Отговори
# 195
Може би рейтингът е такъв заради оня сериал с Бурак Озчевит, така че нормално е.
Но, ако дръпнем зрители от някои други сериали в този ден няма да е лошо.

https://www.instagram.com/reel/CpTKXQiggDA/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 07:44 от pepel_ot_rozi

# 196
Честит празник, момичета Hands V

Вчера не можах да се включа с впечатленията от второто гледане на 1 еп. Затова сега ще наваксам Sunglasses

Началото беше много кинематографично, все едно са снимали за големия, а не за малкия екран.

Кастът е много добър. Актрисата, която играе нямата Сапиде успя и без една дума да ми направи страшно впечатление. Личи си, че има сериозна школовка (играе и в театъра, че и пее много хубаво). Гьонюл също ми е симпатична, досега не бях гледала Деря Пънар Ак, но момичето се справи много добре с ролята си.

На второ гледане, забелязах много повече и трилър елементите Flushed Досега не съм виждала толкова интензивна игра от Демет - получава ѝ супер Hands Clap Музикалното оформление също помага.

Обърнах внимание и на заглавието на епизода - Küçük kara balık - Фара наричаше така Керим, но се оказва, че това е заглавието на много известна персийска детска книжка, в която един стар рибок разказва приказки на 12-те хил. свои деца, внуци и правнуци. Главният герой е черната рибка, която се осмелява да напусне познатото си течение, за да обикаля света. Смята се всъщност, че приказките са били алегория на политическата ситуация в Иран, затова преди революцията от 1979 г., книгата е била забранена...

По същия начин се оказа, че бележката, която Фара скри след убийството на полицайчето е заглавие на друга детска книжка - Ak kuzu, kara kuzu. Това е анотацията към нея:

Пъстрото стадо овце най-накрая има овчици от всички цветове! Но нещо не е наред, кракът на агънцето Снежко е покрит с катран, бодил се е залепил за вълната под ухото на Белчо, Черньо изкълчва крака си. Ще кажете, че се случват такива неща. Не е толкова важно... Разбира се, освен ако не сте раздразнени от три зли гарвана, които се смеят на тези малки злополуки и се подиграват на горките овце!

Да видим какво са измислили сценаристите Kissing Face

Не знам дали има някаква връзка, но забелязах тази картина с бялото агънце, което хапе? или бозае? от големия лош вълк, в имението на Али Галип...

Маркираха и някои от основните загадки в сериала:

- кой е бащата на Керим и защо Фара реагира така категорично на доктора, че той не може да е донор на детето?
- какво я е накарало да избяга от Иран? - дори и Гьонюл не знае...
- какво е това колие, което се опитаха да ѝ откраднат и защо Фара се фиксира само върху него, без изобщо да обръща внимание на парите, които бяха в същата кутия?

Има и други съвсем дребни неща, които ми правят много добро впечатление. Например, че болницата, в която бяха Фара и Керим, където откараха и ранения Али Галип, е в Чорлу, което е точно по пътя от Истанбул към Одрин, накъдето бяха тръгнали да бягат. Също така, че Керим започна да брои на пръсти от малкото пръстче към палеца, както го правят истинските персийци, защото вдигнатият палец там се смята за обиден жест...

И пак Мортеза:

Имам доста още неща за публикуване, но и така стана мега дълго Nerd

# 197
Добре, Катенце, почини си малко и пак пиши. 😍 ❤️ ❤️

https://www.instagram.com/reel/CpU-ChtIZnj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 16:51 от pepel_ot_rozi

# 198
Пак съм аз Joy

Много ме впечатли и подкрепата, която получиха Енги и Демет от колеги и приятели Revolving Hearts

Дениз Байсал:

Сестри Зенгин:

Парлак:

Пелин Карамехметоулу:

(В тази връзка, няма да е лошо, ако се сетят, че снимаха и един филм, наречен "Любовни тактики" 2 Stuck Out Tongue)

Наз Гьоктан и Серхат, певецът, който се включи в ДЕК:

Биннур Кая:

Саадет (нищо, че е лице на ТВ8):

Няма да ги качвам всички, че ще стане километрично, но имаше благопожелания и от Демет Акалън, Диджле Олджай, Мелиса Инджи, Есра Акпънар, общо взето от цялото обкръжение на Коч, включително и от майка му. Хубаво е, когато хората показват уважение едни към други и въпреки че работят в конкурентна среда, егото не ги изяжда.

