Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 105
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • Замък сред облаците
Има близо 10 пласта различни видове тъкани между кожата и бебето, няма опасност. При хващане на гънка е ок кожата.

Впрочем иглата за амниоцентеза където трябва да стигне и пробие мехура е 15см, иглата за НМХ инжекциите е 2-3см. Правете си изводите Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 17:34 от АА

# 526
Благодаря Ви! Ще опитам малко над паласките тази вечер, пък да видим.

# 527
  • Замък сред облаците
Имайте предвид - не над тях, а във тях - те са мазнина, инжекциите се бият в нея 🤗

# 528
Благодаря Ви! Ще опитам малко над паласките тази вечер, пък да видим.

В меката част високо отвътре на бедрото или в ръцете- пак е мекичкото в по-задната част, далече от мускул..в ръцете мъжа ми ми придържа само, а аз си я бия, за да усещам какво правя.

# 529
  • Замък сред облаците
Хора, не се бие във вътрешната страна на бедрата!!! Само отгоре/предната! Има шанс да засегнете една от големите вени на краката, която е подкожна, сафена магна.

# 530
Хора, не се бие във вътрешната страна на бедрата!!! Само отгоре/предната! Има шанс да засегнете една от големите вени на краката, която е подкожна, сафена магна.

Така ми е казал др.Тончев, който е хематолог, на който безрезервно вярвам и така предавам 😉

# 531
  • Замък сред облаците
И лекарите са хора и допускат грешки. Указанията за правилно прилагане на инжекциите от хора, които не са медици като нас, пациентите, не са случайни.

# 532
И лекарите са хора и допускат грешки. Указанията за правилно прилагане на инжекциите от хора, които не са медици като нас, пациентите, не са случайни.

Не споря и не възнамерявам да споря. Аз слушам моят доктор, вие който пожелаете. Това е форум и всеки има право да сподели мнение. Жената задала въпроса нека се допита до нейн лекар, най-добре.

# 533
Аз биех в паласките, след като корема ми се опъна много. Моля, не си ги бийте във вътрешната страна на краката.

There are 3 main areas where heparin can be injected:

The stomach area (your belly) except for a 2-inch circle around your navel (belly button), and the soft part of your waist, but not anywhere near your spine
The top and outer part of your thighs, but not your inner thighs or anywhere close to your knee
The outer back of your upper arm where there is a pocket of fatty tissue, although this is usually easier if somebody else is giving you the injection.

Доколкото си спомням, в упътването на клексана има схема на човешкото тяло и къде може да се бие. Успех и бързо да намерите вашето място Sunglasses и здраво бебче ви желая Heart

# 534
Здравейте, момичета,

Благодаря на всички за хубавата тема - помагате на такива като нас, които се пръв път се сблъскваме с биене на инжекции сами - с много ценна информация, насоки и помощни. Прекрасни сте всички!

Аз съм вече на около 20та инжекция Клексан 0.4, бия ги в корема, на 2 пръста от пъпа, около него и под него. Забелязвам обаче, че с всеки път става по-трудно да я бия, понякога порбвам на няколко места, не влиза, пробвам на друго и чак тогава влиза. Вече 2 пъти засягам и кръвоносен съд и тече кръв, след тези случаи има и леко посиняване, иначе си стои точка, на места малка само от иглата, на места по-голяма и кръгла някакси.

Това нормално ли е или аз не правя нещо както се налага?

Мерси!

# 535
Уви е нормално, поне така ми казват като питам. Аз вече бия 3 месеца близо и не е както в началото, уж се старая да не е на едно и също място, но просто иглата не иска да влиза. Някъде усещам да са станали буци даже.
Здравейте, момичета,

Благодаря на всички за хубавата тема - помагате на такива като нас, които се пръв път се сблъскваме с биене на инжекции сами - с много ценна информация, насоки и помощни. Прекрасни сте всички!

Аз съм вече на около 20та инжекция Клексан 0.4, бия ги в корема, на 2 пръста от пъпа, около него и под него. Забелязвам обаче, че с всеки път става по-трудно да я бия, понякога порбвам на няколко места, не влиза, пробвам на друго и чак тогава влиза. Вече 2 пъти засягам и кръвоносен съд и тече кръв, след тези случаи има и леко посиняване, иначе си стои точка, на места малка само от иглата, на места по-голяма и кръгла някакси.

Това нормално ли е или аз не правя нещо както се налага?

Мерси!

# 536
  • Варна
Не е задължително да бъде точно на два пръста от пъпа. Да, казват така. Но при все, че се слагат продължително време, няма как. Аз съм била и на 4-5 пръста. Просто пробвам и се нагаждам. И редувам лява-дясна страна.

# 537
  • Замък сред облаците
Минимумът е на 2 пръста от пъпа, просто под два е по-тънка плътта и може да се засегне мускул. Четете внимателно. Естествено че на 4-5 е ок.

# 538
Дами здравейте, наложи ми се да пътувам спешно и забравих да си взема клексана 0,4 с мен, ще се върна сутринта, тоест ще стане така че да си го бия след 36-40ч дали би било проблем според вас

# 539
  • Замък сред облаците
Рискът е нисък, но просто потърси от аптека къде да купиш сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт