Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 467
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Оставих “удоволствието” на ММ да чете и да се образова, та отидохме само да видя на живо кое ще ми хареса- взехме Easywalker Harvey 3, страшно лека и маневрена , не съм вярвала, че ще се впечатля толкова от количка 😀😀

# 136
  • София
Ооо това Харви, любомо. Ще го взема и аз, само да наближи момента. От момента в който го видях, любов от пръв поглед Heart

# 137
  • София
Супер рано е, I know, но някоя замисля ли се вече за купуване на количка, ако попадне на добро намаление?
Ние сме харесали няколко от по-високия ценови клас и си мисля, че ако пуснат промоции бих взела след март. Преди това се притеснявам, че е раничко...
Какво мислите? Simple Smile
Даже вчера купихме Simple Smile Аз не съм суеверна, предпочитам да се насладя , а не в 8-9 месец с големия корем по жегите да се мъкна по магазините… Бяхме си харесали количка, излезе ни на добри пари и вчера я взехме.

Може ли да споделиш коя? ^^

Ние уикенда обиколихме няколко магазина, за да разгледам, тествам и да имаме време да проучим. Цяла сутрин чета отзиви и сравнение - в момента се чудя между Cybex и Anex, а Cybex са на добри цени в някои сайтове сега...
И аз съм се спряла на cybex , но се чудя да взимам ли коша за новородено , една позната ми каза че ставали за всички модели и ми предложи да купя нейния, нейният модел е на 5г и не знам къде да прочета дали е вярно че стават, ако стават ще взема със сигурност втора употреба .
Исках да питам за фейсбук групата, тъй като нямам от известно време фейсбук, можете ли да ме включите от профила на мъжа ми, в групата на каката пускахме гласуване като имаше такива решения на дневен ред и ако се удобри от всички включвахме. Той изобщо не го ползва и гарантирам че няма да влиза в групата и да злоупотребява.

# 138
За cybex най-добрите цени можеш да намериш в raya toys също така правят и отстъпки. ( главен дистрибутор за България са до колкото съм запозната)
Супер рано е, I know, но някоя замисля ли се вече за купуване на количка, ако попадне на добро намаление?
Ние сме харесали няколко от по-високия ценови клас и си мисля, че ако пуснат промоции бих взела след март. Преди това се притеснявам, че е раничко...
Какво мислите? Simple Smile
Даже вчера купихме Simple Smile Аз не съм суеверна, предпочитам да се насладя , а не в 8-9 месец с големия корем по жегите да се мъкна по магазините… Бяхме си харесали количка, излезе ни на добри пари и вчера я взехме.

Може ли да споделиш коя? ^^

Ние уикенда обиколихме няколко магазина, за да разгледам, тествам и да имаме време да проучим. Цяла сутрин чета отзиви и сравнение - в момента се чудя между Cybex и Anex, а Cybex са на добри цени в някои сайтове сега...

# 139
По темата  с количките, исках да споделя, че ако някой е решил да отделя бюджет за нова, бих препоръчала да отидете за консултация в магазин Дундьо, за София. Единствено в тоя магазин жените си разбираха от работата и според бюджета и изисквания ( например дали е лека, дали да се сгъва с една ръка, или нещо друго) наистина дават адекватни предложения и обяснения. Щото избора не е лесен, особено, ако не си наследил/ получил колчика.

# 140
  • Wonderland
По темата  с количките, исках да споделя, че ако някой е решил да отделя бюджет за нова, бих препоръчала да отидете за консултация в магазин Дундьо, за София. Единствено в тоя магазин жените си разбираха от работата и според бюджета и изисквания ( например дали е лека, дали да се сгъва с една ръка, или нещо друго) наистина дават адекватни предложения и обяснения. Щото избора не е лесен, особено, ако не си наследил/ получил колчика.

Точно там си харесахме Anex и ни отказаха от Maxi-Cosi!
Преди това бяхме в Малечко, където имаше до вчера намаление на Plaza + на Maxi-Cosi, доста разочарована останах като за първа консултация, не ни съдействаха особено. В Дундьо получихме супер подробна и полезна информация за видове колички, функционалности и всичко, което един родител за пръв път може да го интересува.

# 141
Аз съм намислила скоро да отскоча до Рая Тойс, тъй като сме се спряли на Cybex Priam. Всички около мен,които са ползвали или още ползват количката са страшно доволни. Няма да бързаме да купуваме, но трябва да съм сигурна, че всички елементи на количката,които харесам ще са налични в  България, тъй като някои тапицерии и кошове се поръчват предварително с 30 дневен срок и да няма изненади. Пък и се надявам около Великден да имат някакви намаления. Simple Smile

# 142
Има ли някой като мен - абсолютно необразован и неопитен по темата бебета и покупки за бебета? Grinning
Аз нямам против да взема употребявани неща от познати и приятели, но от моята компания съм първата бременна и няма от кого нито инфо да получа, нито пък нещо използвано за предаване нататък. Освен това аз лично нито съм почнала да чета за необходимите неща, нито съм проучвала, та все още се чувствам като в небрано лозе. Но просто го чувствам неправилно сега, поне лично за мен. Ей там към пролетта - да, ще се направи някакъв пазар, но в момента не ми идва отвътре, рано го чувствам. Разбира се, всичко е до вътрешно чувство, с удоволствие ще гледам вие с какво се обзавеждате, защото рано или късно ще трябва да започна да се интересувам и да правя списъци.
И по въпроса с моята некомпетентност по темата и отказа ми да започна да се образовам на тема "предстоящо бебе" Grinning , искам да ви попитам - някаква литература четете ли? Ще ми е интересно, ако някой сподели дали чете нещо конкретно и/или е чел през минала бременност и му е било полезно.

