Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 117
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Сутринта ще се прибера вкъщи и си имам просто се наложи да излезем набързо и съм забравила тук наблизо няма аптека и се притесних. Скоро си правих тест резултатите ми бяха в норма мутациите ми не са високо рискови, но са комбинация от няколко и затова се притесних в 8г.с съм дано да няма проблем, благодаря
Рискът е нисък, но просто потърси от аптека къде да купиш сутринта.

# 541
Здравейте. В 13г.с. съм, на терапия с Аспирин заради лош кръвоток-  вечер по 150 мг. Тази вечер обаче се обърках и изпих 2 хапчета вместо 1. Сега се притесних дали  няма да навредя по някакъв начин, дали утре вечер да пропусна приемането?
По принцип нямам кървене и не приемам други кръворазреждащи...

# 542
  • Замък сред облаците
2х150мг са 300мг и вече правят противовъзпалителен ефект, не кръворазреждащ. Бих пропуснала все пак 1 ден, аспиринът е с натрупване, дозата е максимална. Всичко ще е наред Simple Smile

# 543
Някой да е бил с ковид и тромбофилия по време на бременност? От 3 дни се разболях яко, възпалено гърло, секрети, силна хрема, загубих и вкус и мирис. На антибиотик съм в 35 гестационна. Но съм на клексан от началото на бременността - 0.4 и фибриногенът и д-димерът естествено се покачват вече накрая. Хематологът каза,че стойностите им са в норма за бременни, но се зачудих ако съм с ковид, това може ли да повлияе зле на кръвосъсирването  въпреки клексана?

# 544
  • Замък сред облаците
Да, аз бях в 39-40 седмица така. 0.4 клексан беше достатъчен, но и аз го карах сравнително леко - хрема, главоболие и гадна кашлица, температура не качих над 37,8. Не ми е играло кръвното, сатурацията, температура не съм поддържала дълго (2 дни). Не са ми изписвали и антибиотик. Парацетамол, тантум верде, грипстоп спрей за нос, гринтус сироп, витамини.

Сега ще кача и коагулацията как беше:
Скрит текст:
На 12 ден след първите симптоми. На следващия ден родих. Всички показатели ми бяха в норма за триместъра.

# 545
Ее пушка е този фибриноген за 39-40 г.с. Моят в момента е 5.6. Хематологът каза,че при бременност малко над 6 е нормално. Температура и аз нямам, нито кръвно вдигам.

# 546
Здравейте, мисля че беше писано назад в темите, но докато ровя да попитам все пак - поставям клексан 0.4 вечер, но ми предстои за първи път да пусна анти Ха, което ми е описано да е 4 часа след инжекция и няколко дни преди изследването да се премине към сутешен прием на клексана. Това значи ли да пропусна тази вечер и да приложа утре сутрин направо или с някаква схема трябва да се направи? Има ли значение колко дни да го бия сутрин 🙄

# 547
Хора помощ, бременна съм в 10г.с. и от 2-3 дни слагам фраксипарин 0.4 (60кг съм) днес усетих че нещо ми подморки леко, отидох до тоалетна беше леко розово. Час два по късно пак усетих - по-малко, но по-наситено червено, за бързо писах на АГ каза  да започна дуфастон.

Може ли да е от фраксипарина кървенето, дали е опасно 😭😭😭😭

Миналата година по това време загубих едно бебе в началото още.

Имам отклонения в изследването за тромбофолия и през цялата първа бременност слагах фраксипарин

Някой знае ли какво става, моля 😭😭😭

# 548
Кристина, в 11та гс съм имах кървене няколко пъти вече. Няма шанс да е от фраксипарин. Отидете на спешен кабинет, ако не кървите в момента ярка кръв, може и утре, но през това време не правете никакви резки движения, основно лежане. Задължително го проверете обаче

# 549
  • Замък сред облаците
Здравейте, мисля че беше писано назад в темите, но докато ровя да попитам все пак - поставям клексан 0.4 вечер, но ми предстои за първи път да пусна анти Ха, което ми е описано да е 4 часа след инжекция и няколко дни преди изследването да се премине към сутешен прием на клексана. Това значи ли да пропусна тази вечер и да приложа утре сутрин направо или с някаква схема трябва да се направи? Има ли значение колко дни да го бия сутрин 🙄

Хубаво е поне седмица да се бие сутрин преди антиХа. Може да се пропусне тази вечер и няправо утре. А ако се бие тази вечер, може утре на обяд (задължително 12ч между двете инжекции минумум!!!) и в събота сутринта да се измести съответно.
За другия коментар за зацапването също не смятам че е от фракси. Може да има редица други причини, трябва да се провери от лекар.

# 550
Здравейте момичета, нова съм в темата, но някои ги познавам😊 Може ли малко повече инфо за оксапар-а, само в турция ли се купива и на каква цена е горе-долу. Иначе от тази вечер съм на клексан, казват че боли повече от фраксито, довечера ще разбера. Също така ако може някой с 2 думи да ми обясни какво е анти Ха или по-скоро каква е ролята му

# 551
  • Замък сред облаците
АнтиХа дава инфо дали дозата на инжекцията е достатъчна или е ниска или висока. Оксапар питай в групите за поръчка от Турция или в Бременни с тромбофилия във фейсбук, турската лира не е фиксирана с еврото и цените се менят редовно.

# 552
Здравейте. В началото на 4ти месец съм и все още имам гадене от време на време и повръщане дори вечер. Понеже пия аспирин протект, но понякога повръщам 20-30 минути след като съм го пила. Дали да пия второ хапче за деня. Ако някой има подобен опита, ще се радвам да сподели.

# 553
Здравейте. В началото на 4ти месец съм и все още имам гадене от време на време и повръщане дори вечер. Понеже пия аспирин протект, но понякога повръщам 20-30 минути след като съм го пила. Дали да пия второ хапче за деня. Ако някой има подобен опита, ще се радвам да сподели.

Попитайте си лекаря, то и аспирина дразни стомаха ама да пиете втори път ми се вижда прекалено много. Това е въпрос за лекар, не за форум, не бива шега с тези лекарства.

# 554
  • София
Пробвай да пиеш Аспирина след като си вечеряла по-стабилно.
Втори според мен недей да пиеш.

Общи условия

Активация на акаунт