Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 301
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, знаете ли цената на фракси в Турсия от 0.4 ?

Фракси не продават.
В Турция има Оксапар и Енокс, като и двете са еквивалент на Клексан.

а знаете ли цената ?

# 301
На мен последно ми донесоха Енокс от Истанбул на цена 7лв инжекцията. Една кутия от 10 инжекции 0.4мл - 70лв.

Но минах на доза от 0.6мл и тук си ги намирам по-изгодно. Не знам защо 0.6мл инжекция Клексан е по-евтина от 0.4мл. За България става въпрос.

# 302
В момента бия фраксипарин но имам 4 инжекций клексан дали мога да си ги бия между фраксипарина?

# 303
Днес при поставянето на инжекцията, вече в края й усетих навлизане на въздух, чу се и звук, след което в зоната, където бих се образува подутина (топче).
Случвало ли ви се е и дали е повлияло на усвояването на лекарството?

# 304
Това е папулче, ще спадне, не е опасно, няма защо да се притеснявате и в бъдеще, ако пак се случи.

Днес при поставянето на инжекцията, вече в края й усетих навлизане на въздух, чу се и звук, след което в зоната, където бих се образува подутина (топче).
Случвало ли ви се е и дали е повлияло на усвояването на лекарството?

# 305
Здравейте, момичета! Искам да попитам, понеже пия аспирин протект, ( защото имам АСЕ Д/Д генотип) вярно ли е, че подтиска ОВУ? Правя леки стимулации с фемара и док. беше ми казала да пия аспирин всеки ден, а сега ми казва, че я подтиска ако се пие преди ОВУ. Обърках се вече...🤷‍♀️

# 306
  • Замък сред облаците
Аз знам, че АП се пие след О да подобри шанса за имплантация. Чувала съм, че не стероидните противовъзпалителни влияят на овулацията, но аспиринът е такъв в дози от над 300мг.

# 307
Момичета, пак сък аз. Миналата седмица на изследванията ми аПТТ ми беше мъничко занижен, останалите стойности на кръвосъсирването бяха ок (на Клексан 0.4 съм, 20-та седмица). АГто ми включи Натаспин и каза да пусна нови изследвания след седмица да видим какво е положението. Понеже не съм в София и ще пускам пакет без Анти Ха, за останалите изследвания също ли важи правилото 4 часа след инжекция или за тях няма такова значение? Може ли да съм яла, има ли отношение?

# 308
  • Замък сред облаците
Няма значение инжекцията за коагулационния статус, но за натаспин не знам.

# 309
А дали може да ида следобяд и да съм яла 🫣

# 310
  • Замък сред облаците
Да.

# 311
Здравейте.
В 37г.с. съм и АГ ми каза ,да спирам Клексан 0.4.Единственно Протеин С ми е леко повишен,всички други тромбофилии ,които съм пускала са ок.
Въпроса ми е как процедират вашите АГ  преди раждане?

# 312
  • Замък сред облаците
Бих си до 24ч преди индукцията (естествено родих, с предизвикване, преносих седмица). Указанията бяха да бия до последно освен ако не ми изтекат водите, тогава да не слагам следваща инжекция. Хомозигот ПАИ съм, коагулацията ми беше топ само заради инжекциите.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 19:47 от АА

# 313
  • София
Аз ще съм секцио, ще си ги бия до деня преди да ме приемат. (Т.е. преди секциото деня няма да поставям)

# 314
Днес при биене на фраксипарин в корема много трудно влиза лекарството и се получи като мехурче .На някой случвало ли му се е?

Общи условия

Активация на акаунт