Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
От Mysterious Love (2021) е. Аз преди време го започнах , но за сега съм го оставила. Много кльощав е той, чак се притесних за здравето му.

# 121
  • България
Lee Min Ki го гледах май в два сериала миналата година - Because This Is My First Life го излъчваха по бтв Лейди и My Liberation Notes,който има и бг превод вече.Не мисля,че са от твоите.
Скрит текст:
И двете роли са на апатични,нерешителни мъже.В първия имаше страхотна писанка, във втория едно култово бягане.
https://www.youtube.com/watch?v=9K31xaRE1TM
На маймуни ги правят Joy

От кой филм е г-н "Лицеви опори",поне като пускате стръв,дайте малко яснота! Angry
Вярно, не са от моите, но може и да погледна, въпреки че не обичам мелодрами.
С този актьор си набелязах The Beauty Inside (2018). Пак е мелодрама, но има и свръхестествено.
Tsao Yu Ning Рост: 180 см Вес: 70 кг
Тоя с опорите

Lee Min Ki Рост: 184 см Вес: 72 кг
е подобен на корееца
,
даже е относително малко по-тежък.
И двамата са идеални за мен.

# 122
  • гр. София
На тази снимка изглежда нормално. Честно казано не съм се интересувала колко килограма е, но в сериала лицето му ми се видя много изпито.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 18:51 от Olia T

# 123
  • България
Проверявам ги, че като се стъкмят в ония хубави черни костюми с тесни панталони изглеждат доста слаби, а всъщност са нормални. За мен мъж с тегло с около -110 от височината му в сантиметри би имал хубаво тяло, ако е с нормални пропорции.
Има и китайци, които наистина са мнооого слаби.
Например Luo Yun Xi Рост: 177 см Вес: 57 кг

Страхотен актьор, но това са идеални мерки за жена, според моята скала.

# 124
  • пак на Рив Гош
Охоооо, Роца и ти падна под чара на г-н "Лицеви опори" Simple Smile Ама, което си е така, така си е. Красиво е момчето, а мацката прилична. Как чакам следващият им проект пак на тези двамцата. Много химична двойка са. Втората двойка с "Принца на паркинга" също ми бяха сладки. Тя не толкова, повече той Simple Smile
Лицевите опори къртеха мивки Joy На това му се казва "да мислиш извън кутията" Joy
И на мен от втората двойка повече ми харесва Той, Тя ми е от лепливо-досадния тип, но поне е някак си сладка, та не ме дразни толкова. Виж, хлапето ме изкарва от нерви. Иде ми отвътре да му поставя малко граници Joy

А иначе Главният е слаб в лицето, ама в тялото си го бива Wink . Слаб е, но мускулест, повече като бегач на дълги разстояния, по-сух и жилав някак си, не толкова като атлет от фитнес-залата. Нали за 5 епизода го показаха 3 пъти без тениска/риза, та успях да направя анализ на мускулатурата му Joy
(ми така де, с цел гледам - да си опресня курсовете по анатомия Stuck Out Tongue Winking Eye)

Харесва ми също и това,че тези зрели хора си говорят, обсъждат си проблемите, карат се, сърдят се, сдобряват се. Но си изговарят това, което им тежи. За разлика от The Interest of Love, където героите са на същите години, но само се гледат, разминават се като влакове в различни коловози, всеки си страда и нищо не си казват. Да не те разочаровам, има развитие, но не се променят много нещата. Остават ми по 4 епизода и от двата сериала, едните ще ги гледам с кеф, другите със свито сърце. Права си, че Ю Йон Сок заслужаваше такава роля като в Love Is for Suckers, и на него щеше много да му отива, искал да изиграе романтична роля преди да стане на 40. Дано следващата да по-добра.
bb6, точно това изговаряне на проблемите и на мен ми хареса! Седнат, поговорят, разберат се като големи зрели хора, а не всеки да се чуди на другия какво му е и изобщо има ли му нещо. Но това си е редовен похват в корейските/китайските сценарии - недомлъвки, неизяснени недоразумения и после драми в продължение на 15 епизода, които ме докарват до тиха лудост Joy Май си е азиатска културна особеност - да не показваш чувства, да "пазиш лице" по всяко време, да не даваш повод на другите да видят "слабост", да не демонстрираш емоции, винаги да си сдържан... ама на моменти ми идва много. Затова се радвам на сериали, където има нормална комуникация между героите, било то приятели, двойка или семейство.
А следващата роля на Йон Сок-ши няма да е романтика (язък!), психопат май ще играе - https://mydramalist.com/736603-a-very-lucky-day
Ще трябва да почакаме за друг Бек Гон У (тооолкова бяха сладки с Канг Со Ра в Warm & Cosy, нищо че на моменти ми идеше да му издърпам ушите Joy!  Ама то и там бяха едни недомлъвки и недоразумения и премълчавания, ама поне имаше действие Grinning!)

