Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Имам въпрос, вчера за първи път усетих бебето. В 19 г.с, първа бременност и с предна плацента. Днес нищо не усещам. Вие всеки ден ли ги усещате?
Усещам я от около 2 седмици по-осезаемо и последните няколко дни е всеки ден, нормално е да не е постоянно усещането, все пак са още мънички. По-късно ще има моменти в които ще ставаш да се движиш да се кротне малко, споко ! 💕

# 421
Имам въпрос, вчера за първи път усетих бебето. В 19 г.с, първа бременност и с предна плацента. Днес нищо не усещам. Вие всеки ден ли ги усещате?
Аз със предна плацента го усещам от 20 седмица

# 422
  • Варна
Момичета, вчера бях на ФМ при следящата ми АГ. Всичко е добре, освен че по размери отговаряло с 1 седмица назад. Досега си вървеше точно и честно казано, се притесних. АГ-то даде обяснение, че вероятно ще родя дребно бебе, както първото (2700 на термин). Но при баткото изоставането сякаш не започна толкова рано. В последствие през деня се сетих, че не ми е мерила и кръвотоците към бебето. Та, реших да запиша час и при друга АГ другата седмица да ме види.

Относно съветите за седалищния нерв - благодаря ви, момичета! То пък като се оплаках, взе да ме боли по-малко. Правих обаче и някакви упражнения. Освен това, си мисля, че и бебето малко се вдигна нагоре и може да е спряло да натиска.

babysmile, аз може би бих пуснала пак микробиология. За всеки случай.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 08:41 от kaSsisS

# 423
Момичета, да се отчета след прегледите през изминалата седмица. Минах фетална ехокардиография при Маринов - изключително доволна съм от прегледа, много подробен, обяснява и обръща внимание на много неща и не съм чакала повече от 10-15 мин. Прегледът струва 100 лв. в Надежда.

Сега се връщам от преглед при АГ-то. С бебето всичко е наред, потвърди ми, че е момиче. Бях си пуснала изследвания с витамините и Б12 и Д са ми ниски, под долна граница. Според АГ-то нищо не трябва да пия, да си го карам естествено. На мен обаче не ми се ще, защото тепърва ще падат още нивата като се развива бебето. За Д-то ендокриноложката ми изписа доза, но за Б12 каза, че според нея съм за инжекция и АГ-то да прецени дозата....Та, някой пие ли Б12 и в какви дози?

# 424

По едно на ден пия .
Как ти е хемоглобина, с ниско Б12 може да пада и да направиш анемия?

# 425
Момичета, да се отчета след прегледите през изминалата седмица. Минах фетална ехокардиография при Маринов - изключително доволна съм от прегледа, много подробен, обяснява и обръща внимание на много неща и не съм чакала повече от 10-15 мин. Прегледът струва 100 лв. в Надежда.

Сега се връщам от преглед при АГ-то. С бебето всичко е наред, потвърди ми, че е момиче. Бях си пуснала изследвания с витамините и Б12 и Д са ми ниски, под долна граница. Според АГ-то нищо не трябва да пия, да си го карам естествено. На мен обаче не ми се ще, защото тепърва ще падат още нивата като се развива бебето. За Д-то ендокриноложката ми изписа доза, но за Б12 каза, че според нея съм за инжекция и АГ-то да прецени дозата....Та, някой пие ли Б12 и в какви дози?

Аз пия вигантол за витамин Д , защото и моето е много ниско. А за Б12 аз нищо не пия.

# 426
  • Wonderland
И аз се връщам от преглед - вече 100% момченце Grinning
Много е забавно как всеки път при първия допир на трансдюсера до корема ми, директно хващаме изглед между крачетата. Този път отне точно секунда да се види всичко оформено. Наваксал е и растежа и вече си отговаря на термин по последна менструация, въпреки късната овулация. Изумена съм колко ясни снимки имаме! Всеки ден все повече се възхищавам на човешкото тяло и развитието на съвременната медицина. Grinning Още не го усещам и продължавам на всеки преглед да се изумявам колко е пораснал.
Другата седмица ми е и втората ФМ, ще си отида пак при д-р Павлова в Марковс, страшно съм доволна от нея.
А от днес съм официално в 20 г.с., как мина времето...

# 427
Аз със предна плацента го усещам от 20 седмица

И аз съм с предна плацента утре влизам в 20 г.с, но от три дена не съм я усещала.

# 428
Minerva, хемоглобинът и желязото са ми в норма, както и феритинът, но всичките са близо до долна граница. Двама ендокринолози ми казаха да не пия желязо за сега, но аз имам едно спрейче на betteryou с желязо и доста се чудя дали да не почна да пръскам. Притеснява ме, че до колкото разбрах ако се приемат заедно Б12 и желязо си пречат взаимно и не се усвояват добре, а сега ми е важно да вдигна Б12 конкретно.

# 429
Zuhta, желязо и Б12 не си пречат ако имаш 8 часа разстояние в приема между тях .
Феритин на долната граница значи, че и запасите на желязо са ти малко.  Трудно ще предозираш с желязо в такъв случай.
Ако отсега хемоглобина е на долната граница при раждането къде ще е?
А като почнеш да пиеш витамин Б12 ще почне и желязото да пада, защото и то е нужно за да се правят червените кръвни клетки.
Ендокринолозите не се занимават с тия неща, хематолог ти трябва!
Бебето си черпи и по-добре няма да стане ако не вкараш тия градивни вещества отнякъде.
Спрея, ако е на better you, е ок да го ползваш, но е малко количеството в него. По-скоро е подходящ за поддържане.

