Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 133
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Евентуално в болницата може. Иначе в общия боклук. Това е становището на Столична община.

# 166
И аз питах в няколко аптеки. Казаха, че те плащат за бракувани лекарства и не взимат допълнителни 'отпадъци', защото им излизало много скъпо. И аз за сега ги държа в кашонче, никак не ми се иска да ги хвърлям в общия боклук.

# 167
  • София
В общия боклук е изключително опасно- все пак това са игли, кръв и т.н. Аз ги давам в лабораторията, в която си пускам изследванията (питах къде мога да ги изхвърлям и ми казаха, че те могат да се погрижат). Не знам дали това е практика обаче.

# 168
По принцип има едни фургони за разделно изхвърляне на отпадъци. Там взимат и стари лекарства.

# 169
  • Замък сред облаците
В София при тях не приемат инжекции. Само лекарства.

# 170
  • Варна
Здравейте.
Имате ли някаква техника на обезболяване при поставянето на фракси?
Последните дни съм адски чувствителна и тези инжекции направо ме разревават буквално. Пробвах да натъркам мястото с малко лед, но не виждам голям ефект. На този етап още поставям в корема-паласки, но и в ръката предната бременност се сещам, че много ме болеше. Някой някоя хитринка да е намерила при самото пробождане да не я боли? Така болезнено не се сещам да ми е било предната бременност и за това сега го отдавам и на хормони …

# 171
Аз държа ледче по минута преди и след инжекцията, но все пак много зависи от мястото. Днес за първи път ми пусна кръв след вадене на иглата и е станала огроооомна синина, а до днес имах най-много синя точка. Confused

# 172
Не знам дали ще е от полза, но аз не изстудявам с нищо мястото. Мъжът ми го биеше, но и аз да съм, все е същото. Издърпвам буталото, изкарвам въздуха с почукване и пробутване на буталото ( има мнения ще се губи течност, което не е се случва при мен) това малко отнема време, защото е гъст медикамент. Вкарвам постепенно иглата( не я забивам рязко, без да следя ъгъл) и избутвам течността суууупер бавно, ама много бавно, нищо не се усеща, ако ме защипе, намалям избутването. Щипане имам за кратко около 10 секунди след поставяне на инжекцията- усещането е като да сложа малко спирт на раничка, за секунди минава.
Има малки точици синьо тук - там, но не и буци или големи синки. Мажа с Арника.
Опитайте. Но при мен работи бааавноооото инжектиране. Grinning
@Karstyr май си набола капилярче, случва се, рано или късно всяка попада, да минава бързо.

# 173
А да, и аз много бавно я поставям и даже след като свърши цялата течност, броя до 3 и тогава изваждам иглата, както бях гледала в едно клипче. Даже мисля, че го бях споделила тук, в темата или в тази за тромбофилия. Но това, което АГ и хематолога ми казаха, че няма значение от ъгъла, въпреки че аз на 90 градуса бия, както е по упътване, но най-важното е ръката ти да е стабилна и да не трепва. В момента, в който трепне става сигурна синина.

Скрит текст:
В кварталната лаборатория, жената, която взима кръв е доста възрастна и бая и треперят ръцете. Няколко пъти ходих при нея да ми взима кръв, всеки път вената ми беше пръсната Grinning

# 174
Дааа, важно е да е стабилно, това го пропуснах, но си подпирам ръката под такъв ъгъл, дланта да не е във въздуха. Но и това е от значение. Ъгъл не следя, важното е да ми е удобно и да не мърдам.
А да, и аз много бавно я поставям и даже след като свърши цялата течност, броя до 3 и тогава изваждам иглата, както бях гледала в едно клипче. Даже мисля, че го бях споделила тук, в темата или в тази за тромбофилия. Но това, което АГ и хематолога ми казаха, че няма значение от ъгъла, въпреки че аз на 90 градуса бия, както е по упътване, но най-важното е ръката ти да е стабилна и да не трепва. В момента, в който трепне става сигурна синина.

Скрит текст:
В кварталната лаборатория, жената, която взима кръв е доста възрастна и бая и треперят ръцете. Няколко пъти ходих при нея да ми взима кръв, всеки път вената ми беше пръсната Grinning

# 175
При мен също се увеличи чувствителността в сравнение с началото. Техниката, която прилагам, е да дезинфекцирам по-голяма площ от корема. Като хвана кожа трябва да се усеща мекичка и подвижна, не удебелена. После започвам съвсем леко да бода за проверка, усеща се в началото дали мястото е болезнено, и не забивам, ако има болка. Като намеря горе-долу неболезнено място, забивам и много бавно пускам течността. Аз лично не махам въздуха.

# 176
  • Варна
Oхх, благодаря за съветите , всичко е изпробвано от предната бременност. Ходих си и тогава със синини , отоци и какво ли не.
На този етап отново мъжа ми ги поставя, защото аз 2-3 пъти се пробвах и единия път с такава сила си я забих все едно мускулна инжекция си бия Grinning
Иначе при мен проблем е , че нямам кожа. Ако щете вярвайте , мъжа ми и той се чуди как да ме подхване. Кожата ми е много изпъната и на корема и на краката и на ръцете. Слаба съм и общо взето няма гънки.
Аз където и да докосна с иглата буквално докосвам леко и теква кръв. Явно нещо корема ми е мнго чувствителен нещо.
Ще се борим колко му е още 5 месеца при мене Grinning

# 177
Инжекциите не се обезвъздушават доколкото знам аз

# 178
  • Замък сред облаците
Не се маха въздуха ама всеки си прави каквото иска.

# 179
Не мога, психологическа бариера ми е. Изпълнителна съм до последната запетая, но да си вкарвам въздух няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт