Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 782
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Има едно приложение , с което можете да проверявате състава на козметиката. Ако видите какво съдържат бебешки козметики като Пенстен, Юриаж, Мустела, Себамед и др, никога няма да ги вземете за бебетата. Като състав най- изчистени са Веледа, Хип и единични продукти на някои от другите марки.

# 466
Честно да ви кажа не съм толкова запозната със съставките и да прочета няма да разбера кой знае колко. От Пенатен аз лично съм много доволна - когато дъщеря ми е била адски подсечена нищо не успя да помогне както пенатена (нито судокрем, нито една лилава гадост пиоктанин, която педиатърът изписа) - нищо.

# 467
За козметиката аз също избирам с изчистен състав. Слава Богу вече имам опит с дъщеря ми, но у дома всички реагираме остро на повечето неща. За новородено взимам Адерма Прималба за коса и тяло. После минаваме на душ олиото на Юсерин, с което се къпем всички. За мазане Авен Ксеракалм. На мен ми понасят и други видове, но на дъщеря ми не, страхотен дерматит имаше, който овладяхме само с това. В момента себе си мажа с Ксеракалм и маслото за стрии на Юсерин и съм много доволна. Къпя се с душ олиото. За подсичане имаме бепантен. Рядко съм прибягвала до здраве, пак беше ОК. На скоро пробрах да пера със Сано Максима, вдъхновена, че изпра някои петна от дрехите на дъщеря ми, но и двамата с мъжът ми се изринаха целите и се върнах да пера с продуктите на Амуей, от които никой не е правил остра реакция. Там слагам от тяхната белина за петна, което си ми е занимавка, но няма как.

За нервите и аз се побърквам, толкова проблеми тоя път, че не знам. Малкото вчера се беше завъртяло с крачета надолу, така силно риташе в шийката, че цял ден ревах, че и серклажа няма да ме спаси да износя… слава Богу днес е добре и дори свалих йоркито да се изходи. Но е много трудно емоционално. Направо усещам как ще родя и от неспането и хормоните пак ще си докарам следродилна депресия.

Иначе мога да кажа, че съм много доволна от отношението в Шейново по време на престоя ми. Като цяло масово бяха много мили и любезно, туко някой по-остър, но като цяло беше супер. Серклажът и той мина добре и съм доста доволна от моят лекар. Дано нещата се закрепят Ок.

Почвам да правя списъци за бебето и ще споделя, много ми се объркаха плановете с болници, погребения и проблеми, но се надявам вече да влизам в час Simple Smile

# 468
Аз за козметиката - с дъщеря ми ползвах Юриаж бебешката серия и после Адрерма една зелена за суха кожа. И от двете съм много доволна. Мустела не ми хареса изобщо. За дупе най-доброто за мен е Бепантен Унгвен. Справял се е със страшни неща!
Относно настроенията - аз съм супер спокойна, може би една идея по-лесно се разчувствам от някакви неща, ама пак не е нещо прекалено. Чак съм изненадана от себе си, при положение, че изживях доста голям шок като разбрах, че съм бременна, имах труден период на приемане и адаптация. Сега съм супер в хармония, много трудно нещо да ме напрегне, основно покрай каката, но това са нормални неща. Чувствам се добре като цяло.
Само от време на време ме обвземат тревожни мисли свързани с бебето, дали вс е наред, дали няма някакъв проблем, който не усещам, гледам бързо да ги гоня тези мисли. Някой друг случва ли му се, как се справяте?

