Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз сега се премерих и съм 57, като започнах на 48, при условие че така си папкам направо си е добре. С предишната бременност качих 10кг и ги свалих още на излизане от болницата. Все си мислих че имам само корем, но се изненадах малко 😃

# 346
Аз започнах 48 кг, сега съм 53, 19 седмица плюс 3 дни. С дъщеря ми качих 16 кг за цялата бременност и въпреки че бързо ги свалих след това, сега се надявам да кача по-малко.

# 347
Леле момичета , сега като чета какви суми плащате за болничен се облещих , аз плащам 25 ,болницата е частна и така си решили .Бях супер възмутена ,защото никога не съм плащала за болничен ,ама пък и никога не бях вземала от ЛКК .

# 348
Аз съм качила 3 кг., 19 г.с., но последните дни ми се налага да лежа заради болки и стягания в корема, така че очаквам да станат повече. Не се ограничавам особено в яденето засега, избягвам единствено сладките неща.

# 349
Винаги ми е било нормално кръвното, но сега от бременността ми е малко височко и пия хапчета (никога не бях пила за кръвно) и с тях ми е нормално.
Здравейте,
на последния преглед в началото на февруари лекарят ми измери кръвното и беше леко височко - 120/80.
Днес ми прилоша много, главата ме заболя и устата ми пресъхваше. Измерих си кръвното у дома и беше 80/60 (направих няколко измервания и на двете ръце).
Имам час за началото на март и ще споделя на лекаря си. Но искам да попитам как е кръвното при вас?

# 350
Аз пък не плащам за болничния. Преди всяко подновяване ходя при личния лекар за направление, след което при АГ и оттам на комисия (понякога АГ подготвя болничния, понякога сама ходя да ми го разпишат). Може би не плащам, защото ми го издават от държавна поликлиника. Издават ми го за 20 дни.

# 351
Аз не плащам нищо,единствено потребителска такса .Аг все още не ми е искал друго направление и не ми взима и пари за ехограф,просто отивам на датата и ми издава

# 352
А с какво направление отиваш от личния ?

Аз пък не плащам за болничния. Преди всяко подновяване ходя при личния лекар за направление, след което при АГ и оттам на комисия (понякога АГ подготвя болничния, понякога сама ходя да ми го разпишат). Може би не плащам, защото ми го издават от държавна поликлиника. Издават ми го за 20 дни.

# 353
  • София
Винаги ми е било нормално кръвното, но сега от бременността ми е малко височко и пия хапчета (никога не бях пила за кръвно) и с тях ми е нормално.
Здравейте,
на последния преглед в началото на февруари лекарят ми измери кръвното и беше леко височко - 120/80.
Днес ми прилоша много, главата ме заболя и устата ми пресъхваше. Измерих си кръвното у дома и беше 80/60 (направих няколко измервания и на двете ръце).
Имам час за началото на март и ще споделя на лекаря си. Но искам да попитам как е кръвното при вас?
Колко височко ви е кръвното? На колко ви изписаха хапчета? Допегит предполагам? Сложиха ли ви Холтер за 24 часово измерване преди лекарствата?
Аз моето си го следя 3 пъти на ден, и понякога е 125/90 но като си почина, легна и се сваля. Просто ми е интересно колко кръвно казват че е високо вече за лекарства Simple Smile

# 354
  • Wonderland
Здравейте,

Моето по принцип е ниско - върви около 90/60. Бях писала преди няколко страници, че имам странен шум в ушите, заради който започнах да го следя и ми прави впечатление, че върви към 110/80, което за мен си е високо. Предстои ми да се консултирам с кардиолог, аз нищо не разбирам, а тия вибрации в ухото са изключително неприятни и подозирам, че имат общо с пулс и кръвно - това беше предположението и на УНГ.

По темата за килограмите - има много "калкулатори" и статии на тема "колко е здравословно да качиш" и в коя седмица. Не го мислете толкова, всичко е въпрос на ген, няма как да знаеш какво ще свалиш и кога, хванали сме се на хорото, жени сме, хаха.

