Запор и данъци

• 3 189
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте преди 1 година почина майка ми ,която не е плащала данъци от 2014.Аз съм единствения наследник(синът и).Как да процедирам в тази ситуация ,тъй като дължи четирицифрено число данъци които са непосилни  да ги платя на крехката възраст  която съм 20.Не съм подавал данъчна декларация ,защото знам че ако я подам веднага тези данъци ще се прехвърлят на мен.Разбрах че имало няква давност 10 години ,при която ако се мине се зануляват?Някви съвети какво да правя?

# 16
  • Пловдив
Здравейте преди 1 година почина майка ми ,която не е плащала данъци от 2014.Аз съм единствения наследник(синът и).Как да процедирам в тази ситуация ,тъй като дължи четирицифрено число данъци които са непосилни  да ги платя на крехката възраст  която съм 20.Не съм подавал данъчна декларация ,защото знам че ако я подам веднага тези данъци ще се прехвърлят на мен.Разбрах че имало няква давност 10 години ,при която ако се мине се зануляват?Някви съвети какво да правя?

Наследството е съвкупност от права и задължения - тези данъци са вече ваше задължение със или без деклариране. Абсолютната давност за публични задължения е 10 години, да, но не се прилага служебно / автоматично/ трябва се подаде искане или възражение / ако нещата вече се ескалирали до съд/.

# 17
  • Далечният изток
Ще платиш за последните 5 години.

# 18
След 6 месеца след смъртта на лицето, служебно прехвърлят партидата на наследниците. Не е нужно вие да предекларирате имота, както беше преди.
Давност няма изтекла в случая.

# 19
Ще платиш за последните 5 години.
Трябва ли да поддам някаква молба в общината за давност 5 години или само да платя за последните 5 години?

# 20
  • Далечният изток
За по-сигурно може да подадеш молба. Но мисля, че самата им система изкарва само последните 5 години.

Общи условия

Активация на акаунт