Най-добре хематолог да те следи, че четох какви ли не неща за некомпетентни АГ, които и една таласемия не разпознават.

https://hematology.bg/2021/05/10/%d0%b4-%d1%80-%d1%80%d0%b0%d0%b … 0%bd%d0%b8%d0%b5/

Ако в кръвната ви картина има подобни показатели, се обърнете към ЛЛ за насочване за електрофореза на хемоглобина и консултация с хематолог.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 18:42 от Мinerva О.

# 430
  • Варна
Здравейте! Тихо и плахо надничам в темата. С термин 23ти юли съм. Имам едно момченце, което след няколко дни става на 7. Миналата година февруари преживях супер нелепа и тежка загуба в 18та седмица на момиченце заради измислен ковид, който се оказа тромбофилия. Сега чакаме пак момченце. На инжекции хепарин съм всеки ден и се надявам този път всичко да е наред, но си ми е все така свито и притеснено, изобщо не успявам да се насладя на бременността. Ритници и шутове усещам отдавна, но от около 2 седмици станаха по-редовни и отчетливи. В понеделник съм на 4Д. Вие измислихте ли вече имена? На сина ми аз му избрах името (Никола) и сега ми е забранено да избирам име, ММ бил наред.

# 431
И аз имам дъщеря, която на есен става на 8. И ние сме по същия начин Grinning Аз ѝ избрах името и сега моят мъж ще избира Grinning

# 432
  • Варна
Didi_Bidi, много съжалявам за това, което сте преживяла миналата година. Това наистина е най-големият кошмар, от който всяка бъдеща майка се страхува. Дай Боже сега с малкото юначе всичко да е наред и да си го гушкате през юли. Ако е удобно, може ли да попитам как е възможно да объркат тромбофилия с Ковид? Какви симптоми имахте?

# 433
  • София
Didi_Bidi, добре дошла в темата.
Разбирам те, аз през юни преживях загуба в 17 г.с. Трудно е човек да се зарадва, като е в очакване нещо лошо да му се случи.
Много интересно е наистина как ще объркат Ковид с тромбофилия,  при положение, ще тромбофилията е генетично изменение - не е болест,  а Ковид е грип Confused
Вярвам, че си си сменила лекаря...

# 434
  • Варна
Тя историята е много дълга и тъпа. Общо взето в един момент се усетих, че поддържам една странна температура 37.2-37.3 от седмици и се чудя защо ми е едно заспало след обяд. Попитах акушерката това нормално ли е и може ли да са хормони, тя се посъветва в лекаря и ми каза, че не е възможно и да си направя тест за ковид. Направих си и излезе положителен, както и на всеки, който си правеше тест февруари 2022. Абсолютно никакви симптоми нямах, освен тая температура, която нищо не е повлияваше. Сатурация 100, гърди напълно чисти, даже хрема нямах. И заради този положителен тест три болници в града ми отказаха преглед когато ми започнаха контракциите и само си ме прехвърляха един на друг. В деня, в който започнаха контракциите температурата се вдигна много, стана 39. 5 и от нищо не се влияеше. И съответно с 39.5 и положителен тест на никой не му пука, че съм с контракции щото съм зомби апокалипсис. Накрая след 6 часа подмятане ме дадоха на някъв стажант, който се оказа, че има една седмица стаж. Направи ми супер болезнен мануален преглед и каза че сигурно нещо съм яла или имам гастрит. Ехограф не му трябвало, изписа ми антибиотик и ме прати вкъщи. Два часа по-късно се върнах вече с нетърпими болки. Пак нула внимание. Само докторът от ковид кабинета се опитваше да направи нещо за мен и накрая се разкрещя по коридорите веднага да се събира екип. И те, моля ви се, идват и тръгват да ми правят рентген. Аз раждам, те рентген ми правят. И като ме надигнаха да сложат рентгена под мен и мехурът ми излезе. Чак тогава ми повярваха, че раждам, обаче сега пък няма кой да ме изроди. Два часа ме караха да стоя легнала и неподвижна с разкрачени крака, с адските контракции, защото ако се пукне мехурът почва раждане, а няма кой. И така, от 9 сутринта, в 19 вечерта вече ми дадоха да родя, после пък и анестезиолог чакахме сума ти време за доизчистване. В момента, в който ми дадоха да родя, температурата изчезна и повече не се появи. В епикризата ми диагнозата беше множество инфаркти и микроинфаркти в плацентата. Пуснах си изследвания на моя глава, излязоха мутации и ходих при генетик и хематолог за разчитане,  и двете бяха единодушни, че тромбофилия е причината за смъртта на плода, а температурата е била от това, че плодът е бил мъртъв незнайно колко време. Беше минал повече от месец между прегледите ми, защото или лекарят отсъстваше или акушерката и накрая и с положителен тест не мога да получа преглед и така... Наскоро близка моя приятелка по същия начин като мен с някаква едва доловима температура, същата работа - оказа се мъртъв плод. Но поне беше в доста по-ранна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт