Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 780
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Предполагам, че понеже видя, че нося ниско и бебето и плацентата. Но доколкото ми е известно се прави такова измерване и стандартно. С първата ми бременност пак ми я проверяваха, но доколкото помня май беше мануално. Сега с вагинален ехограф. Особено ако има стягания е хубаво да се наблюдава. Ако не е първо раждане или са близнаци- също.

# 481
Аз сега гледам амбулаторния лист от ФМ и явно си е стандартно.

# 482
  • Варна
На мен ми я измериха миналата седмица, след като изрично попитах докторката в края на прегледа дали няма да ми я измери. Явно не е по стандарт при всички.

# 483
Аз се следя на две места и двамата доктори държат и мерят редовно шийката. Правилното й измерване е с вагинален ехограф и празен пикочен мехур. Вече съм в 22 гс нямам за сега скъсяване, плацентата е предна високо разположена, но и четейки във ФБ групата виждам, че повечето АГ следят шийката, защото наистина е важно. Може да докара големи бели, ако е преждевременно скъсена и никой не я е измерил за да се вземат мерки. Ако вашето АГ не я мери, просто го помолете на слвдващият преглед да го направи за ваше спокойствие.
Може ли малко повече информация защо са ви измервали шийката? Нито сега, нито предишната бременност да ми правили такова измерване. Има ли някакви конкретни причини, поради които да са ви правили това измерване или профилактично?

# 484
  • Варна
Ако не е празен може ли да излезе по-къса Grinning като удавник за сламка съм. Имаше 2 часа закъснение с часовете и не бях пишкала от много време. Ама не..то при мен просто и бебето е ниско. Аз ръчичките често ги усещам в триъгълника чак.

# 485
Шийката се мери задължително на ФМ, някои лекари на ЖК също мерят. С първата Б не съм имала драми и мереха само през корема, но сега си имаше нужда и мерят вагинално. А то от вагинално на магаре до вагинално на кушетка също има разлика. А лекари, които изобщо не я мерят... хубаво, ама нищо не им пречи, а спасява бебета...

При нас одисеята не спира - котаран е болен много и ми е много тежко Sad мислехме, че страда, защото бях в болница, а той е отслабнал, анемия... чакаме диагноза, но предполагат автоимунно заболяване, често срещано при бели котки Sad

# 486
  • Варна
Аз не се стърпях и ѝ писах на моята да я питам не е ли по-добре да ме види след 2 седмици, че ако наистина е скъсена, след месец ще е късно за реакция. Писа ми, че ако имам контракции въпреки лечението да отида да ме приемат за няколко дни. Ако нямам, нямало как да се скъси повече. Писала ми е "лежи си повече"

# 487
Може да прозвуча обидно,
но това което ви е написала ми се струва несериозно. Ако не иска да ви прегледа след 2 седмици отидете при друго АГ или ако ви предстои ФМ, там помолете да ви я измерят. Защо да гадаете какво се случва с шийката ви или да влизате в болница просто ей така,понеже АГ не иска да ви види. Това,което чета и следя в една друга тема тук на момичета със скъсени шийки, е че реално след 20 гс бебето започва да натежава все повече и може да започне скъсяване, именно и за това се следи поне веднъж месечно ако бременността се кара безпроблемно.
Аз не се стърпях и ѝ писах на моята да я питам не е ли по-добре да ме види след 2 седмици, че ако наистина е скъсена, след месец ще е късно за реакция. Писа ми, че ако имам контракции въпреки лечението да отида да ме приемат за няколко дни. Ако нямам, нямало как да се скъси повече. Писала ми е "лежи си повече"

# 488
Момичета,как ви е горната част на корема?Моят така се поду и втвърди,в смисъл стана по-голям от долната част,където е бебето.Дали от нередовна тоалетна,дали с вода съм се надула- пия много вече и постоянно съм до тоалетната   ,но няма супер силна струя като отида,иначе бебето е до пъпа казаха

# 489
И моят корем е такъв, но мисля, че заради избутаните на горе органи.

# 490
  • София
Шийката се мери задължително на ФМ, някои лекари на ЖК също мерят. С първата Б не съм имала драми и мереха само през корема, но сега си имаше нужда и мерят вагинално. А то от вагинално на магаре до вагинално на кушетка също има разлика. А лекари, които изобщо не я мерят... хубаво, ама нищо не им пречи, а спасява бебета...

При нас одисеята не спира - котаран е болен много и ми е много тежко Sad мислехме, че страда, защото бях в болница, а той е отслабнал, анемия... чакаме диагноза, но предполагат автоимунно заболяване, често срещано при бели котки Sad

От един месец ходя по ветеринари с малкото ми котенце, съчувствам ти !

# 491
Като ви слушам ще взема и аз да отида да ми измерят шийката. Ще звънна тези дни да си запиша час, че не ми се чака на опашка.

На мен както не ми личеше до преди 5-6 дена, така сега изведнъж набъбна корема. Сякаш за една нощ стана промяната.

# 492
  • Wonderland
Като ви слушам ще взема и аз да отида да ми измерят шийката. Ще звънна тези дни да си запиша час, че не ми се чака на опашка.

На мен както не ми личеше до преди 5-6 дена, така сега изведнъж набъбна корема. Сякаш за една нощ стана промяната.

И при мен стана така в 20 г.с., поне мъжа ми така казва Grinning
Сутрин продължава да е почти незабележимо, а в края на деня вече се плаша Grinning

# 493
  • София
Не разбирам защо е нужно да се иска от лекарите са си вършат работата. Меренето на шийката би следвало да се случва на всеки преглед след 16 г.с, това може да спаси бременност...
Да, мери се с вагинален ехограф, на празен пикочен мехур. Мен всеки път ме пита, дали съм ходила до тоалетна, ако не съм, ме праща и след това мери.

# 494
Аз се следя на две места и двамата доктори държат и мерят редовно шийката. Правилното й измерване е с вагинален ехограф и празен пикочен мехур. Вече съм в 22 гс нямам за сега скъсяване, плацентата е предна високо разположена, но и четейки във ФБ групата виждам, че повечето АГ следят шийката, защото наистина е важно. Може да докара големи бели, ако е преждевременно скъсена и никой не я е измерил за да се вземат мерки. Ако вашето АГ не я мери, просто го помолете на слвдващият преглед да го направи за ваше спокойствие.
Може ли малко повече информация защо са ви измервали шийката? Нито сега, нито предишната бременност да ми правили такова измерване. Има ли някакви конкретни причини, поради които да са ви правили това измерване или профилактично?

Аз съм по същия начин и ми я мерят винаги. Струва ми се несериозно, ако не се прави...

Общи условия

Активация на акаунт