Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 522
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
mrnn, аз също съм на клексан 0.4 всеки ден. Не ми е проблем с биете -свикнала съм да си поставям сама инжекции.
Следя кръвотока и пускаме кръвни изследвания на всеки 3 седмици.
Да, хубаво е човек да се движи, но и аз в момента не го правя много. Надявам се напролет като се стопли да има повече разходки.

# 196
И аз съм на Клексан 0,4 всеки ден + Натаспин,свикнах с биенето му,то ми е и втора бременност с него де,но май с нарастването на корема става все по трудно...

# 197
  • София
После в ръката или паласките Blush

# 198
И аз бия всеки ден, ама на фона на какво съм била последните години… с първата бременност следях кръвните на три седмици. Сега се излагам и не го правя често. Особено,
Че и двамата АГта, при които ходя казват, че за тях е по-точно да следят кръвотока. Отделно ходя на всеки месец и на кардиолог. Та от несериозност не съм си намерила и хематолог да следи. Но освен това с предната бременност съм експериментирала и в два поредни дни кръвните даваха отклонения в двете крайности.. та този път реших да се доверя на АГтата, уж са от добрите при тромбофилия и рискова Б.

Иначе с дъщеря ми преди раждането в болницата си ги биех в корема, ама на МММ му става лошо и зле та няма кой да ми бие. Пробвах в бедрата. Боли ме жестоко и се отказах…

# 199
  • София
По въпроса с главоболието - и мен ме боли и то по 1-2 пъти седмично,  някак усещането е като при високо кръвно - челото и тила болят и пулсират адски, не знам дали е така и при вас..
Моята лекарка ми препоръча парацетамол, но изрично не едно хапче, а две, "за да подейства".. Изпих ги, защото не издържах вече, но не знам дали е много редно..
И мен ме боли челото и тила, но се оказа ниско ..

# 200
  • Wonderland
Извинявам се, ако вече е дискутирано 🥲 но на ФМ ми казаха висока предна плацента и не съм чела, ако сте писали.
Днес се оказа, че е ниска предна - не било притеснително в 17 гс, можело да се вдигне, специално питах за пътуване - каза да не се притеснявам, да си летя. 😀 “Единствено” имало опасност от кървене по-натам в бременността, ако не се вдигне.
Ама аз като бъдеща ФИЛМама, да си питам 😀
Някоя има ли опит с вдигане на ниска плацента при предишна бременност?! Това предпоставка ли е за секцио? Какво мога да направя изобщо 🧐😩😄

# 201
За секцио няма предпоставка. Има време да се вдигне до към 25-6та по спомени. С първата ми бременност беше ниска 16та и се вдигна после. Опасно е, ако покрива шийката, това се нарича плацента превия мисля.

# 202
Моята е ниска задна и вече имах 2 кафяви зацапвания и едно кървене, заради което бях в болница. В 17г.с съм и все още ми е ниска. Казаха ми, че ще се вдигне, но не се знае. Ще видим на следващия преглед ще има ли някакво развитие.
Аз бях чела, че ако ти остане ниска трябва да си секцио, но не твърдя, че съм права и знам, така че някой по-компетентен може да каже.

# 203
Здравейте, и аз съм с предна долна плацента, като сега тепърва - 20г.с. започна да се вдига.  И аз бях чела, че е предпоставка за секцио, ако си остане така, но не съм съвсем сигурна..
Според мен най-важно е да не се стресираш, в повечето пъти се вдига след 20-та седмица Simple Smile

# 204
Доколкото разбрах, ако плацентата е върху сервикса, се налага секцио щото реално няма как да излезе бебето. Запушен му е пътя.
С бебето и плацентата расте и се мести, та отсега е рано да се каже дали ще е проблем:)

# 205
Здравейте момичета Simple Smile . Тези от вас, които не са правили пренатален тест как и кога разбрахте пола на бебчето? Вие ли питахте лекаря си или той сам се заглежда и ви казва?
Моят проследяващ лекар не е много разговорлив, ако не му задавам въпроси и си ме преглежда и мери каквото мери без да ми показва нищо на екрана и досега нито веднъж не е заговорил за пол. Вчера бях на преглед , но покрай всички други въпроси и притеснения забравих да го попитам дали вижда какъв е полът ( 16+5 г.с.съм ). На първата ФМ ми казаха , че не се вижда нищо да стърчи :Д , но тогава беше като че ли много рано и не мога да повярвам напълно ...Ние с мъжа ми си мечтаем за момиче Heart

# 206
  • Wonderland
По принцип е редно ако той вижда да си ви каже сам, дори да не е разговорлив, но знае ли човек. Моята всеки път ме пита "искаш ли да знаеш" и всеки път ѝ напомням, че ми каза още в 10 г.с. без да пита, хаха Simple Smile
Възможно е да е забравил дали е казал или нещо такова, но е възможно и да не е съвсем сигурен още. Приятелка разбра чак в 20 седмица на фетална морфология, дотогава не искаха да ѝ казват, защото не бяха сигурни.

# 207
Здравейте момичета Simple Smile . Тези от вас, които не са правили пренатален тест как и кога разбрахте пола на бебчето? Вие ли питахте лекаря си или той сам се заглежда и ви казва?
Моят проследяващ лекар не е много разговорлив, ако не му задавам въпроси и си ме преглежда и мери каквото мери без да ми показва нищо на екрана и досега нито веднъж не е заговорил за пол. Вчера бях на преглед , но покрай всички други въпроси и притеснения забравих да го попитам дали вижда какъв е полът ( 16+5 г.с.съм ). На първата ФМ ми казаха , че не се вижда нищо да стърчи :Д , но тогава беше като че ли много рано и не мога да повярвам напълно ...Ние с мъжа ми си мечтаем за момиче Heart

Аз бих питала. Simple Smile

# 208
  • София
Аз разбрах с пренатален тест в 10г.с
Но въпреки това, лекарят ми не знаеше какъв е  пола и в 12г.с. на скрининга ми каза, че няма да ми каже пола, защото не е сигурен. Вече в 14 г.с, на прегледа каза, че е момче(такова е) и показа атрибутите му. Съвсем ясно се виждаше.

# 209

Аз още не знам. АГ която ме следи,каза,че не се вижда. На първата ФМ лекаря също ми каза,че не се вижда. Сега на 20ти съм на втора ФМ и нямам търпение да ми кажат,че е живо и здраво и какъв пол е. ❤

Общи условия

Активация на акаунт