За края оставям честитките за рождения ден на режисьора Реджай Карагьоз, който съвсем скоро отмина:

И това послание от Растин:

Скъпа како Демет, на теб трябва да ти изкажа специални благодарности. Имам огромния шанс, в най-сериозната ми работа досега, да започна с невероятна актриса като теб. Ти си като ангел, грижиш се за мен като истинска майка. Много те обичам.

Добре де, и снимката с Джамгьоз от SBSV Stuck Out Tongue Winking Eye  Сега, след толкова години отнво играят заедно:

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 18:24 от super_katia

# 199
  • Бургас
Катееее

Върна ми удоволствието да споделям и съпреживявам емоции от видяното на екрана! Какво богатство е да те имаме в групата! Твоите постове ми действат и образователно - нищо не убягва от зоркия ти поглед! След всичките ти разяснения, вече спокойно ще изгледам серията и с превод..... Отличен тандем се получи, убедил и тези които се съмняваха в това!

# 200
Привет, момичета! Hug
Катенце, благодаря за изчерпателната информация. Винаги я поднасяш много интересно. Hands Clap
На едно място се за учудих защо пуснаха арабска песен когато танцуваха всички чистачки. Или не всички са иранки. Разбра се, че нямата жена е от Исфахан. Доколкото знам  вдигнатият палец като за автостоп е много обиден със значение на среден пръст за нас. Това ми го е казвал преподавател по фарси, който до колкото си спомням е учил в Техеран.
Иначе вероятно имат доста добри консултанти. Доста са се постарали и браво на Демет ако е проговорила фарси. Не е лесен език.

# 201
Кате Flowers Sunflower благодаря за информацията и разясненията на детайлите.
Ще ми бъдат много полезни, когато гледам серията с превод Hands Ok Hand
Не съм гледала серията на руски, защото чакам бг превода Blush 

# 202
Момичета, ще ме засрамите Blush Благодаря ви много за хубавите думи Heartbeat

Yakut-че, и аз се зачудих защо са избрали египетска песен, при положение, че Фара е иранка, но вероятно заради това, което си написала, както и че ритъмът е весел, а мелодията е позната.

Забравих да спомена и че чак на второто гледане забелязах, че Фара и Керим живеят на приземния етаж (направо си е мазе). Още едно внушение, че са на дъното на социалната стълбица...

Има включване и от асоциацията на страдащите от болести на имунната недостатъчност:

Демет изглежда изморена, но и така е прекрасна Heart

# 203
  • Пловдив

"Казвам се Фара" епизод 1 с бг превод.
Превод и субтитри Barisea, с благодарност.

Тук - може и да се сваля: https://drive.google.com/file/d/10WU_r3esaCUJL8iwt9hWVQHEuypwChs … cIobaUMmG_eORGbv8

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/___s1e1.mp4-CCktofRItUUcmvIT

И тук: https://archive.org/details/s-1-e-1_202303

И тук: https://vk.com/id223680451?z=video223680451_456239499%2F7108fc87 … pl_wall_223680451

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 06:27 от mariana51

# 204
Благодаря за превода

С кафето рано сутринта залепнах за лаптопа- все едно не съм гледала серията Blush  

Много магнетични Демет и Енгин, много въздействащи роли с Фара и Тахир Hands Clap

Защо е толкова важно колието за Фара?
Надява се да вземе пари, достатъчни за трансплантацията?
Знаем, че това е скъпа процедура.
На мен ми минава и друга мисъл- тя е иракска принцеса или друга титла от иракското общество?
Нарекла е сина си КеремШАХ! Шах е персийска титла и означава "цар"
Ако съпругът е обикновен човек, тя няма да се притеснява толкова, ако той разбере къде са...
Видяхме колко е смела и борбена!

