Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 875
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Кои са сайтовете?

# 361
Високо 130/100, до 140/100 беше стигнало веднъж.Сега варира около 120/80 и е ок. Допегит пия,да - 3х1.
Не са ми слагали Холтер за 24 часово измерване преди лекарствата..

Винаги ми е било нормално кръвното, но сега от бременността ми е малко височко и пия хапчета (никога не бях пила за кръвно) и с тях ми е нормално.
Здравейте,
на последния преглед в началото на февруари лекарят ми измери кръвното и беше леко височко - 120/80.
Днес ми прилоша много, главата ме заболя и устата ми пресъхваше. Измерих си кръвното у дома и беше 80/60 (направих няколко измервания и на двете ръце).
Имам час за началото на март и ще споделя на лекаря си. Но искам да попитам как е кръвното при вас?
Колко височко ви е кръвното? На колко ви изписаха хапчета? Допегит предполагам? Сложиха ли ви Холтер за 24 часово измерване преди лекарствата?
Аз моето си го следя 3 пъти на ден, и понякога е 125/90 но като си почина, легна и се сваля. Просто ми е интересно колко кръвно казват че е високо вече за лекарства Simple Smile

# 362
  • София
Аз имам случаи в които се вдига до 140/95, та дори 150, но при повторно мерене след 15 Мин например е вече 120/80 или 115/70 и просто го следя. Не поддържам и забелязах че го вдигам когато се притесня или мисля за кръвното и го измеря и тогава е така, както и след като съм ходила.
Притеснява ме честно казано, но то си беше така и преди да забременея и тогава ми слагаха Холтер, където всичко излезе ок , кардиограма и ехогардиография също ми правиха, това беше точно преди 1 год. Казаха, че го правя на психическа основа и сега се филмирам само при бременност да не стане проблем…

# 363
без значение просто пиша wózki и името на марката ,ако търся конкретна ,а ако не просто им разцъквам сайтовете ,къде какво има  ,но примерно https://www.sklep-smile.pl/muuvo-quick-3-2w1 или https://dawidam.pl/ua/easywalker-harvey-3 https://dawidam.pl/ua/easywalker-harvey-3

# 364
Здравейте! От коя г.с. започнахте да усещате вашите бебчета. Аз бях в 18+3 тогава я усетих за първи път и след това спрях да я усещам с предна плацента съм.

# 365
18-9та навършени започна да се усеща повече, но при мен е второ и двете започнах рано да усещам.

# 366
Сега съм 19+1 и да видим дали ще почна да я усещам.

# 367
Започнах да го усещам към 17та, със задна плацента съм и ми е второ дете. С предна плацента бях с дъщеря ми, не се притеснявай, наистина е нормално да усещаш по-малко и да има моменти, когато не усещаш нищо. Плацентата си стои като буфер.
Аз с дъщеря ми започнах към 20 седмица да я усещам и си спомням, че до 7мия месец някъде, вече докато не стана достатъчно голямо бебе, си имаше моменти по цял ден или дори по два да не я усещам.

# 368
Благодаря за информацията.

# 369
Момичета, имате ли информация дали няколко лъжици изцеден лимонов сок са полезни да се пият по време на бременност? Чувала съм противоречиви мнения за лимона по време на бременност, макар че аз го слагам на салати и супи, понеже мноого ми се яде кисело сега. Но сега ми се иска малко да подсиля имунитета, понеже сякаш леко съм настинката и се чудя дали е удачно директно сок от лимон да изпия няколко лъжички?

# 370
Какви са тия противоречиви мнения?
Специално за бременността как точно би повлиял сока от лимон?
Това е киселина, най много да ти увреди зъбите. Ама това ще отнеме години години наред пиене на лимонов сок.
Може да ти причини киселини в стомаха. Ама това го усещаш и веднага може да го коригираш.

Подбирай си източниците на информация.

# 371
  • София
На 20+3 дни вече ми бие изненадващи шутове, въпреки предната плацента.
По казуса с болничните изминалата седмица ме водиха в болница и в петък ме "изписаха" с 30 дневен болничен. Не платих нищо. И престоя в болницата, много странно...
При последният ми преглед при следящия ми беше казал че ми е ниско плацентата, седмица след това бях на фетална и докторката каза че е нормално разположена, изобщо не е ниско, възможно ли е толкова бързо да се е вдигнала не знам, но от тогава нямам и никакви болки, летя си отново Simple Smile
За килограмите изобщо не се притеснявам, по принцип като не съм бременна го карам много не ядяща и до късен следобед на кафета и цигари, хич не ги мисля. С голямото дете кърмех и бях от късметлийките които не напълняват, напротив -бях само цици, бебе и сенки под очите .
Иначе мъжа ми кара варицела в момента и е един от най-гадните периоди в живота ми, съжалявам че не настоях да ги ваксинирам и него и щерката ...

# 372
Здравейте. Вече съм в 21+4 и от около 1 месец имам болки към срамната кост, вътре в самото влагалище сякаш.. Не мога точно да локализирам мястото. Пиех но шпа и бусколизин, но не ми помагат. Frowning  Според аг е нещо нормално, уж таза се разширява ама за мен не е нормална чак такава болка. Едвам се движа. Други с подобни оплаквания?

# 373
Здравейте. Вече съм в 21+4 и от около 1 месец имам болки към срамната кост, вътре в самото влагалище сякаш.. Не мога точно да локализирам мястото. Пиех но шпа и бусколизин, но не ми помагат. Frowning  Според аг е нещо нормално, уж таза се разширява ама за мен не е нормална чак такава болка. Едвам се движа. Други с подобни оплаквания?

Аз съм със същите оплаквания. Втора бременност ми е и знам,че е нормално. Не се притеснявай.

# 374
  • Варна
Magenta_, важното е ти да си карала варицела. Дано при тях да отминава вече. Аз бях голяма, като я карах (8 клас), но я изкарах много леко. Без температура и с малко пъпки. Заразих се тогава от брат ми, който беше в детската градина (с голяма разлика сме). Миналият месец питах педиатърката на малкия дали да го ваксинирам, а тя каза, че според нея, по-добре не...

babysmile, имам и аз болки, локализирани във влагалището от време на време. Освен таза, знам, че има няяякаква вероятност да са свързани и с инфекция. Пускала ли си микробиология на вагинален секрет? Или някакво течение да имаш?

Относно количките, да, наистина могат да се намерят по-евтини в чужди сайтове. За баткото си бяхме харесали количка Ergobaby Metro и тогава си я поръчахме от някакъв немски сайт, където с доставката ни излезе около 460лв, а в България бяха над 600лв...

Момичета, освен болките в таза и кръста, мен ме тормози и седалищният нерв отдясно. Не мога да си намирам и подходяща поза за сън. Някой с подобен проблем?

Иначе в сряда съм на 4Д и нямам търпение. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт