Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 242
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Можеш да го изместиш рязко - ако днес си го била в 17ч, утре го бий към 8-9ч, даже повече от 12часа ще са минали, което е минималното изискване за такова изместване.

# 136
Здравейте момичета, имам въпрос. Бях на терапия с Фраксипарин от която имах сърбежи и кожата ми ставаше червена, смениха го с Клексан. Понеже редуваме местата на убождане, снощи приятеля ми удари инжекцията в крака, тази вечер в корема. След 10 минути видях червено петно като обрив на корема, после видях, че и на крака имам около обаждането от снощи. Вече не знам какво да правя и дали е от Клексана

# 137
  • Замък сред облаците
Здравейте момичета, имам въпрос. Бях на терапия с Фраксипарин от която имах сърбежи и кожата ми ставаше червена, смениха го с Клексан. Понеже редуваме местата на убождане, снощи приятеля ми удари инжекцията в крака, тази вечер в корема. След 10 минути видях червено петно като обрив на корема, после видях, че и на крака имам около обаждането от снощи. Вече не знам какво да правя и дали е от Клексана

Паола, а сърбеж има ли?

# 138

Паола, а сърбеж има ли?

Да, имаше. На корема буквално 10 минути след боцкането излезе едно червено петно. Казаха ми да спра за 5-6 дни. Пускам и снимки.

# 139
И мен чат пат ме сърби и става леко червено. Това противопоказно ли е, защото не ми е драма и мога да го изтърпя? АА, ако сърби проблем ли е?

# 140
  • Замък сред облаците
Ако е чат пат присръбва, понякога се зачервява (примерно веднага след инжекция, но до 10мин отшумява), не е проблем.

Ако е като при Паола е алергия.

Най-сигурен признак, че е алергия са завишени еозинофили в разширената кръвна картина (ПКК+ДКК се води в лабораториите изследването)

# 141
Ако е чат пат присръбва, понякога се зачервява (примерно веднага след инжекция, но до 10мин отшумява), не е проблем.

Ако е като при Паола е алергия.

Най-сигурен признак, че е алергия са завишени еозинофили в разширената кръвна картина (ПКК+ДКК се води в лабораториите изследването)
Хмм, понякога става леко червено петънце на другия ден и след баня, или ако съм го чесала. Мисълта ми е, ако е алергия, опасно ли е за бебето?

# 142
  • Замък сред облаците
По принцип не е добре алергия през бременността, възбужда имунната система. Пусни си ПКК с ДКК и го обсъди с лекаря Simple Smile

# 143
Аз към фракси направих алергия също с предишната бременност.
Имах бучки и сърбежи непрестанни, а на ПКК доста завишени еозонофили.
С клексан нямам такива проблеми, но за да спаднат еозонофилите мина известно време.

# 144
След колко време горе - долу тялото се изчиства от Фраксипарина? По краката и корема имам червени линии, и то само там, където е боцкано. Консултирах се с АГ и ми каза, че това е от Фраксипарина, понеже него го бих два месеца. Клексана да съм била една опаковка от 6 инжекции само.

# 145
  • Замък сред облаците
То е следствие от фракси, иначе се е изчистил. Просто хистамините остават повишени известно време след това.

# 146
Здравейте,
За пореден път се налага корекция на дозата НМХ. Започнах от 0.3 и сега ще достигна до 0.8. Всеки месец пускам анти-
Ха, фибриноген и протромбиново време. Имам останали, та ако някой се интересува може да ми пише на лично.

# 147
Здравейте,
За пореден път се налага корекция на дозата НМХ. Започнах от 0.3 и сега ще достигна до 0.8. Всеки месец пускам анти-
Ха, фибриноген и протромбиново време. Имам останали, та ако някой се интересува може да ми пише на лично.

Привет, ако е удобно, може ли да те питам - само тези показатели ли изследваш ежемесечно?

# 148
Да, + аптт. Никога не съм пускала д-димер, знам че много го правят.

# 149
  • Замък сред облаците
D-dimer показва има ли повишен разпад на слепени тромбоцити и е много важен маркер за тромбози.

Общи условия

Активация на акаунт