръгват от Слатина, има за Герман и за Лозен. Сега може да са в пъти по удобни автобусите от икарусите но си е разстояние и прекачване - помислете как ще го правят сами децата през учебната година и през зимата. Иначе си е супер селото, няма я сянката на Витоша. Щом сте си намерили парцел и сте строители ще стане бързо и къщата. Лично аз предпочитам Войняговци или Локорско , но парцели няма там, и цените са доста високи вече.

# 340
от Младостите разстоянието между Младост 2 и Младост 3 ми прави впечатление на бързо урбанизираща се територия.  Но може би е  по-добре да споделят живеещи там.

# 341
Не бях минавала от няколко години през Младост 2 и Младост 3
Зад компа. коментирайки виждам , все голям интерес се проявява , все хвалебствия.
За мен вчера бе нов културен шок-!
 Абстрахирам се от панелките- има адски много НС - навсякъде има магазинчета ,отдолу на кооперациите.
Обаче такъв беден поминък излъчва, мръсно и грозно, а уж ново строителство. Просто се депресирах - за мен са и си оставят 'Спалните". Сиво, без зеленина и лъха на безнадежност.
Нищо лично, мое мнение.

# 342
А къде в София излъчва на богат поминък и надежда според теб?

# 343
Сигурно ще кажат Бояна или Лозенец.
И на мен преди не ми харесваха Младостите. Струваха му се скучни и сиви. Но като заживях в Младост и си промених мнението. Удобен квартал, има си всичко, а сградите не са само грозни панелки. Но цените на имотите са много високи (конкретно за Младост 1).

# 344
  • пустинята Гоби
Въпросът не е излъчването на кварталите да е богато и лъскаво, а да има е нормална градска среда и прилични сгради, които и с отпечатък на времето върху тях, пак да имат вид. Тъжно е че хората в България не виждат грозното и се задоволяват с посредствено, а строителните некадърници само това чакат. И не мисля, че подобни мнения целят заяждане. Не всеки търси спирки и магазини. Грозни са панелните квартали, особено в момента, когато са манджа с грозде. Почвам да си мисля, че преди 30 години, когато са планирани и строени са били направо рай. Сега е ужас.

Общи условия

Активация на акаунт