Моарейн, един глас от мен за The Beauty Inside - И Мин Ки е страхотен в костюми със жилетка (както прочетох веднъж в един чик-лит за главния герой - "носи костюми по-добре, отколкото цял подуим манекени на Баленсиага" Joy). Чудна двойка са със Со Хьон Джин, действието върви добре, има си и драма, и комедия, и романс. Той ми е в сериалите с 10* (изгледан 2 пъти). Отделно, в него участва и един бивш твой любимец - Ahn Jae Hyun Wink.

# 125
Kim Hee Chul от Старчетата ми хареса като актьор, забавен е (още не съм догледала сериала, не знам дали няма да има някой обрат с него...).
Обаче го проверих и видях, че от години не се е снимал във филми и сериали - чудя се защо, да не би и той да е свързан с някакви неприятности, или просто си има други занимания и не гледа сериозно на актьорството?

# 126
Kim Hee Chul е част от групата Super Junior. Изявява се и като водещ в доста предавания, та актьорството е между другото.

И една от най-емблематичните им песни

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 23:36 от 2в1

# 127
  • вятърничава
Ето ни 2 в 1 - Kim Hee Chul и Choi Si Won в Super Junior.
Kamsahamnida, 2в1 🤗

# 128
А, добре е, че не е свързан със скандал Simple Smile
Мисля, че го познах в клиповете - този с дългата коса. Изглежда много женствено с нея, но май така му отива повече.

# 129
  • България
Въпреки че не харесвам Ok Taec Yeon, започнах Who Are You (2013).
Сериалът май ще ми хареса, а актьорът тук ми е още по-неприятен.
Още в първите сцени гримасничи като Джим Кери и се уверих, че му е подражател. Не харесвам Джим Кери и е логична антипатията ми и към този кореец.

Обаче сериал с призраци и разследвания не е за изпускане.

# 130
  • Бургас
Ok Taec Yeon много ме дразнеше във Винченцо, но пък много ми хареса в Dream High.

# 131
  • България
И аз не го харесах във Винченцо, но там поне беше отрицателен герой.
А тук е положителен и ми е още по-неприятен.
В Secret Royal Inspector & Joy (2021) някак мина незабелязан от мен, беше нормален, но не за Списъка, обаче не знам дали ще го издържа в Who Are You (2013).
В първите два епизода гримасничи ужасно много, дано нататък се поуспокои малко.

# 132
  • пак на Рив Гош
Аз харесах Тек в Bring It On, Ghost, както и в Secret Royal Inspector (ама там пък сюжетът не ми хареса Joy).

Тази седмица довърших 2 сериала, за повече нямах време Wink -
- Mysterious Love (2021) - ето това е китайски сериал като за мен Heart Eyes - хубави актьори, добра химия между главните, сюжет, романс, действие, без развлечени истории в продължение 5-6 епизода, с нормални родители, и само 16 епизода! Ако китайците продължат да правят подобни, много ще ме зарадват.
Той, освен, че може да прави лицеви опори
Скрит текст:
в леглото
се оказа, че може да прави и много други неща, включително и да готви (ех, тези китайски Главни Герои Heart Eyes Grinning). Тя не беше първа красавица, но двамата бяха чудесни заедно, имаха добра динамика и образът й беше адекватен. Единствените забалежки, които имам са Тя от Втората двойка и Хлапето. Но все пак му дадох 9.5*.

Като текущ китайски започвам Arsenal Military Academy (2019) - с Бай Лу и Сю Кай - https://mydramalist.com/30919-arsenal-military-academy
Това ми е първият "революционно-патриотичен" сериал, да видим как ще бъде.