# 143
Dzet, аз също нищо още не съм купувала , струва ми се още рано. Даже вчера тепърва проведохме с мъжа ми по-сериозен разговор дали ще купуваме апартамент и изобщо къде ще живеем :Д
За книги - мен ми подариха книгата на Х.Мъркоф : Какво те чака, когато очакваш дете, но ще я започна когато вече изляза в болничен.

# 144
Dzet
 🙌🏻 Станахме две . Аз също съм тотал щета , покрай разговора на девойките ,току що реших и аз да погледам малко количи и съм меко казано объркана ,то имало комарник за зимен кош ,ама и за летен ,чувалче отделно ,има ли чувалче и за коша за новродено или там не се слага ? 🤦🏻♂Пълна каша , за дрехи пък направо не знам ,с какво се обличат бебетата послед лято ,зимата е ясно примерно . Мисля че имам нужда от подробни инструкции като за слабоумни . Онзи ден разбрах ,че помпа за кърма се използа от всички майки, който имат кърма независимо как ще му я дават . Добре че не можете да ме видите ,ама съм станала тъмно червена от срам колко НИЩО не знам  🤦🏻♂

# 145
“Необразовани” момичета, няма страшно, правете като мен- прехвърлих цялата отговорност за четене и проучване към таткото 😀 Реших, че съм поела достатъчно отговорност да му нося детето, а и страшно се обърках с колички, столчета и тн.. сега той е по-редовен потребител на БГмама от мен, само чете из форума хахахах

# 146
M1M2, това за помпата не е непременно вярно. Хубаво е да я имаш, но не е задължително. Примерно, ако бебето ти суче добре, не е хубаво да я ползваш, защото се получава хипер стимулация и се стига до хиперлактация. Да кажем тогава би ти трябвало, за да изцедиш малко и да му се даде с шише, когато те няма. Обаче заклетите кърмачета не обичат от шише и евентуално може да се пробва друг метод. Друга употреба би било, ако се запуши канал, но тогава пак е по-добре да се прави масаж и компресия, докато бебето яде на буцата и да се пие лицетин. Имам много приятелки помпа в живота си не са ползвали, при опити се оказва по-лесно цеденето на ръка. Особено за еднократни ситуации.

Аз си бях взела ръчна помпа с каката и си купих електрическа, когато видях, че тя няма да суче и тогава минах директно на цедене. Тогава + е, че ако цедиш правилно намаляш шансовете за запушване до минимум.

За количките е хубаво за лятото да имат покривало на коша за новородено, в случай на рязко захладняване или когато дойде есента, или лек дъжд. Кош за новородено се предполага, че се ползва до около 6м. Комарник лятото е хубаво, за да не му влизат мухи и да не разваляш съня, абе и вечер, ако има комари. С каката за летния кош не съм имала комарник, тя е зимно бебе. Всъщност не съм имала никакъв комарник. Вечер лятото лепях лепенки цитронела по нас. Не е била нахапана нито веднъж, в София и извън. Дъждобран съм имала само на летния кош. На зимния(за новородени, името е аналогично) завалеше ли по принцип се  прибирахме, защото тръгне ли порой не е хубаво да се седи дълго на влага. За лек ръмеж плата си изолираше достатъчно + покривалото. Зимата имахме за летния кош зимен чувал и си ходеше така.

За обличането аз мисля да заложа на бодита с къс ръкав, бодита с дълъг. Миналата година до поне началото на Юли си беше хладно. Приятелка роди Юни и две седмици малкият беше с плътни дрехи. Няколко тънки панталончета и чорапки, една жилетка или суичър и летни пижами. Ще ви прикача снимка. Бройките по приницп зависят от как перете. Аз имам сушилня и за каката първите месеци ми стигаха 6 бодита, 6 пижами. Та пак ще целя по-малка бройка. Освен това няма да взимам ританки, макар да са много удобни, защото предполагам ще се носим със слинг повече от всичко друго. Просто с кака, на втори етаж, без асансьор и с малко йорки, което трябва да излиза 3 пъти на ден не се виждам и с най-леката количка на света. Освен, че имам и дискова херния след първото раждане Grinning

Скрит текст:

# 147
^SunLight^ Безценна инфорамция даваш !! Тъкмо се гипсирах яко , ще те замоля да оформиш сбит наръчник 😄 или така по-често се включвай, да разсейваш облаците ,че се бях затъмнила нацяло .
П.С. Имам още мноого въпроси 😁

# 148
  • Wonderland
На мен също ми е за пръв път този цирк Grinning Имам приятелки, които мога да питам, но предпочитам да НЕ го правя, защото всички обожават да дават непоискани съвети и без това.
За обличането допълвам нещо, което четох онзи ден и ми се стори полезно като ориентир: обличайте детето така, както на вас ви е комфортно + eдин слой отгоре. Летни бебета ще са, но това не означава, че трябва да ги събличаме по потници. Все пак те идват от доста висока температура Grinning Освен случаите, в които ще сте на разходки навън, ако ще прекарвате повече време вътре, имайте предвид и че температурата вътре е различна - ако е по-хладно у дома или имате климатици, то бодита с къс ръкав няма да са съвсем подходящи.
Доколкото се ориентирах, ще залагам на памучни и проветриви материи, ще миксирам къси и дълги ръкави и със сигурност ще взема някакви панталончета и поне една жилетка. Simple Smile

# 149
На някои може да им се стори късно , но някъде бях чела, че на 1ви юни ще има добри намаления в Хиполенд, Комсед, а най-вероятно и други магазини. Аз мисля да изчакам до тогава 🙂

Общи условия

Активация на акаунт