Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 590
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Орехче, аз като ги водих на нефролог и двата пъти ми искаше изследванията. С баткото не ги бях направила и ми се кара докторката. Водени са при различни лекари. На каката и ги показвах на телефона си, защото не носех разпечатката, бях забравила, че ги искат. Като сложиш коректора не слагай памперса. С баткото го слагах и не падаше, но с каката винаги падаше. Та нея си я чаках по голо дупе.

# 541
Аз също вземам яйца от магазина. Както писах нямам село,нямам зимнини и всичко купувам. Да уточня зеленчуците не са био,които вземам а стандартни. Само плодовите пюрета купувам за сега,но тия дни мисля да я тествам и с купешко зеленчуково☺

# 542
И моето майчинство си е на това, което съм взимала до момента на излизане в болничен, изчислено е според брутният ми доход месечно. Въпроса е, че забелязах, че от там нататък в нап осигурителният доход ми е станал МРЗ, реално няма значение защото майчинството и болничният ми са вече изчислени, но ми стана чудо. Явно фирмата е измислила начин да шмекерува, така или иначе би имало значение само ако изляза в болничен след майчинството, но все пак.

# 543
болибон, не се бях зсмисляла, в талъв случай може и да пробвам утре пак за урина.А иначе колекторчето и двата пъти си седя добре залепено, но явно първия път съм го слижила нсобратно и се е изтекла урината .Всъщност как се слага, с късата част надолу или ? С момче щеше да е по - лесно сякаш хах.
Мони, сега те рсзбрах, мисля е нормално да ни осигуряват на МРЗ като сме в майчинство , не е шмекер.Но пък това ме замисля ако имам още едно дете после какво майчинство ще взема за него....

# 544
Момичета черпя ви виртуално за моят РД 🎂🎂🎂 , за подарък аз съм с ангина, а Ники още е с хрипове и още 5 дни ще правим инхалации Cry

# 545
  • Пловдив
болибон, не се бях зсмисляла, в талъв случай може и да пробвам утре пак за урина.А иначе колекторчето и двата пъти си седя добре залепено, но явно първия път съм го слижила нсобратно и се е изтекла урината .Всъщност как се слага, с късата част надолу или ? С момче щеше да е по - лесно сякаш хах.
Мони, сега те рсзбрах, мисля е нормално да ни осигуряват на МРЗ като сме в майчинство , не е шмекер.Но пък това ме замисля ако имам още едно дете после какво майчинство ще взема за него....

Защо не опиташ вместо с колектор, директно с контейнерчето? Аз така успях да взема проба и като количество беше достатъчно за изследвания.

Didister, честит рожден ден Cake

А относно яйца - аз също ще купувам от магазина.

# 546
Момичета черпя ви виртуално за моят РД 🎂🎂🎂 , за подарък аз съм с ангина, а Ники още е с хрипове и още 5 дни ще правим инхалации Cry
Бъди честита! Здраве за теб и семейството ти😍

# 547

Защо не опиташ вместо с колектор, директно с контейнерчето? Аз така успях да взема проба и като количество беше достатъчно за изследвания.

Didister, честит рожден ден Cake

А относно яйца - аз също ще купувам от магазина.
Така реших да направя , ама не се изпишка, а трябваше да тръгваме и пак сложих колектор, който така си остана празен.
Дидистер, да си жива и скоро здрава,а малкото да е силно и съвсем скоро и то да е по - добре!
Момичета  , може ли набързо да ми кажете как приготвяте домашните пюрета? Мазнината при пасирането ли се слага и после варят ли се бурканчетата? Колко време? Май ще си направя няколко партиди с бурканчета , че почва да ми излиза неизгодно купуването на готови 😀
А и сякаш добре се затварят капачките на Гербер , дали мога да пползвам тези бурканчета?

# 548
Didi, честит рожден ден! Много здраве и щастие за цялото семейство! ❤

Да, и аз сега попитах за осигуровките по време на майчинство, такъв бил реда, малко нечестно според мен, но няма какво да направим. Реално ако някоя от нас има второ дете след майчинство, то ще бъде минимално.

# 549
  • София
При застъпени майчинства първата година от второто се взима колкото първата от първото. Не знам дали ме разбрахте 🤣
Иначе работодател в момента би следвало да ни плаща само здравните осигуровки, ако не се лъжа. Другото от НОИ.
Дидистер, ЧРД! Да сте здрави и да ви подминават болести.

# 550
  • Варна
Didister, честит рожден ден! Да оздравявате!!

За яйцата да кажа - вземайте от свободни кокошки - дори в Кауфланд и Лидъл има.. не е нужно да са биото по 1лв броя 😀

Мерси за инфото за колекторите - другата седмица и ние сме на преглед и ме предупредиха за това 😀

# 551
При застъпени майчинства първата година от второто се взима колкото първата от първото. Не знам дали ме разбрахте 🤣
Иначе работодател в момента би следвало да ни плаща само здравните осигуровки, ако не се лъжа. Другото от НОИ.
Ако 45те дена преди термин се застъпят преди втората година да изтече ли ?

# 552
Ако 45те дена преди термин се застъпят преди втората година да изтече ли ?
Да.
Сега майчинството като ми го смятаха за времето, когато е било предното ми го смятаха на МРЗ. Даже и от първата година имах няколко месеца и те са на МРЗ. То добре, че и втората го смятат на нея, че бях на 380лв майчински. Затова предполагам, че ни осигуряват на МРЗ.

Коректора на момиченцата се слага като леко се разтворят устните и се лепи така, също има една част, която е без лепило тя е към влагалището. На момченцата е наобратно.

Ппюретата ги варя като слагам мазнината при варенето. Ако слагам краве масло го слагам при пасирането.

# 553
Орехче аз не съм правила бурканчета с пюрета,та за мазнината според мен направи си пюренцата запечатай и после добавяй мазнина като топлиш на водна баня. Аз слагам 3гр краве масло,рапично все още не съм взела,но и зехтин също става. Варя зеленчуци и пасирам докато са топли слагам 3 гр краве масло о то се разтапя.
Мони водехте ли Алекс при Костадинова и спазвали часовете?

# 554
Мило, не сме. Консултациите ни са отменени и дори и при личната не сме ходили. Ще чакам да отменят епидемията.

Общи условия

Активация на акаунт