Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 66 876
  • 912
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, привет и от мен, моято сватба беше юли 2023, но още си я спомням се вълнувам заедно с вас!
Лично за мен 6к за фото и видео са много, но ако сумата влиза в бюджета и сте запознати с работата на студиото всичко е наред.
Моят съвет към всички е да си направите една предварителна сесия на мястото, което се избрали, нека приятел да ви снима, защото ние жените сме свикнали да се снимаме, но за мъжете е малко по-трудно. Другото, което давам като съвет (мен ме посъветва DJ-ят) е да имате принтиран план на деня с приблизителни часове, локации и ритуали,  за да не се изпусне нещо.

# 721
Забравих да допълня отново нещо.
За диджей твърдо препоръчвам Емил Андреев. Най - добрият е, гостите останаха повече от очаровани. Дори хора на по 80 танцуваха и се забавляваха. Емо е супер тактичен, не налага надмощието си, избира наистина топ парчета, без чалга. Била съм на много други сватби със скандален подбор на музиката, но въпреки леките разочарования от фото и видео - смея да твърдя, че Емо направи сватбата ни незабравима и за гостите и за нас и с него направихме най - добрия избор!

# 722
Ако някой ми прати 4 часа филм, че реша, че се шегува с мен. Joy
А точно за Емо Андреев аз имам доста забележки, защото и друг път съм била на сватба с него, но при нас просто не знаеше какво да пусне. Беше ни накарал да му пратим и списък, от който не пусна почти нищо. Разочарована съм доста.

# 723
Ако някой ми прати 4 часа филм, че реша, че се шегува с мен. Joy
А точно за Емо Андреев аз имам доста забележки, защото и друг път съм била на сватба с него, но при нас просто не знаеше какво да пусне. Беше ни накарал да му пратим и списък, от който не пусна почти нищо. Разочарована съм доста.
При нас пък пусна абсолютно всичко от списъка. А относно 4 часа не виждам кое е смешното, при положение, че се плаща за ангажираност над 8 часа даже до 10 и е смешно да ти дадат 27 минути филм за мен лично.....идеята е да се заснемат от сватбата всички моменти, а не някакви сглобени накъсани кадри, където половината неща липсват. Ако исках 20 мин филм щях да помоля приятел да снима с телефон и да не се набутвам с над 2к, което за мен  си е почти една месечна заплата, а не работа за 8 часа.....И пак казвам имаме страхотни кадри и във видеото и в снимките, но от това което съм виждала от други фотографи и видеа сравнени конкретно спрямо нашите - може и по-добре. Ако им се види иначе портфолиото в страниците - да, топ е. Просто моят опит не е супер розов.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 15:06 от archimind

# 724
  • Melmak
Наши приятели се жениха и дж им беше Емо Андреев. След сватбата се видяхме с тях и ги поздравих за избора на дж, беше ми много забавно, наистина. Казаха, че са мега разочаровани, дали списък с песни и не пуснал нито една! 😁 на мен ми беше забавно на самата сватба, ама като чух това от младоженците, щях да падна. Не знам булката как не го е нападнала с ножа за тортата. Абсурдно е да се даде списък с песни и да си пускаш каквото искаш!

# 725
Благодаря много момичета за споделените емоции и информация.

В крайна сметка, от това което споделяте, май ще заложим на видео трейлър само. Не ми се плаща 4К за видео, приличащо на това от сватбата на родителите ми или това от абитуриентския ми бал. А като гледам, май качеството още си е такова. Стараят се само на трейлър видеата.
Все пак ще изгледам и някое цяло видео, но май ще спестим от това перо.
А дали може контакти на Емил Андреев.
И също така - момичета, вие само с DJ ли сте били или е имало и певец/водещ. На сватбата, на която бяхме септември, всимко беше страхотно, обаче нямаше го този парти вайб, който аз искам. Отчитам го като липса на това някой да вдига хората на крака, да ги надъхва, да флиртува с тях. Само музика и DJ от време на време май казваше 2-3 думи.

# 726
На една сватба младоженците бяха поканили рок група. Не са известни, пеят кавъри, но големи купонджии и определено имаше ефекта за парти и много танци.

# 727
  • Melmak
Зависи какво търсиш. Аз виждам как младоженците си създават сватба, каквато прилича на тях по вайб. В последните години на доста сватби бяхме и много личи кой се жени.

На едните ни приятели имаше дж, който само пускаше музика и пушек,  а жена му беше водеща. Тя говореше, канеше гостите да танцуват, водеше игрите, създаваше настроение. Бяха поканили отделно народна певица, която пя около час. Не беше спектакъл с танци, а пеене. Беше интересно и емоционално, дори за мен само като гост.
На други сватби е имало предимно музика, без много включване на дж. Виждала съм доста дж, които са “комплект” водеща и отделно дж с техника, който пуска музика. Не знам кое искам повече. Някои водещи са толкова тъпи, че ми идва да ги ударя с нещо. Не искам такова нещо, а малко по-интелигентен хумор, искам да има игри, ритуали, да се спази списъка с песните.

Оф топик: мислех за април/май да се готвим, финансово няма да успеем. Изскочи ми огромен разход и похарчих много пари. Ще видим септември/октомври.

# 728
Аз не бих заменила за нищо на света нашият DJ - DJ Bedros. Велик е! Плакала съм на видеото докато го слушам, толкова чувствен, толкова знаещ, разбиращ... уникален.

А за филма от 4 часа за нас е нормално, нашата сватба беше целодневна. Започнахме от 11, когато беше взимането и свърши към 2 през нощта. Имаше много какво да се снима и е нормално да има толкова дълъг филм. Още в предварителната среща ни казаха да очакваме видео от около 2-2:30 часа, но много зависи каква е сватбата и ако има какво да се снима ще е повече, ако няма по-малко логично.

