Сериалите на НВО - Домът на дракона и Игра на тронове - 46

• 37 307
  • 702
  •   1
Отговори
# 570
честно казано цялата идея да се жени втори път  Визерис бе много тъпа. От самото начало трябваше да се знае, че ще го наследят синовете на Ренира. Впрочем в Англия са придавали много голяма тежест на това кой какво е бил казал, у нашето ранно средновековие първият мъжки роднина който успее да се наложи - къде чичо, къде братовчед, къде син.... Пък и късното средновековиие - Асен го наследява брат му, Петър го наследява брат му (синовете на Асен са малки), Калоян го наследява братовчед му Борил, Борил го наследяват синовете на Асен, които междувременно са порастнали. Следва междуособна война между синовете на Ирина и синовете/внуците на дъщерите на Йоан II Асен

# 571
Да, Визерис направи голяма грешка като се ожени повторно.
Той изключително наивно си въобразяваше, че дори и да има синове от втория брак, на Ренира ще бъде спазено правото на наследница, само щото й се били закълнали.

Как си е мислел, че няма да има размирици и оспорване на правото, не знам. Ама книга (и сериал) да има Grinning

# 572
Той се ожени преди Ренира да роди синове. Идеята беше ако стане нещо с Ренира, тронът е застрашен и негов дълг било да го обезпечи. За в случай, че нещо се случи с нея.

# 573
  • София
Радвам се, че най-сетне чакането свърши и лентата се завъртя. Аз съм от ония, дето ще съберат епизодите накуп и ще ги изгледат за 2-3 нощи (а после пак, по-бавно за седмица). Написаното тук не ми пречи. Просто няма да мога коментирам по актуалните въпроси.
За да ви развлека (или допълня) малко - ще споделя статии отвън.
Стартовата серия бе гледана от 7,8 милиона зрители, което е с 22% по-малко в сравнение с премиерния епизод на първия сезон. Но все пак "Домът на дракона" се разписа като най-силната премиера за стрийминг платформата Max.
А докато се чудите около кекс-сцените на Оливия Кук - ами, да знаете, че даже били предвидени 3, ама едната отпаднала след спор между самата нея (тя си я харесвала) и шоурънърите.
Оливия Кук - защо изрязаха "животинска" секс сцена на героинята ѝ в "Домът на дракона"

https://webcafe.bg/seriali/oliviya-kuk-zashto-izryazaha-zhivotin … t-na-drakona.html
И аз не съм прочел всичките книги (някои и нямам) - но когато взех да гледам първия (оригиналния) епос, опитвах да не се "ровя" непременно в тях. Помогна ми и, че започнах от 4-и сезон, после (годишно) гледах като събера целия сезон накуп. Не винаги успявам, но там преобладаващо опитвах да се абстрахирам и да приема изгледаното като история, за която само "съм дочул нещичко от тук от там".
Някои (около разнопосочните коментари не само в нашата тема) смятат, че:
"Домът на дракона" 2: Бруталното завръщане към златната ера на Game of Thrones (ревю)
(практически има спойлери!)
https://webcafe.bg/seriali/parvi-epizod-na-domat-na-drakona-2-revyu.html
И покрай заложените по-напред от Хексе постери на другите проекти, още един вече влиза в работен процес:
Започнаха снимките на A Knight of Seven Kingdoms - вторият спиноф на Game of Thrones
В главните роли са Питър Клафи (Дънкан) и Декстър Сол Ансел (Ег).
https://webcafe.bg/seriali/a-knight-of-seven-kingdoms-vtoriyat-s … e-of-thrones.html

# 574
https://www.youtube.com/watch?v=FhLiC47NFr0

Промото за следващия епизод. Макар да ми се струва, че е за още поне 2-3 епизода.
Виждаме вече и Адам от Хъл. Не е среброкос Simple Smile))

# 575
Уха, 18 минути трейлър. То половин серия това. Много се радвам.

# 576
Не, 2 минути е, след това е 'разгадаване' Simple Smile

# 577
Две минути си е трейлъра,някъв блогър си плямпа теориите хич не го слушах.Харесва ми,както казах не сравнявам с книгите много много не се ядосвам,ефектите са супер.

# 578
  • Русе
Нечие артистично тълкувание на последната сцена от първи епизод, по-близо придържащо се до книжния първообраз:

Скрит текст:

Емоционалната травма наистина ще е съществена и за мен е прегрешение, че хем я смекчиха с променен сюжет, хем допълнително я осакатиха с превръщането на Хелена в имаща Даун и почти напълно лишена от емоции.

От трейлъра занапред оставам с впечатлението, че желаят да продължат с изграждането на образа на Ренира Светицата, без непременно да отблъснат зрителите твърде крайно от опасното момче Демън.

# 579
Две минути си е трейлъра,някъв блогър си плямпа теориите хич не го слушах.Харесва ми,както казах не сравнявам с книгите много много не се ядосвам,ефектите са супер.

Не са теории а разбивка на кадрите от трейлъра - кои са тези хора, които показват, къде се намират, защо са там, какво се е случило в предишния сезон, за да се случи това и т.н. Доста полезни неща, които въобще не свързах сама от кадри, които се показват за половин секунда, че и добре че ги спомена, иначе щях да се опитвам сама да се сетя какво точно е станало - както например за кадрите с двата дома, които са още във вражда, след като малкото момче, което предлагаше ръката си на Рейнира в 1 сезон уби по-голямото момче... Въобще нямаше да си го спомня или да навържа кои бяха тези двата дома, кой е на нейна страна и т.н.

# 580
  • Варна

Промото за следващия епизод. Макар да ми се струва, че е за още поне 2-3 епизода.

Явно избелват Веларион - образно казано. Не е кръшнал два пъти на Ренис, само един път - с резултат Алин Laughing Нищо чудно и него да го изкарат потомък на някого другиго.

# 581
  • Дивата природа
*Джон Сняг* Animal Wolf „Звярът отвътре“

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 20:40 от Gloripeace

# 582
  • Варна

Явно избелват Веларион - образно казано. Не е кръшнал два пъти на Ренис, само един път - с резултат Алин Laughing Нищо чудно и него да го изкарат потомък на някого другиго.
Мне, близнаци били Алин и Адам, в първия епизод го казаха.  Или е било лош превод.

# 583
Той се ожени преди Ренира да роди синове. Идеята беше ако стане нещо с Ренира, тронът е застрашен и негов дълг било да го обезпечи. За в случай, че нещо се случи с нея.

Самата идея да се жени повторно е глупава. Ренира бе млада, не бе проблем да има деца. Но Визерис с желанието за втори брак и деца от него създаде предпоставки за гражданска война.

# 584
  • Варна
Много на място си е идеята за втори брак и още наследници. Ренира още на първото раждане можеше да умре или да ражда мъртвородени и да помята.
Обикновено се гледа да има наследник И резерва.
Че припомни си супурнайсетте деца на Джеерис и Алисън - колко от тях са доживели до момента да дадат поколение. И особено наследниците. Затова дори се стига до Големия съвет, който предпочита Визерис пред Ренис.
Но съм съгласна, че Визерис трябваше да уреди нещата приживе, а не да си остане с надеждите, че всички ще се останат приятели и ще си живеят мирно и щастливо като в хипи комуна.

Общи условия

Активация на акаунт