Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 807
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ужасно звучи... просто ужасно.
На мен ми изтекоха водите и се роди бебето, но беше живо.
Тромбофилията може да причини смърт на плода, а раждането си е защото организма отхвърля плода, както и високата температура.

Сега предполагам си на терапия и всичко ще е наред 😇

# 436
  • Варна
Да. Аз не оставих нещата така, колкото и да ми беше тежко, се събрах и подадох жалби на съответните места, отстраниха завеждащия отделението. Но те си го очакваха, то до сутринта след случката цялата болница вече знаеше за моя случай и сами не разбираха как са го позволили.
Иначе да, на терапия съм, вече нямам място ненабодено по себе си, а живот и здраве имам да слагам още около стотина инжекции, ама здраве да е, дано всичко да е наред тоя път.

# 437
  • Варна
Леле,всичко това звучи ужасно... А имаше ли някакви признаци при прегледите, че има риск от тромбофилия?  А с първото детенце?

# 438
  • Варна
Не, според АГ всичко беше наред. С предната бременност нямах никакви проблеми, но тя тромбофилията не винаги създава проблем. Уж с възрастта шансовете стават по-големи. Те при мен се водят и нискорискови мутации, които обаче в комбинация имат кумулативен ефект и е тото дали ще изкарам или не без терапия.
presiana78, точно Пресиян искам да го кръстя, ама не ми дават 😀

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 15:57 от Didi_Bidi

# 439
  • София
И аз съм с нискорискови и слагам инжекции, няма начин.

# 440
Minerva, много полезна информация, благодаря! Ще помисля за хематолог, иначе до тогава ще си приемам каквото имам като добавки в момента. Интересно, че никой до сега (двама ендокринолози и един АГ, плюс майка ми, която е стоматолог) не ме насочи към хематолог, а сега като си мисля има логика да посетя такъв. Предишната бременност без нищо да изследва АГ-то в края на 8ми месец ми изписа конски дози желязо, които аз на своя глава реших да намаля на половина. Тогава хич не ми и хрумна да си пускам изследвания за такива неща. Сега пък съм в другата крайност - само се чудя кое по-напред да изследвам. Смешно малко ми става на моменти, дори не следя в коя седмица съм, ама за изследвания нямам спирка 😁

Диди, страшна история, след всичко това стискам палци да си гушкаш едно здраво бебе по някое време през юли месец!

# 441
Момичета ,аз да питам ,че вече започвам да се чудя ,  такива размествания получавате ли , не усещам още ритници ,ама тея свивания яки .. Говорила съм и с АГ и с лекаря от ФМ и нищо не казват ..

# 442
Следя юнската група и там имаше едно момиче, което преди известно време разправяше как ѝ се мести корема.
Аз такива неща не съм виждала при мен, но пък снимката ти напълно онагледява нейното описание.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 09:33 от Мinerva О.

# 443
Момичета ,аз да питам ,че вече започвам да се чудя ,   такива размествания получавате ли , не усещам още ритници ,ама тея свивания яки .. Говорила съм и с АГ и с лекаря от ФМ и нищо не казват ..

Да - на мен ми се получава така - втърдява се корема и застава от едната страна - това са според мен контракциите - откакто пия магнезий се случва много по-рядко.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 01:46 от presiana78

# 444
Някое дупе се е наместило там. Всяко бебче е различно и всяка майка и се вижда по различен начин:) аз също съм имала криви моменти, но не толкова видимо. В момента например, можеш да видиш как корема ми танцува без да усещам малкия изобщо. Предполагам е от предната плацента.

# 445
  • Варна
Мен така ми се измяташе коремът като тръгнеше на някъде дупето с първото ми дете, но сякаш беше вече 8ми месец. Иначе настоящото боксьорче ме изкъртва денонощно. Тази сутрин в 4 ме събуди, в какви ли не пози пробвах да спя, няма и няма. Поне час съм се въртяла докато кротяса. Често се налага да спя седнала, но тая нощ и това не помогна. Ей това е единственото заради което ми се ще да спирам работа вече, просто денем съм зомби.

# 446
Здравейте, момичета Simple Smile
Включвам се с малко по-различна темичка. Имате ли планер/дневник на бременността..купен или направен ръчно. Разглеждах такива и ми се стори интересно да си направя.
Хубав ден на всички

# 447
Здравейте, момичета Simple Smile
Включвам се с малко по-различна темичка. Имате ли планер/дневник на бременността..купен или направен ръчно. Разглеждах такива и ми се стори интересно да си направя.
Хубав ден на всички
Аз имам такъв но не е на български моята лекарка ми го даде още като бях на първия преглед. Не живея в бг затова не е на Български. Но е интересно защото пише всичко за бременноста има за попълване за лепене на снимки от ехографа.

# 448
Препоръчвам ти да провериш при ЧР, защото аз от АГ разбрах че вече се издава автоматично на датата и се праща към работодателя, после говорих с ЧР и ми казаха, че се ползва вече задължително. Предното раждане беше пролетта на 2018 и нямаше такаво нещо... та double check ти препоръчам 😊

Някой запознат ли е имам ли право ако искам да НЕ използвам 45-те дни болничен последния месец от бременността?

# 449
  • Wonderland
И аз имам, от приятелка. Ръчно правен е, от тези ФБ странички, много ми е готино да си го попълвам 😅

Общи условия

Активация на акаунт