Отговори
# 420
Ant12 много благодаря. По заданието не се сетихме за едната функция .

# 421
  • Пловдив
Русалке, благодаря Heart
Моля, за пояснение на този ред:

# 422
точка D принадлежи на симетралата на отсечката АВ, следователно AD е равна на BD.

# 423
  • София
Точка D лежи на симетралата на АВ, оттам по определение отсечките AD и ВD cа рaвни.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 10:47 от пенсионирана русалка

# 424
  • Пловдив
Точка D лежи на симетралата на АВ, оттам по определение отсечките AD и CD cа рaвни.
AD и BD имаш предвид?

# 425
  • София
Точка D лежи на симетралата на АВ, оттам по определение отсечките AD и CD cа рaвни.
AD и BD имаш предвид?
Да, разбира се, на чертежа правилно съм ги написала,  тук по инерция съм натиснала  грешната буква. Поправих го.

# 426
  • Пловдив
Благодаря още веднъж Heart
Оплетохме се като патета в калчища.
Моичкият е един отнесен. Не се напряга особено, в училище зора не е голям, уроците понякога изпреварват, а в случая изостават от материала. А тази геометрия иска внимание и въображение.
Следя с него нещата, гледам уча.се,  старая се да съм полезна с каквото мога. Лошото е, че той не си дава зор. И точно това ме побърква. Не мога да го оставя и просто да гледам отстрани, просто не мога.
А симетралата е една толкова приятна отсечка.
Съжалявам за лирическото отклонение.

# 427
Здравейте! Някой може ли да ми каже къде е грешката в тази задача? Детето я решава по пример, който са решавали в училище, но според отговорите трябва да се получат 14, 22 и 17.

# 428
Ако леката атлетика не са 28, а 31, се получават тези отговори.

# 429
Gergana8010, според мен детето е решавало вярно, но учебникът ви е пълен със сгрешени задачи и отговори.

Ние за пореден път се препъваме в комбинаториката и моля за помощ за следните задачи:

# 430
Ама и вашия учебник трябва да спрат да го издават! Simple Smile))))))) 🇮🇹

Търсеното число може да започва само с 1 или 2.
Ако започва с 0 - няма да е четирицифрено.
Ако започва с 3 (три от цифрите би трябвало да са 0) - автоматично означава, ча на мястото на последната цифра не може да седи 0 и няма как да изпишем 3000.
Ако започва с 1 (само една от цифрите е 0): На втората позиция трябва да отчетем присъствието на единица, но ако се запише с 1, единиците стават две. Ако отбележим 2 на втората позиция, на третата позиция отбелязваме двойката с 1. Получава се 1210.
Ако започва с 2 (две от цифрите са 0): На третата позиция трябва да отчетем присъствието на двойката и като знаем, че на другите две позиции трябва да оставим нули, записваме, че са две двойки. Получава се 2020.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 18:09 от Barbabeau

# 431
Ама и вашия учебник трябва да спрат да го издават! Simple Smile))))))) 🇮🇹

Ха-ха, да. И на мен ми звучи гадно и се възмутих, като го прочетох, ама в Бг пицата се ядяла с кетчуп...
На задачата аз ги докарвам до 33 варианта. Повече не са ми по силите. Помагайте!

# 432
  • София
Аз пък ги изкарвам 63 пиците, а няма такъв отговор..

# 433
Аз не мога да разбера това изречение за еднократна или двукратна добавка.
Означава, че към основата Маргарита можеш да добавиш един вид добавка, но може и да комбинираш два вида по твой избор?
"едно/дву/кратна" за мен озназава "толкова пъти" и ми звучи объркващо в контекста.

# 434
  • София
Аз поне го разбирам, че може един сос да си сложиш, ама може и два.. И тогава всички пици са или стандартните без сос , но в 3 размера, или стандартните в 3 размера с един доп.сос + стандартните в 3 размера, но с два соса.. И тогава пък възниква питането малка пица с чеснов сос еднократно и малка пица с два пъти сложен чеснов сос една и съща ли е..

Общи условия

Активация на акаунт