Кутия за обяд-какво приготвяте за училище и офиса-тема 14

• 46 701
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
За утре:
Питка със сирене и кашкавал,салам,варени яйца и суха паста

# 691
Beeps, може ли пак да ми припомниш кое беше тестото за рогчетата?😊
Slance88, може ли рецепта за огретена?
Бибикота, не съм чак толкова лоша, дадох и' и втората половина.😁
Sibil, то е ясно, че няма да дадеш на детето банан, който отвътре са е с кафяво.🙂 Като гледам, капризни са ни децата на тема банани...😅 Моята дъщеря държи да са перфектни на вид и обелките...нищо че тях не ги яде, та и по външен вид избирам бананите- купувам леко зелени или току що узрели, но не прекалено все пак...😄

Сварявам картофите и бланширам броколите за 5 мин. Като са готови ги слагам в тавичка.
В тиган загрявам маслото и прибавям 3 суп.лъжици брашно. Запържвам за кратко и прибавям 500 прясното мляко, като бъркам енергично с телена бъркалка. Прибавям яйцето, настърган кашкавал около 250 гр и  толкова сирене. Заливам със соса и настъргвам кашкавал. Пека на 180 градуса до готовност

# 692
  • София
Ето ги рогчетата. Толова пъти и още не ги знам наизуст 😄
https://www.cookwithasmile.com/рогчета-със-сирене/
За утре въглехидратен сбирщайн- щрудел и останали солен кркс и рогчета (няма вече). Паста с пиле и сметана.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 21:44 от Beeps

# 693
Благодаря за рецептите, момичета!🤗
За утре пак любимата и' пърленка с масло и шунка и ще добавям още нещо, за да оцелее до обяд.🙂

# 694
  • София
При нас днес не е успяла да си хапне боба и го върна. За утре печена царевица, краставички и сандвич с кренвирш. Видяха, че съм взела за Хелоуин кисели близалки и ги пробват всеки ден, та до края на месеца не е ясно дали ще останат.

# 695
За днес свинско с праз,салата морков и ябълка,палачинки с шоколад и банички на тиган/два пъти точено

# 696
Долче, не си лоша. Децата наистина имат нужда от контрол над сладкото 😉. Ако харесваха толкова много и плодовете и зеленчуците, ама уви!
    Памуче може ли рецепта за питката?
    Beeps как успяваш, щрудел, рогчета, солен кекс, паста? Спиш ли изобщо?

При нас скромно италиано-френско меню 😁. Паста карбонара, краставички и грозде със сирена 😆.

# 697
  • София
Аз не правя всеки ден по три различни, рогчетата са още от неделя Joy

# 698
  • София

Риба. Яйцето е за следобедна закуска

# 699
купих някакви селски хлебчета от лидл, та спретнах сандвичи днес - с крема сирене, луканка, кашкавал и краставица. отделно плодове.
за обяд - мусака с тиквички и пуешко, салати.

# 700
За днес тост със салам и кашкавал, краставици, ябълка и круша, десертче и солети.

# 701
Bibikota ,аз много не обичам да гледам рецепти и да спазвам грамажи и всичко слагах на око.Питката я направих така-2 яйца като единия жълтък го оставих за намазване,масло разтопено,топло прясно мляко,1 пакетче суха мая, сол,захар,брашно,сирене и кашкавал.
Замесих тестото и го сложих да втасва  на програма Keep warm(с Cosori съм)  за 30 минути на 80 градуса. Премесих тестото ,  разделих го на 3 топки,разточих ги ,всяка намазах с масло, сложих от плънката(кашкавал и сирене)  като на  последната  не сложих нищо,само я намазах и разрязах на  триъгълници.Навивах като кифлички. Намазах отгоре с жълтък и масло и поръсих със семена и пак сложих да втасва.После пекох на 20 -25 мин. На 160 градуса на програма Bake.  Исках да я обърна и да запека от долната страна,но не е имало нужда,защото си беше изпечена.Само формата дето  се развали .Като за първи опит съм доволна,защото стана много вкусна и се омете почти цялата още на вечеря.

За утре още се чудя какво да му слагам.

# 702
  • Варна
Соленки със сирене и чубрица; сандвич с шунка и кашкавал; сварено яйце и чери домати; ябълки

# 703
Днес не съм готвила за вечеря ,че съм адски изморена,да ядат каквото има в хладилника Sunglasses Омръзна ми Flushed За утре набързо му изпекох готови банички , малко кашкавал,кабаноси,домати и солени бисквитки.

За петък ще яде вкъщи макарони ,защото са от 9 до 11,имат спортен празник .
Аз да попитам на по-големите слагате ли им кутии?Големия ми е в 6 клас и не иска да носи от миналата година още.Не знам срам ли го е или просто иска да яде само  пици и дюнери!

# 704
  • София
Аз да попитам на по-големите слагате ли им кутии?
Слагаме, слагаме. И те са хора Simple Smile Без манджа де. Но за междучасие от 5 минути, предпочитам да извади и да яде, отколкото да чака на опашка и да си остане гладен. В някои дни се случва да слагам и обяд, понеже има дейности след училище и откарва до 15:30 там.

Общи условия

Активация на акаунт