# 469
  • Варна
^SunLight^ не съм чела темата назад и не знам каква е историята ти, но и аз имам притеснения, че може да се стигне до там. Вчера бях на 4Д, бебчето е супер, даже е два дни напред, вика "добре го хранищ". Обаче и то и плацентата са ниско, а шийката я измери с вагинален ехограф 27мм, макар и затворена. Каза че не е добре, даде ми да слагам Алеракт вагинално 6 дни и да пия сутрини вечер но шпа и на обяд Диаспорал. Не ми каза да лежа, но каза да почивам, да спра с разходките, разхождането на куче, вдигането на тежко... И пак съм шаш и паника, тъкмо малко си бях отдъхнала. С първата ми бременност помня, че пак имаше някаква история с таз шийка в 6м, но не помня вече подробности. Само знам че ни забраниха секс и оргазми тогава. Но нямам спомен бебето да е било ниско. То това ме изплаши най- вече. Иначе тогава си изкарах до термин без проблем и ходех като кон напред, назад по цял ден.
Не ме вика за контрола, записа ми час за 6ти април чак. Аз нищо не разбирам от тия шийки, колко точно е зле положението, колко да се притеснявам, да се залепям ли наистина за леглото или да я слушам и просто да  намаля оборотите... Аз работя от вкъщи, понякога и в полулегнало положение, но си върша домакинска работа, готвя, чистя, пазаря (вече двамата с мъжа ми, за да не нося торби), в градината нещо да засея, но без да се напрягам много и най-големият ми грях са разходките уикенда, правех си по 10хил крачки. От твоя опит колко е зле положението при мен?

# 470
  • Wonderland
Аз пак се включвам по темата за бебешките дневници - една от страничките, които ми излизат често и харесвам е тази: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=KambankaSkrapbookCrea … a.199700619308097 - дори да не не е правила конкретно дневник на бременността, ако поръчаш, може би ще направи.

Вчера четох много мнения тук във форума за тая шийка и сега съм супер притеснена за втората морфология други ден, надявам се всичко да е наред, защото имаме и планирано пътуване след две седмици.

# 471
  • Варна
Rapunzzell, точно от Камбанка преди 2 месеца поръчах бебешки дневник за бебето на моя близка приятелка. Много са красиви албумите на живо.

# 472
Диди, не я мисли плацентата от сега. Ниско значи че е отдолу на матката.
Като раждаш е важно да не запушва пътя на бебето. Дотогава има време, може да се премести.

# 473
  • Варна
Диди, не я мисли плацентата от сега. Ниско значи че е отдолу на матката.
Като раждаш е важно да не запушва пътя на бебето. Дотогава има време, може да се премести.
А тая шийка 27мм колко точно е зле?

# 474
Не знам! Но в случая интернет + второ мнение от лекар мисля, че е удачно.
Цитат
If your ultrasound shows that your cervical length is less than 29 millimeters but greater than 25 millimeters, your health care provider might recommend more frequent ultrasounds to monitor your cervical length. If your cervical length is less than 25 millimeters (short cervix) before 24 weeks of pregnancy and you're only carrying one baby, your health care provider might consider a procedure that uses sutures or synthetic tape to reinforce your cervix (cervical cerclage).
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-w … ngth/faq-20058357
Имам голямо доверие на mayo clinic.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 11:53 от Мinerva О.

# 475
  • София
Не е добре да пада под 2.5 см.
Диди, ти почивай, приемай изписаните лекарства и всичко ще е наред.
Ппц се очаква в тези седмици да не е под 3см.
Тези неща ми обясни моя док., което се припокрива с коментара по долу.

# 476
Здравейте,момичета,минавам да покажа моята дама от феталната днес,20г.с,350гр,и да кажа,че съм много доволна от д-р Амалиев в Пловдив 😊😊😊

# 477
Привет, дами! Искам отново да спомена д-р Ибрям от Щерев, бях днес на ФМ и съм много доволна. Обяснява добре, показа ми всички органи и се постара доста, ама доста да я накара малката госпожица да си покаже личицето да я видим.
Относно хемоглобина, моя от месец е 109, от миналия месец ми предписа АГ smart hit ferrum. 30 минути преди закуска една капсула и го задържах да не пада повече. Също така предната бременност пиех друг вид желязо, и ми повлия много зле на перисталтиката, докато с този нямам никакви оплаквания.

# 478
Може ли малко повече информация защо са ви измервали шийката? Нито сега, нито предишната бременност да ми правили такова измерване. Има ли някакви конкретни причини, поради които да са ви правили това измерване или профилактично?

# 479
Да,и на мен

Общи условия

Активация на акаунт