Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 157
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Хепарин всеки ден слагам. За Натаспин, Русев беше казал да добавя ако ми се повиши Д-димера, а АП малко ме е страх да пия, защото съм с 4 см отлепяне и съм на тръни да не изкървя.

# 196
  • Замък сред облаците
Ама не препоръчвайте хапчета така, нито сте наясно с мутациите, нито с индивидуалния случай. С отлепяне абсурд аспирин.

Аптт е важно, показва за колко време се активира съсирването. Продължавайте с опитите да се свържете.

# 197
Хепарин всеки ден слагам. За Натаспин, Русев беше казал да добавя ако ми се повиши Д-димера, а АП малко ме е страх да пия, защото съм с 4 см отлепяне и съм на тръни да не изкървя.

Ако ти се прави онлайн консултация.. моята Хематоложка е във Варна, мога да ти дам координатите й на лично ( да не го сметнат за реклама). Тя отговаря по телефона по всяко време.. и в 7 сутринта сме говорили.

# 198
Благодаря, Светлозара , за сега може да пробвам през Хийли др. Кондева или ако има час, направо да отида за преглед.

# 199
Внимавайте с Хийли. Преди няколко седмици исках да направя консултация точно с Кондева. Платих веднъж, системата ми даде грешка, та платих още два пъти. Най-накрая лекарката ми отговори, може би 5 дни по-късно, "здравейте, какъв е проблема". Описах, прикачих излседванията и междувременно я попитах как работи платформата, защото реално платих за 3 консултации. Каза да пиша на съпорта.
Писах на съпорта. Междувременно лекартата ми отговори, пишейки ми общи неща и каза да й прикача изследванията, които вече бях, за да отговори конкретно.
Съпорта ми каза, че имали проблем със системата и ми канселира разговора с лекарката, връщайки ми част от сумата.
Та реално платих 80 лв за едно здравейте, какъв е проблема. След много писма със съпорта ми обянсиха, че проблема бил технически и видиш ли отново ми дават да си пиша с лекарката. А това отне повече от 10 дни. Казаха, че няма да ми върнат парите. В крайна сметка отидох на консултация при друг лекар. Не можех да чакам.
Пиша всичко това, за да имате предвид, ако решите да ползвате Хийли. Лично повече никога не бих.
Все пак си плащам за здравна услуга, а не си купувам краставици. Няма да коментирам, че и самата лекарка не е видяла прикачените вече излседвания. На всеки се случва да бъде првтоварен.. ама все пак

# 200
  • Замък сред облаците
Валерита, ако няма свободни часове иди и поискай да те вмъкнат ба регистратура, обясни че не търпи отлагане. Не са ме връщали макар и не за нея.

# 201
Здравейте,  в 11 г.с съм, от няколко седмици съм на клексан 0.4, днес пуснах кръвни изследвания и тромбоцитите ми са на долна граница - 136, при долна граница 100. Ще направя консултация с хематолог, разбира се, но съм доста притеснена. Смятате ли, че може да се наложи спиране на клексана? Изобщо, в такива случаи какво се предприема. Преди две седмици отново пусках кръвна картина и тромбоцитите бяха 149...

# 202
  • Замък сред облаците
Един от вариантите е вливане на тромбоцити, доколкото знам. Хематологът трябва да ви ориентира за вариантите. Въпросът е дали е реакция към клексана или по принцип имате проблем с тромбоцитите.

# 203
Един от вариантите е вливане на тромбоцити, доколкото знам. Хематологът трябва да ви ориентира за вариантите. Въпросът е дали е реакция към клексана или по принцип имате проблем с тромбоцитите.
Винаги са ми били към долна граница, за това ще ги проследя и другата седмица. Сигурно допълнително се отразява и това, че почти не се храня. Ако има дами, сблъскали се с подобен проблем, надявам се да се отзоват.

# 204
Тромбоцитите мисля, че се подновяват на 7-10 дни (за срока не съм 100% сигурна, може да погледнете в интернет) и може да изследвате пак след 2 седмици, може да е моментно. Моите така бяха паднали и после се качиха. Вижте ако може да пиете сок от цвекло - подсилва кръвта. Проверете си и нивата на желязо, не нам дали има връзка с тромбоцитете, но при мен беше ниско и като го вдигнах и те се оправиха. Успех и ако се притеснявате - консултация с хематолог.

# 205
Момичета случвало ли ви се е след биене на фраксипарин външно да няма червено но отвътре подкожно има нещо като топче.

# 206
  • Замък сред облаците
Да, нормално е. Simple Smile

# 207
Здравейте, момичета. Д димерът ми е 1.80 микрограма на мол(нямам гръцката буква за микро), което дори по табличката в началото е високо. Чак за трети триместър е до 1.80, а аз съм в 5ти месец. Другитв изследвания за коагулация са в норма. Писах на хематолога и чакам да отговори. Вие какво мислите? Може ли д димер сам по себе си да е показател?

# 208
  • Замък сред облаците
На терапия се гледа цялата картина показатели, д-димер се повишава и при разграждането на слепените тромбоцити. Хематолог трябва да разтълкува изследванията и да прецени.

# 209
Междувременно хапни чия с кисело мляко, сложи си 2 - 3 лъжици. В чията има много омега 3, а той помага за нормализирането на д - димера ❤️

Общи условия

Активация на акаунт