Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 100
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, бременна съм в 6+5 гс с близнаци. Имам тромбофилия и всяка вечер слагам клексан 4000. От няколко дни имам при забърсване някакви като жилки от долу. И на ежедневната превръзка имам леко бежаво зацапване, което е едва забележимо. Иначе жилките са кафеникави и са много тънки и се появяват еднократно.  Бях на преглед преди 4 дни, когато доктора каза че няма нищо притеснително. Възможно ли е да е от клексана? На някоя случвало ли и се?

# 556
  • Замък сред облаците
Не е от клексана. Причините могат да са разнообразни (раничка, полип, закрепване на сакчето), но реално щом е кафеникаво/бежово е изчистване на нещо старо, не активно кървене. В момента се формира вече и тапата на шийката, тъканите там са кръвоснабдени и много чувствителни на хормоните.

# 557
Здравейте,
От декември съм на фраксипарин 0.4 и досега не съм имала проблеми. От 1-2 дни обаче след инжекция веднага се зачервява и после става леко релефно дори. Предполагам, че някаква алергия се заформи? Случвало ли ви се е? Иска ми се да не звъня на АГ в неделя, а да изчакам до понеделник. Дори мисля утре сутринта да не си я слагам, така или иначе е с натрупване, предполагам, че няма да има проблем.

# 558
Действа само 24 часа, така че не пропускайте . Да, реакция е, пробвайте в ръката или някъде другаде, или направо вземете клексан.
Здравейте,
От декември съм на фраксипарин 0.4 и досега не съм имала проблеми. От 1-2 дни обаче след инжекция веднага се зачервява и после става леко релефно дори. Предполагам, че някаква алергия се заформи? Случвало ли ви се е? Иска ми се да не звъня на АГ в неделя, а да изчакам до понеделник. Дори мисля утре сутринта да не си я слагам, така или иначе е с натрупване, предполагам, че няма да има проблем.

# 559
  • Замък сред облаците
Инжекциите въобще не са с натрупване. Активното им действие е 12 часа, остатъчното още 12, тоест една инжекция има общо 24 часа действие. Можете да смените с клексан.

# 560
Инжекциите въобще не са с натрупване. Активното им действие е 12 часа, остатъчното още 12, тоест една инжекция има общо 24 часа действие. Можете да смените с клексан.

Това за натрупването ми го казаха в лабораторията на Щерев, явно не е вярно.. Благодаря ви!
А тази алергия може ли да навреди на бебето?

# 561
  • Замък сред облаците
По принцип не е хубаво да е възбудена имунната система, но на такъв етап не е опасно вече. И все пак - сменя се с клексан, можете да го купите днес още. АГ няма да ви каже друго.

# 562
Колко време преди раждане ви съветват да спрете НМХ?
АГ и хематолога са на различни мнения, в нета чета за момичета, които го спират още в 37г.с. и се чудя кое е най- безопасното.
Предполагам зависи и от мутациите, при мен са натрупани нискорискови.

# 563
Колко време преди раждане ви съветват да спрете НМХ?
АГ и хематолога са на различни мнения, в нета чета за момичета, които го спират още в 37г.с. и се чудя кое е най- безопасното.
Предполагам зависи и от мутациите, при мен са натрупани нискорискови.
Да се смея ли, да плача ли.....Ако лекар е казал НМХ да се спира преди раждането, нека да си скъса дипломата!!!!!! Как може да рискуват живота на бебчето, както и Вашия?!!!! Веднага бих сменила лекаря, който ми казва да спра НМХ. Моят хематолог дори в деня на раждането ми каза, че трябва задължително да го поставя, но при мен рискът от тромбоза е голям. В НИКАКЪВ случай НМХ не се спира, дори се продължава още месец след раждането. При планово секцио го спират само за деня на секциото, при нормално раждане няма как да се предвиди и се постявя около 12 часа след раждането.

# 564
Ами всъщност всички ми казват да го спра, само за времето се разминават мненията. Едните казват 24ч, другите 48ч. За нормално говорим, ама с голям шанс да стане спешно секцио.
Иначе веднага след това си го продължавам за още 3 седмици + изследвания да се прецени нуждата за още.

Много съм объркана вече. 🤷‍♀️

# 565
И на мен казаха 24ч. преди раждане, ама и аз се чудех как така ще знам кога ще раждам и се сетих, че може би и за секцио.  А и за след раждане каза 3 седмици през 12ч.

# 566
  • Замък сред облаците
24 часа преди раждане (секцио или индукция, при естествено не се спира), след него бих още месец. А момичета във форума има които са били и 2-3 месеца след това. Въпрос на коагулация, мутации и дали има придобити форми.

Но ако лекар иска месец или седмици преди термин да се спре не е адекватно (освен при коагулопатии като тромбоцитопения и подобни, но те са супер редки и обичайно се хващат и по-рано).

# 567
Един въпрос относно клексана, при мен когато вкарвам лекарството има леко и след това дооста по-голямо щипане и болка.. ама сега нито при вкарването, нито след това усетих болка, нищичко даже и минимална, после изтече малко кръв. Дали не съм объркала

# 568
Не сте объркали, много зависи от мястото и начина на поставяне понякога не се усеща щипене понякога усещането е по-неприятно. Ако лекарството е в срок на годност, съхранено както трябва, няма проблем.
Един въпрос относно клексана, при мен когато вкарвам лекарството има леко и след това дооста по-голямо щипане и болка.. ама сега нито при вкарването, нито след това усетих болка, нищичко даже и минимална, после изтече малко кръв. Дали не съм объркала

# 569
Здравейте,
За пръв път ще пускам изследвания от както съм на Клексан. Трябва да направя Анти Ха, аПТТ, фибриноген, Д димер и тромбоцити. Инжекцията я слагам 9:30, затова изследванията ще ги пусна след 4 часа в 13:30. Проблем ли е, че няма да са на гладно? И някой дали знае за колко време излизат, мисля да ги пускам в Цибалаб.

Общи условия

Активация на акаунт