Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 178
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
  • Замък сред облаците
Означава, че дозата е висока. Колко време след инжекция е взимана кръвта? Протромбиново време защо не е пускано, то също е важно.
Кога си на лекар за коментар?

# 511
  • София
Означава, че дозата е висока. Колко време след инжекция е взимана кръвта? Протромбиново време защо не е пускано, то също е важно.
Кога си на лекар за коментар?
4 часа
Разбрахме се да й ги изпратя ,чакам протеин S и протеин Ц да станат , Антитромбин ІІІ също е пускан,който е добре.

За пръв път пускам Анти Ха,а съм изкарала цяла една бременност на инжекции без изобщо да стане дума да изследвам.

# 512
Здравейте, момичета. С мисед аборт съм в 9та г.с. през ноември и последвали генетични изследвания:

След консултация с АГ-то ми, той препоръча прием на Аспирин Протект 2 месеца преди планиране на бременност и да го продължа ако видя положителен тест. Консултирах се с проф. Савов от МД относно мутациите ми, той каза, че са нискорискови и няма нужда от профилактика с аспирин, което доста ме обърка. Съответно направих консултация с втори АГ и той ми препоръча да си пусна фибриноген, аPTT, INR и d-DIMER преди започването на аспирина. След като видя резултатите от тях каза, че са добри и да се въздържа от прием на аспирин засега, което още повече ме обърка. Смятам да направя и консултация с хематолог, защото само това ми остана. Моля за съвети Sad

# 513
  • Замък сред облаците
Привет, мисля че тук ще получиш повече информация : https://bg-mam.ma/t/1605830

Аз лично, като имаш предвид че не съм с тези мутации, мисля, че си за терапия след забременяване и то при следене от лекар на коагулацията.
Аспиринът е нож с две остриета.
При някои жени аспиринът помага за забременяване, но обичайно с такива проблеми с кръвосъсирването които пречат на ембриона да се захване. Ако не се лъжа, твоите не са от тях. От друга страна при жени без такива проблеми, прави лигавицата на матката прекалено рехава и оплодената яйцеклетка бе може да се имплантира в нея.

Единият ти вариант е да пиеш аспирин при опити; но се пие след овулация до мвнструация само, защото ако пиеш преди овулация може да я спре. Също така можеш да го пиеш през 2-3 дни, той е с натрупване и 72 часа действие.
Другият е да не пиеш преди + тест, а след такъв да следиш коагулацията изкъсо и да включите аспирин при нужда. Също, ако пак не се лъжа, при АСЕ можеше и след 3 месец чак да се наложи.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 12:47 от АА

# 514
Здравейте момичета, помагайте! Преди минути ми излязоха резултатите от кръвния тест за бременност и е положителен, още не мога да повярвам. От овулацията до сега съм само на Натаспин. Имам изписан НМХ от имунолог и хематолог, но изпитвам адски ужас от това да си поставям инжекцията сама. Мислите ли, че мога да се договоря с някоя клиника/доктор/сестра да ми ги бият. Някой може ли да ми препоръча такова място или доктор/кабинет/сестра, които да работят всеки ден, защото все пак инжекциите се бият всеки ден. Всички ли си ги биете сами? Може да звучи много лигаво, но мен ме е страх, понякога ми прилошава от най обикновено взимане на кръв.

# 515
  • Замък сред облаците
Във всяка амбулатория срещу такса.

Това със страха от игли, колкото и да не са приятни, не го разбирам. Ако искаш дете си има цена - човек или я преглъща и се взима в ръце, или не се захваща въобще.
П.п. Моля да се чете като мотивация, не като критика. Всички имаме страхове, но като (бъдещи) майки трябва да ги преборим и да даваме пример ❤

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 14:47 от АА

# 516
Smile_, и аз имам такъв страх. Бях да ми бият първата в един медицински център и си казах, че повече така няма как да правя, отделно моите инжекции са вечер и от втората насам до ден днешен си ги бия сама.