И друго ме озадачи- бившият началник на полицията.
Той знае за нея, че е бежанка, че работи нелегално.
Явно я поддържа.
Съпругата му и дъщеря им споменаха за това.
Комисарят не живее при родителите си, но идва при тях.
Предполагам, че я познава или поне я е виждал.
Ако я види на камерите- ще я разпознае...

Лигльото убиец е толкова неуравновесен, че се надявам да се издаде сам.
Друг е въпроса с баща му. Ако разбере, че свидетелката на убийството и неговата спасителка са едно и също лице, ще ѝ прости ли? Едва ли!
Тахир- силно присъствие дори без реплики. Всява напрежение само с поглед, но прозира добротата и съпричастието към съдбата на Фара. Ако искаше- отдавна да я беше убил! Но не!
Ще видим по сценарий какво следва, но аз искам Фара да остане под крилото му, защото далеч от него всеки от мафията може да я убие.
Тахир и Керемшах се харесаха взаимно Blush
Мисля, че Тахир ще спечели сърцето на Керимшах, преди това на майка му.
Ние сме търпеливи и ще чакаме. Blush

Тази снимка много ми харесва Hands Ok Hand

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 09:21 от Lilims

# 205
Добро утро и в този празничен ден! ❤️
Ако имаме именици - поздравени сте и да сте живи и здрави!

Лили, 😍 за колието тя в някакъв момент направо каза, че това е лечението на Керим.
Днес ще погледна на бг (благодаря за превода!) кога беше това.
А твоите разсъждения за бащата ми звучат много логично и достоверно.
Вероятно и той ще се появи в картинката и не очаквам нищо хубаво.
Интересно, че Фарах е образована - дали поради социалния си статус (ако е била богата) или въпреки него?!🤔

Кате, 😍 мисля, че не ставаше въпрос бащата да е донор, а че трябва някой да регистрира детето като турски гражданин, за да може да се извърши трансплантацията от намерения вече донор.

И аз да се възхитя от Демет ❤️💕❤️- такова професионално израстване и такава обществена ангажираност са достоен пример за младите в Турция.
Достави ми истинско наслаждение с играта си! ❤️

Енгин 😘😘😘 ми е любимец още от времето на КВФ само още малко ми трябва , за да го възприема като мафиот. 😂
Но като се има предвид, че показва човешко отношение към една майка с болно дете, явно няма да ми се наложи. 😂
И по- добре. 😂

Хубав ден, момичета!

# 206
Цитат
за колието тя в някакъв момент направо каза, че това е лечението на Керим.

Това означава, че колието е много скъпо.
Потвърждават се  съмненията ми, че Фара е с аристократичен произход.

# 207
  • София
Благодаря Кате, благодаря момичета за всичко което качвате. ❤

# 208
# 209
Много благодаря за превода на Barisea и на Mariana51 Hands Pray Удоволствието да гледаш с български буквички е пълно Flowers Cherry Blossom

Този път забелязах режисьора Реджай Карагьоз в една от масовките:

И книжката за "Черната рибка":

Да видим кога ще ни пуснат втори фраг, че любопитството какво ще стане по-нататък вече ме гризе много Stuck Out Tongue Closed Eyes  Ясно е, че за Фара изобщо няма да е лесно. Не знам как ще се завърне, без Гьонюл да ѝ задава въпроси или баш комисарят да я разпознае...

Обръчът около Тахир също се стеснява - от една страна полицията, от друга Али Галип и лигавият му син...

Да идва срядата Kissing Face

Общи условия

Активация на акаунт