- Poong, thе Joseon Psychiatrist (2023) - вторият сезон, чието излъчване приключи онзи ден. За него искам само да кажа "Защо?! Защо?! Защодамусеневиди трябва да правят втори сезон на сериал, който чисто и просто можеше спокойно да завърши на първия?!". Първият сезон си беше симпатичен, без да е особен шедьовър, но вървеше добре и можеше да има логичен завършек, вместо да вкарват клифхенгъра в последните 2 минути преди края.
Вторият сезон просто беше фен-сервис. Дори и трапчинките на Ким Мин Дже не му помогнаха. Сюжетът беше изсмукан от пръстите, Гаднярите бяха вкарани по подразбиране, както и Третите колелета, образите нямаха особено развитие. Двамата главни нямаха химия помежду си, бяха по-скоро като приятели, отколкото като влюбени. Не харесвах актрисата още от първия сезон, вторият само затвърди впечатленията ми. На моменти даже се чудех дали може изобщо да играе. Имаше точно 3 изражения на лицето, които сменяше периодично. Той се старае, гледа Я нежно, а Тя се държи като да й е братовчед. Даже и романтичната музика не спаси положението. Единственият светъл лъч (освен Той) бяха второстепенните образи на "сборното семейство".
7* и чакам 14-ти април и третия сезон на Dr Romantic да се нарадвам на Ким Мин Дже в ролята му на медицинската "сестра" Пак Юн Так Heart Eyes (и на останалите от Долдам, разбира се).

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 19:59 от Роца

# 133
Догледах Старчетата - хареса ми, приятен сериал. Но си задавам един въпрос - защо Choi Jin-hyuk няма доминираща главна роля? Във всичко, в което съм го гледала уж е с важна роля, а все някой го засенчва или напълно изчезва.
В Господин кралица е разбираемо, но в Последната императрица той трябваше да е звездата, а нещо се случи... Тук също се изпари -
Скрит текст:
даже получи комичен, вместо щастлив финал.
В Тунел като че играеше малко по-интензивно, но и там го засенчваха...
Или е някакъв личностен проблем (много претенции или незаинтересованост от негова страна), или е дърво и режисьорите не му дават много реплики, за да не съсипе крайния продукт?...

Между другото, хареса ми как играят възрастните актьори - много добри професионалисти!

Чудех се на кого ми напомня сестрата (визуално) - май на кака Лара...

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 22:00 от pppqqq

# 134
  • при най-добрия мъж...
My lethal man - добре, добре. До 5 еп върви добре. Не е чудо на кинематографията и има доста дупки в сюжета, но не е зле. Студен, корав, манипулативен и безсърдечен главен...Да, ама не! Естествено от вътре е горещ като жарава и мек като памук. Ще получи и бг буквички.
Love me like i do - към главния в този сериал храня незнайна симпатия. Не е красавец, но е сладък, никога не е бил главен, но пък винаги е запомнящ се второстепенен герой. В този проект момчето най-накрая получи главната роля, естествено на супер-дупер способен шеф на мега яка и печеливша компания, който е мечтата на всичкото женоря на света, но той е сериозен и не търси любов. И, разбира се, (никой не очаква, нали?) има психическа травма от детството и припада като види червено. Сериалчето е заснето по всички клишета на класическия ром-ком, включително и крака с лъскавата обувка, която се подава от скъпата кола при първата поява на шефа. Но пък е много свежо и забавно. Ще получи и бг буквички.
Bride's revenge - Защо? Кому беше нужен този сериал с екипа на миналогодишния хит при мини бозите Maid's revenge. Събрани са пак същите люде, в същата къща и почти в същата семейна формация. Обачееее, нивото е като на драм състава към читалището в някое село из Търговишка община. Сценография и костюми - ужас! Сценарий - два ужаса! Актьорско изпълнение - скалата ми за ужасни актьори не стига, за да ги оценя. Единственият плюс е Дай Гао Джън и то ако стои неподвижен и гледа косо. Изгледах първите 4 еп без да си дам обяснение защо, добре, че са по 10 мин.

Общи условия

Активация на акаунт