# 729
088 720 0278 - Това е номерът на Емил Андреев.
info@djemo.info Това е имейлът му.
Поздрави,

# 730
Зависи какво търсиш. Аз виждам как младоженците си създават сватба, каквато прилича на тях по вайб. В последните години на доста сватби бяхме и много личи кой се жени.

На едните ни приятели имаше дж, който само пускаше музика и пушек,  а жена му беше водеща. Тя говореше, канеше гостите да танцуват, водеше игрите, създаваше настроение. Бяха поканили отделно народна певица, която пя около час. Не беше спектакъл с танци, а пеене. Беше интересно и емоционално, дори за мен само като гост.
На други сватби е имало предимно музика, без много включване на дж. Виждала съм доста дж, които са “комплект” водеща и отделно дж с техника, който пуска музика. Не знам кое искам повече. Някои водещи са толкова тъпи, че ми идва да ги ударя с нещо. Не искам такова нещо, а малко по-интелигентен хумор, искам да има игри, ритуали, да се спази списъка с песните.

Оф топик: мислех за април/май да се готвим, финансово няма да успеем. Изскочи ми огромен разход и похарчих много пари. Ще видим септември/октомври.
То това според мен е идеята на сватбата - да е свързана с младоженците и тяхната същност - от украса, до вайб. Или поне това да моите разбирания. Ние с моят младоженец сме повече към класически стил, но втората сватбена агенция, с която имахме среща (и след като и разказах идеята ми за спектакъл, която съм замислила) ми предложи директно modern classic. Защото и двамата сме хем  от гл.т.на облекло и маниери класически стил (костюми и двамата (такива са ни професиите)), но в същото време и двамата сме цветни и винаги душата на компанията, пътуваме, купонясваме, постоянно сме в движение и извън костюмите, в ежедневието, аз съм доста щура и разчупена в облеклото.
Та затова искам сватбата ни да показва именно това (защото като такива ни познават и близките ни) - модерна класика, с много яко парти.
А на тази, на която бяхме, общо взето почти през цялото време бяхме аз, мъжът  ми и младоженците Grin Някяк не се отпуснаха хората, нямаше кой да ги вдигне. От друга страна, гледах някакви видеа на разни известни водещи - ами, както каза някой - направо ми идваше да го фрасна, за да замълчи Laughing То бива превземки, бива Цитиридис wannabe хаха
Аз не знам дали се похвалих, но в Пампорово миналата седмица съвсем случайно попаднахме в заведение с певец и DJ, който ни скри шапките. Този човек пя Павароти, като Павароти. Пя Бийтълс, после мина на Ед Шийрън, после бг хитове, имитира Лили Иванова (перфектно), после малко гръцко (аз мразя, но той така го изпя, че беше даже приятно), народни песни. Обръщате внимание на всеки гост, водеше вечерта. Взехме му контактите и честно казано, мисля че това е нашият човек. Те се редуваха - малко пеене на живо, после малко музика от DJ. Пътуват, но са от Шумен, а ние ако сме в Белите скали, ще има да бият път.

Аз, както споменах, имах среща и с друга агенция. Това, което ми допадна, беше именно фактът, че първо беше жена (първата беше мъж и някак не ми върви мъж сватбен агент(освен, ако не е гей - обичам гейове, а ако е сватбен агент, само заради това бих го наела Grin (ако познавате сватбен агент гей, свиркайте, съвсем сериозно Grin), второ че идеята и беше сватбата да отразява именно нас двамата, като хора и душевност, а не както първият агент, ми предлагаше - ми то, понеже е лято и като е навън, най-добре да е бохо стил. И аз му казвам - ние нямаме нищо бохо в себе си и той - е, тъкмо сватбата ще ви е...
Сега ще видим какво ще каже втората агенция като цени и дали и тяхната цел няма да е основно печалба.

JustLinn, на вас кой ви беше видеограф?

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 20:29 от Не се сърди, човече

# 731
Здравейте, скачам в темата с въпрос.
Ще се омъжвам, и родителите ни искат да ни дадат тяхно злато, от което да направим халки. Въпросът ми е, понеже тяхното злато е жълто, а ние държим на бяло, има ли как да се даде жълто злато, а да се направят халките с бяло злато, или няма такава възможност? Благодаря, и се извинявам, ако въпросът ми Ви се стори тъп. 🫶

# 732
  • Melmak
Здравейте, скачам в темата с въпрос.
Ще се омъжвам, и родителите ни искат да ни дадат тяхно злато, от което да направим халки. Въпросът ми е, понеже тяхното злато е жълто, а ние държим на бяло, има ли как да се даде жълто злато, а да се направят халките с бяло злато, или няма такава възможност? Благодаря, и се извинявам, ако въпросът ми Ви се стори тъп. 🫶

Разбира се, нали не очаквате, че конкретно ще топят златото на родителите ви и ще го преработят във ваши халки. Те го откупуват и събират, топят го на някакъв период, а не специално за вас. Вие си поръчвате каквото злато си искате, а те ви приспадат стойността на златото на родителите ви от цената. Дано обясних добре. 😁

# 733
Полина Димитрова май предлага да разтопи и конкретното дадено злато. Но то бялото злато е жълто със някакви допълнения. Погледнете й профилите и ако ви допада, като стил й се обадете. Много е мила, аз имам други бижута от нея.

# 734
Благодаря момичета, сигурна бях, че тук веднага ще получа отговор. Страхотни сте! 🌹

Общи условия

Активация на акаунт