Първата, която бих сама - ее така да се притеснявах, ама то не е нещо кой знае колко страшно.

Отделно колкото повече биеш, толкова по-малко те е страх, усещаш тялото си и някак се привиква, вече съм на над десетата инжекция и не ми прави впечатление, мина ми страхът. Вчера за пръв път нацелих кръвоносен съд и потече и кръв, малко поболя и това е, иначе е неприятно, докато ги биеш, но нито тече кръв, нито остават синини и т.н., така че събирай смелост и давай, ще се научиш. Simple Smile

Късмет!

# 517
Честито, тепърва ще свиквате с иглите. Честно казано и аз мислех да ми ги бие някой друг, но установих, че сама ми е най-добре. Няма нещо, с което да не се свиква в името на това да имаш дете. Отидете поне да видите как е правилно, но иглите са малки и тънки, няма общо с взимането на кръв.
Здравейте момичета, помагайте! Преди минути ми излязоха резултатите от кръвния тест за бременност и е положителен, още не мога да повярвам. От овулацията до сега съм само на Натаспин. Имам изписан НМХ от имунолог и хематолог, но изпитвам адски ужас от това да си поставям инжекцията сама. Мислите ли, че мога да се договоря с някоя клиника/доктор/сестра да ми ги бият. Някой може ли да ми препоръча такова място или доктор/кабинет/сестра, които да работят всеки ден, защото все пак инжекциите се бият всеки ден. Всички ли си ги биете сами? Може да звучи много лигаво, но мен ме е страх, понякога ми прилошава от най обикновено взимане на кръв.

# 518
Благодаря на всички! Ясно е, че трябва да свикна с инжекциите, няма спор. Но за първите няколко пъти ще ми е по спокойно ако друг я слага.

# 519
  • Замък сред облаците
Ако имаш ЛЛ с амбулаторна сестра също е опция. Иначе просто потърси някое ДКЦ с амбулатория (примерно в София ДКЦ Грийнберг в Младост и Дружба го предлагат като услуга, и други със сигурност).

Успех, ще свикнеш и всичко ще е наред!

# 520
И аз съм на мнение, че се свиква. Мен също много ме беше страх в началото. Вече два месеца слагам всяка сутрин. Предпочитам да си ги слагам сама, защото понякога като допра иглата и усещам по-голяма болка на някой места отколкото на други и просто премествам една идея по-встрани и самото слагане си го правя по-безболезнено. А когато някой друг я слага не може да прецени къде би те боляло най-малко. Първият път се мотах 20 минути, докато я сложа и после си казах ” това ли беше ? “ Очаквах нещо ужасно, а се оказа, че не е. Успех пожелавам в слагането и бих посъветвала поне веднъж да пробваш сама, дори и да си решила да някой друг да ти ги слага до края.

# 521
Здравейте! На фраксипарин 0.400 съм от декември месец, защото бебчо изостава в развитието на коремче и крака. В момента съм в 36 гс. Поставям го в корема ниско долу, за да се усвои по-бързо (така четох). Вече съм станала на големи буци там, които много сърбят. Когато опитам да го поставя около любовните дръжки ме боли и иглата влиза по-трудно. Вие къде го поставяте?

# 522
Пробвайте в краката.
Здравейте! На фраксипарин 0.400 съм от декември месец, защото бебчо изостава в развитието на коремче и крака. В момента съм в 36 гс. Поставям го в корема ниско долу, за да се усвои по-бързо (така четох). Вече съм станала на големи буци там, които много сърбят. Когато опитам да го поставя около любовните дръжки ме боли и иглата влиза по-трудно. Вие къде го поставяте?

# 523
  • Замък сред облаците
Привет! Не е нужно да е ниско, достатъчно е да е под пъпа пък било и само 1-2см. Аз бих докрая там.

# 524
Привет! Не е нужно да е ниско, достатъчно е да е под пъпа пък било и само 1-2см. Аз бих докрая там.
Притеснявам се за бебо, а и кожата е по-твърда там.

Общи условия

Активация на акаунт