Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 797
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Може ли линк към някоя такава фб страница? Simple Smile Може и на ЛС, ако е по-удобно. Благодаря предварително!
И аз имам, от приятелка. Ръчно правен е, от тези ФБ странички, много ми е готино да си го попълвам 😅

# 451
  • Варна
На мен ми бяха подарили за първата бременност, ама ми го подариха като дойдоха на бебе, тъй че от самата бременност не съм записвала. Само теста и снимки си бях сложила. Сега не мога сякаш да се отпусна за да мисля за такива неща..

# 452
  • Wonderland
Може ли линк към някоя такава фб страница? Simple Smile Може и на ЛС, ако е по-удобно. Благодаря предварително!
И аз имам, от приятелка. Ръчно правен е, от тези ФБ странички, много ми е готино да си го попълвам 😅

Ами нямам някоя конкретна предвид, мяркала съм във фийда, но за съжаление нямам линк под ръка.. :\

# 453
Вие на каква козметика сте се спрели да вземете за бебета?

# 454
Препоръчвам ти да провериш при ЧР, защото аз от АГ разбрах че вече се издава автоматично на датата и се праща към работодателя, после говорих с ЧР и ми казаха, че се ползва вече задължително. Предното раждане беше пролетта на 2018 и нямаше такаво нещо... та double check ти препоръчам 😊

Някой запознат ли е имам ли право ако искам да НЕ използвам 45-те дни болничен последния месец от бременността?

ще проверя допълнително като наближи - благодаря много!

# 455
Вие на каква козметика сте се спрели да вземете за бебета?

Аз харесвам продуктите на Бюбхен и Мустела. Може би едно от двете.

# 456
Дами, как се справяте със смяната на настроенията? Аз се чувствам малко психо ту ми се реве, ту искам да очистя всичко живо 🤣🤣🤣 за момента само фитнеса и разходките ми помагат, но в дните, когато нямам сили.. е страшно 🫣

# 457
Дами, как се справяте със смяната на настроенията? Аз се чувствам малко психо ту ми се реве, ту искам да очистя всичко живо 🤣🤣🤣 за момента само фитнеса и разходките ми помагат, но в дните, когато нямам сили.. е страшно 🫣

Уау, фитнес! За това мога само да си мечтая.  Аз се чувствам предимно изморена. Настроенията са ми променливи и на мен. За сега не се справям никак, но пък и още никой не съм убила хаха Майка ми ми подари голяма книга за оцветяване за възрастни. Уж действало отпускащо,  но като ми се счупи молива, не ме питайте.... Та и аз ще се радвам на съвети по темата.

# 458
  • Варна
За козметика със сина ми ползвах Weleda и съм много доволна.
Иначе на мен като ми беше лошо много ми помагаше рисуването. Взимах си от тия картини дето се рисува по номера и като забия там някак си забравях, че ми е лошо, колкото и странно да звучи. Сега просто все още работя (home offiice сме двамата с мъжа ми, но той е хибрид и понеделник, вторник и сряда си е в офиса) и си почивам от работа като си правя нещо в градината или разхождам кучето. Нямам търпение хубавичко да се запролети. Иначе смяна на настроения сякаш не съм забелязала при мен, вкъщи аз съм спокойната. Евентуално може би съм по-чувствителна към разни тъжни филми и предавания.
При мен по-голямата драма в момента е адското недоспиване. Ето, снощи от 2:40 до 4:20 според смарт часовника ми съм била будна. Според мен може и повече да е било. Това човече щом от сега е толкова активно, как ли ще е като се роди Grinning Брат му 2 години и половина не спа. Ама тогава имаше кой да помага, сега нямаме вече никакви баби и дядовци.

# 459
Здравейте, писала съм ви й преди 😄 от септемврийската тема съм и съм си избрала вас за въпроси към по - напреднали мами! Ще ме прощавате, че така ви се натрапвам в темата. Въпроса ми е, от коя седмица започнахте магнезия? Защото в болницата ми казала, че помагал при контракции след 4 месец, а аз искам да започна да си пия.. В 11 седмица съм. Благодаря предварително! Извинете ме отново 😄

# 460
След 4 месец,но аз бях започнала 2-3 седмици по-рано заради болки в слабините

# 461
  • Wonderland
Козметика за бебета ми е много далечна тема все още! Grinning Ще черпя съвети от вече опитните майки тук.
На мен 24-те часа в денонощието в момента са ми крайно недостатъчни, изобщо нямам време да се съсредоточавам върху настроенията си. Grinning Работя, ходя на курсове, гледам да имам време за семейството и за книжки, опитвам се вечер да сбутам поне една домашна тренировка, защото фитнеса спрях. От тази седмица започвам ежедневни разходки, липсва ми интензивното движение. Вкъщи също имаме някои битови неща за решаване, предстои ни местене преди бебето да се роди...
Между другото, аз още не усещам малкия господин, всяка сутрин се ослушвам и очаквам нещо, но е много тъпо като не знаеш какво очакваш. Grinning

# 462
  • Варна
Козметиката на бебето не съм я мислила още, но ако детето няма проблемна кожа, всичко ще ви свърши работа. Аз ползвах Uriage, SebaMed, Hipp. Имала съм и на Бебо, бебешки душ гел на Nivea, а от един момент нататък почнах да го къпя и с бебешкия душ-гел от Лидл, върши ми идеална работа.
За подсичане на дупето съм ползвала много неща, като най-добра работа ми свърши обикновения крем Здраве. Важно е да се знае, че продукти с цинк се ползват само при подсичане, а не ежедневно, защото изсушават кожата.

svetlozara98, миналата бременност почнах да пия магнезий от към средата на 4 месец, а сега в 21г.с. още не съм почнала да пия, (въпреки че ми изписаха вече малка доза).

# 463
Аз за козметиката не съм мислила много, но няма да е мустела със сигурност. На голямото мустелата не му понесе добре (с изключение на едно кремче за подсичане, което е страхотно), но изхвърлих една опаковка с душ-гел и една с лосион за мазане. Душ-гел ще ползвам като на баткото - синия на babylove от ДМ или лилавия на Бочко (бюджетни са, но с проверен състав и не изсушават кожата, т.к. с баткото имахме такъв проблем). За мазане ще го мисля, имам положителен опит с А-дерма и Юриаж, та сигурно на тях ще заложа. За дупето май пак ще мажа с павловича маз, въпреки че като състав май не е много добра, но пък действаше безотказно. Основния ми проблем е слънцезащитата, която до 6 месец не се препоръчва, и борбата с комарите, т.к. репелентите също са ми съмнителни до колко са ок за толкова малки бебета.

# 464
И аз мисля че за козметика е много рано да се мисли. Единственото което може би от сега знам че бих ползвала е крема против подсичане Пенатен - просто няма аналог. Десйтва безотказно. Когато дъщеря ми се роди малко след това спряха да го внасят в България - та си го поръчвах по колеги и ми го пращаха от Германия. Надявам се вече да са го пуснали по аптеките и да си спестя тази хамалогия поне.

Общи условия

Активация на акаунт