Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 087
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Няма значение храненето, но е препоръчително между 13:00 и 13:30 да се вземе пробата за максимално достоверен резултат (при биене в 9:30).

# 571
Благодаря. Сега виждам обаче, че в Цибалаб май не изследват анти Ха. В стари теми бях намерила, че може да се изследва в Синево. Някой има ли актуална информация дали е така, защото го търся и не го намирам, може би да не го изписвам правилно. За гр. София.

# 572
  • Замък сред облаците
Оооо, абсурд в Синево. Идете в Св. Екатерина или в Токуда. НКБ записват часове напред, иначе може и там. Синево го пращат в Германия и ще чакате 10 дни резултат, който може да не е верен заради превоза на кръвта. Аз пускам в Св. Екатерина, няма чакащи, резултат излиза до час (в онлайн системата).

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 05:55 от АА

# 573
Здравейте, съвсем нова съм в поставянето на клексан и уж все гледам да е на страни от пъпа/както пише в указанията и както ми обясни доктора на около 5 см/, но докато си търся подходящо местенце след като я сложих видях, че съм я поставила на около един пръст от пъпа. Опасно ли е, може би няма повече от 2 см..?

# 574
Оооо, абсурд в Синево. Идете в Св. Екатерина или в Токуда. НКБ записват часове напред, иначе може и там. Синево го пращат в Германия и ще чакате 10 дни резултат, който може да не е верен заради превоза на кръвта. Аз пускам в Св. Екатерина, няма чакащи, резултат излиза до час.
Благодаря! Много ми е полезна тази информация.

# 575
  • Замък сред облаците
Здравейте, съвсем нова съм в поставянето на клексан и уж все гледам да е на страни от пъпа/както пише в указанията и както ми обясни доктора на около 5 см/, но докато си търся подходящо местенце след като я сложих видях, че съм я поставила на около един пръст от пъпа. Опасно ли е, може би няма повече от 2 см..?

Не е опасно, но внимавайте Simple Smile

# 576
Отидете си в Токуда, всичко ще стане в рамките на деня. Не е нужно да е на гладно.
Здравейте,
За пръв път ще пускам изследвания от както съм на Клексан. Трябва да направя Анти Ха, аПТТ, фибриноген, Д димер и тромбоцити. Инжекцията я слагам 9:30, затова изследванията ще ги пусна след 4 часа в 13:30. Проблем ли е, че няма да са на гладно? И някой дали знае за колко време излизат, мисля да ги пускам в Цибалаб.

# 577
Хора, объркана съм какво да мисля. Остава ми много малко до секциото. Пуснах днес кръвни за консултациите с авестезиолог и кардиолог. Преди 15 дни д-димерът ми беше 1.0 mg/L, а днес е 1.7. Видях,че така или иначе горната граница за трети триместър е 1.7, но ме притеснава това,че въпреки Клексана, пак съм я стигнала за 15 дни...има ли някой,който е родил с над горна граница на д-димера? Фибриногенът ми пък е паднал от 5.6 на 4.9. Писах на хематолога, ама ми е интересно дали се среща това при някой друг. Той преди 15 дни каза,че всичко е ок и да си карам така терапията с Клексан 0.4 до 10 дни след операцията. Наложи се основно да лежа последните 2 месеца и може би е от обездвижването.

# 578
  • Замък сред облаците
Мисля, че някои резултатите не са особено притеснителни. Всъщност на фона на д димер е показателно аРТТ как е протромбиновото време. Д-димер е “отпадъчен” продукт и сочи че инжекциите си вършат усилено работата.

# 579
Ами това са резултатите :

Явно мозъкът ми се бърка,че като съм на инжекции и не би трябвало да е толкова, но отговорът ти ми подейства успокоително,АА. Благодаря!

# 580
  • Замък сред облаците
Добре си ❤ леко раждане и бързо възстановяване после!

# 581
Здравейте пак съм аз тези кафяви жилки и зацапването, е преминаха в жесток кръвоизлив с алена и разредена кръв. Не спря повече от час да тече жестоко.
Приеха ме по спешност в майчин дом, няма отлепване, няма полип, няма хематом. Няма обяснение от какво е този кръвоизлив. Бебетата са добре имат пулс отговарят си на седмицата. Някой имал ли е подобен кръвоизлив от кръворазреждащите.
И моля дайте контакти на добър генетик и хематолог. Лекарите в майчин дом са на мнение, спрямо генетичните излседвания, че не съм за инжекции просто защото съм инвитро ми се дават по дифолт.

Здравейте, бременна съм в 6+5 гс с близнаци. Имам тромбофилия и всяка вечер слагам клексан 4000. От няколко дни имам при забърсване някакви като жилки от долу. И на ежедневната превръзка имам леко бежаво зацапване, което е едва забележимо. Иначе жилките са кафеникави и са много тънки и се появяват еднократно.  Бях на преглед преди 4 дни, когато доктора каза че няма нищо притеснително. Възможно ли е да е от клексана? На някоя случвало ли и се?

# 582
Благодарско 😊😊

# 583
  • Замък сред облаците
Здравейте пак съм аз тези кафяви жилки и зацапването, е преминаха в жесток кръвоизлив с алена и разредена кръв. Не спря повече от час да тече жестоко.
Приеха ме по спешност в майчин дом, няма отлепване, няма полип, няма хематом. Няма обяснение от какво е този кръвоизлив. Бебетата са добре имат пулс отговарят си на седмицата. Някой имал ли е подобен кръвоизлив от кръворазреждащите.
И моля дайте контакти на добър генетик и хематолог. Лекарите в майчин дом са на мнение, спрямо генетичните излседвания, че не съм за инжекции просто защото съм инвитро ми се дават по дифолт.

Здравейте, бременна съм в 6+5 гс с близнаци. Имам тромбофилия и всяка вечер слагам клексан 4000. От няколко дни имам при забърсване някакви като жилки от долу. И на ежедневната превръзка имам леко бежаво зацапване, което е едва забележимо. Иначе жилките са кафеникави и са много тънки и се появяват еднократно.  Бях на преглед преди 4 дни, когато доктора каза че няма нищо притеснително. Възможно ли е да е от клексана? На някоя случвало ли и се?

Тончев - дава онлайн консултации в Медрец М, Кондева - дава онлайн консултации в Хийлии, Лисичков - на място в Хематологията в Дървеница.

По коагулацията веднага ще си покаже разредена ли е кръвта, въпреки че инжекциите не я разреждат (за разлика от аспирина), а разбиват слепени тромбоцити.

# 584
Аз имах кръвоизлив около 4 г.с от аспирина. Отделно биех клексан. Веднага спрях аспирина и увеличих утрогестана и кръвта спря. Всичко с бебето беше наред.
Моя приятелка имаше страшни кръвоизливи постоянно до раждането. При нея беше от миома, която не се виждаше по време на бременност, защото бебето я скриваше. След раждането я оперираха и махнаха миомите (оказали се нещо като конгломерат).

Общи условия

Активация на акаунт