*Последните дни имаше 3 такива поста във FB групата, което, честно казано, леко ме натоварва, защото нямам нужда да се притеснявам и за това. А обикновено в тези постове коментарите са "ох, аз съм свалила 5/7/10" Grinning Аз съм в 19 г.с. и съм +1.5-2 кг., което също ме притеснява, защото имам приятелка, която е така в 6 месец. Grinning За много хора това е някакъв комплекс или болна тема и е малко тъпо точно през бременността постоянно да се питаме "колко килограма свали", защото понякога така излиза. Grinning Този коментар не е насочен към последния въпрос по темата тук и не се заяждам с никого, просто споделям разсъждения, ползвайки се от анонимността тук хаха.

# 355
Кръвното се счита за проблем, ако 30% от стойностите са значително по-високи при нормално мерене. Нормално мерене е седнал, 10мин след събуждане или в покой, както и вечер преди лягане. Без кръстосани крака, без да се говори. Ако тогава има изменения се счита за проблем при бременност. Аз съм хипертоник. За сравнение при нормални стойности от 110/20 на 90/80 с пулс 85, започнах да меря стойности 130/40на 90/100 с пулс над 100. Това е вече проблем. Отидох на кардиолог с мерени стойности при горните правила. Изписаха ми терапия и ми назначиха Холтер. Аз имам предистория, но това важеше и при предната ми бременност. Тогава вдигнах кръвното 13-4та седмица, сега още в 8ма бях с много високи стойности. Прави се екг и ехокардиография. И после се следи на 2м, отделно е хубаво да се пускат контролни изследвания, за да се види състоянието. Но пак казвам. Инцидентни стойности с покачване на 10 единици не са притеснителни.

# 356
  • Wonderland
Кръвното се счита за проблем, ако 30% от стойностите са значително по-високи при нормално мерене. Нормално мерене е седнал, 10мин след събуждане или в покой, както и вечер преди лягане. Без кръстосани крака, без да се говори. Ако тогава има изменения се счита за проблем при бременност. Аз съм хипертоник. За сравнение при нормални стойности от 110/20 на 90/80 с пулс 85, започнах да меря стойности 130/40на 90/100 с пулс над 100. Това е вече проблем. Отидох на кардиолог с мерени стойности при горните правила. Изписаха ми терапия и ми назначиха Холтер. Аз имам предистория, но това важеше и при предната ми бременност. Тогава вдигнах кръвното 13-4та седмица, сега още в 8ма бях с много високи стойности. Прави се екг и ехокардиография. И после се следи на 2м, отделно е хубаво да се пускат контролни изследвания, за да се види състоянието. Но пак казвам. Инцидентни стойности с покачване на 10 единици не са притеснителни.

Ясно! Simple Smile Благодаря ти за информацията, аз, слава Богу, досега не съм имала проблеми с кръвното и съм крайно необразована по темата. Свекър ми е кардиолог, поне ако стане нещо съм застрахована уж. Grinning

# 357
Диагнозата е О20.0 и има направление за АГ.
А с какво направление отиваш от личния ?

# 358
Аз също си взех от личната бланка номер 6 (подготовка за ЛКК ) , диагноза 020.0 и скоро ще ходя акушерката да ми подготви нещата за болничен, след това ще мина и комисия.  Досега никой не ми е казал , че ще плащам нещо.

# 359
Момичета минавам да споделя само ,че полските сайтове продават бебешки колички на по-ниски цени дори +доставката до България . Има всички марки ,но иска ровене по сайтовете им . Попаднах и на промоция на easywalker 3 на цена 1200лв което е уоу .Питах ги колко им излизат доставките до тук  и казаха около 45 лв .Та за сега чакам и те да пъснат промоции и май ще поръчваме от Полша . Питах и няколко мацки в техният олх за мнението им за Muuvo 3 (в полски сайт +доставка 1100 ,при нас 1390) казаха,че са супер доволни от модела .

Общи условия

Активация на акаунт