Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 161
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Guffi, не знам какво си гледала до момента и давам няколко заглавия като се надявам да си намериш нещо, което да ти допадне.
Misty (2018)
The Innocent Man (2012)
That Winter, the Wind Blows (2013)
Padam Padam (2011)
Mask (2015)
Missing You (2012)
Eve (2022)
Graceful Family (2019)
Five Fingers (2012)
Let Me Introduce Her (2018)
А, ако си навита на нещо с повечко епизоди можеш да видиш и тези.
Giant (2010)
East of Eden (2008)

# 256
2в1, Много благодаря за този списък, тъкмо се бях поизчерпала откъм идеи с какво да продължа. А в момента не ми се гледат турски сериали. Хубав ден и бъдете здрави!

# 257
Благодаря 2в1, ще прегледам всички предложени от теб. Сега обаче почивам малко, още преживявам Secret.

# 258
  • вятърничава
По моя начин (Fight For My Way) е поредният вълнуващ корейски сериал, който стартира в ефира на bTV Lady. Поредицата, проследяваща живота на четирима приятели, които решават да преследват мечтите си напук на суровата реалност, тръгва премиерно на 13 март (понеделник). Епизодите ще вървят всяка делнична вечер в новия слот за азиатски поредици в програмата на семейния канал – от 19:30 до 21:00 ч."

# 259
  • Дубай
По моя начин (Fight For My Way) е поредният вълнуващ корейски сериал, който стартира в ефира на bTV Lady. Поредицата, проследяваща живота на четирима приятели, които решават да преследват мечтите си напук на суровата реалност, тръгва премиерно на 13 март (понеделник). Епизодите ще вървят всяка делнична вечер в новия слот за азиатски поредици в програмата на семейния канал – от 19:30 до 21:00 ч."
О,това  е с Парк Сео Джун,ще се гледа .

# 260
  • вятърничава
новия слот за азиатски поредици в програмата на семейния канал – от 19:30 до 21:00 ч
Някой май ви чете и изпълнява желанията ви Wink

# 261
  • Дубай
новия слот за азиатски поредици в програмата на семейния канал – от 19:30 до 21:00 ч
Някой май ви чете и изпълнява желанията ви Wink
Време беше!
Радвам се,че променят часа ,защото така, повече хора ще дадат шанс  на нещо различно от турските.
https://www.btv.bg/lady/series/premiernijat-korejski-serial-po-m … -po-btv-lady.html
Малко повече информация,надявам се, не съм в грешка с даването на линк.

Резюмето малко ми напомня на един друг сериал ,който гледах наскоро,"Our beloved summer" с Че У Шик.
Много приятен и чистосърдечен сериал ,препоръчвам го.Гледаш отношенията на едни млади хора и се зареждаш с тях.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 10:44 от I.V

# 262
Този линк не се отваря правилно, сигурно форумът го е променил.
И на мен новият час ми е по-удобен.

# 263
  • Дубай
Този линк не се отваря правилно, сигурно форумът го е променил.
И на мен новият час ми е по-удобен.
Може ,опитах да коригирам .Ако не се е получило значи съм в разрез с правилата на форума,дано да нямам наказание

# 264
Сега работи Simple Smile Мисля, че форумът автоматично променя много линкове, не знам каква е причината.

# 265
  • гр. София
Чудесна новина за новия час на излъчване Simple Smile

# 266
  • пак на Рив Гош
Гледала съм го японския, много хубав сериал е. А и Джин Ширасу мноооого си струва. Аз съм любител на този лек жанр, а при японците има много такива драмички.
Нали? Бонбон! Heart Eyes Аз по принцип не гледам много японски сериали, но заради него и още 2-3 други младежи (Сакурада Дори, Накао Масаки) се прежалвам от време на време.
Сега съм си харесала One Page Love, може да го изгледам набързо (6 епизода). Хубавото на японските сериали е, че са кратки.

Сутринта довърших Playful Kiss (2010).
Не мислех, че някога ще дам оценка 1* на корейски сериал, но ето, че вече е факт. Докъм 5ти-6ти епизод си вървеше като типичния ученически гимназиален ром-ком - Той е супер умен и страхотен, но абсолютно студен и незаинтересован, Тя не е нищо особено, даже си е леко глупавичка и наивна, но е влюбена в Него (предполагам, във външността му, защото иначе нямат никакви допирни точки), а по Нея въздиша Третото Колело със стайлинга на Джон Траволта от "Брилянтин". Тя Му се обяснява в писмен вид, Той я отхвърля, но по стечение на обстоятелствата, Тя и баща й, след като къщата им се разрушава, биват поканени от приятеля от детството на баща й да живеят временно в неговата къща. И, естествено, приятелят от детинство на Нейния баща, се оказва Неговия баща. И така, Той и Тя по неволя започват да живеят под един покрив.
Тук човек тръгва да се надява, че това ще даде началото на стандартния развой на историята, където Те постопенно ще се опознаят, от врагове ще станат приятели, Той ще се разтопи в хода на общуването им, Тя ще стане по-самостоятелна и интересна и така ще извървят пътя един към друг и ще завършат като едни нормални и зрели хора, които ще имат щастлив край.
Но не би! И двата главни образа нямат никакво развитие в целия сериал! Той си остава абсолютен задник до края, а Тя е една от най-ужасните главни героини, които съм имала нещастието да гледам досега. По-зле е дори от досадните подскачащи китайски лигли!
Като добавим липсата на уважение към Нея от Негова страна, плюс пълната липса на самоуважение от Нейна, допълнено от преследването Му през цялото време (на моменти повече подсъдно, отколкото сладко) и пълната липса на развитие на героите, стана един коктейл, от който раздразнението ми нарастваше в геометрична прогресия от 7ми епизод нататък, за да стигне до кресчендо някъде към 14ти-15ти, та дори и 16ти.
Да, през цялото време си повтарях, че това е стар сериал. Че това е стар сериал отпреди 13 години. Че това е стар сериал отпреди 13 години, при това идващ от страна със социо-културни особености, които са доста различни от тези при нас. Въпреки това, дълбоко вкорененото ми европейско възпитание не можа да приеме (и поощри) поведение на момиче/жена, което се изразява в мечтата за "искам да живея за теб (чрез теб) - ако ти станеш директор, аз ще съм твоята секретарка, ако ти станеш доктор, аз ще съм твоята медицинска сестра".
Да не споменаваме и някои от второстепенните образи, които също довнасяха голяма доза криндж и неудобство, дори само като ги гледаш.
Накратко, този сериал ми натисна всички бутони, които не трябваше! Май се вторачвам повече, отколкото е здравословно, защото по коментарите в МДЛ видях, че много хора страшно го харесват Joy. Не и аз, но може би съм твърде стара за него.

# 267
............................

Сутринта довърших Playful Kiss (2010).
...................................................................
Не исках да си казвам мнението предварително, за да не те подведа евентуално, но и аз изобщо не харесах корейската версия. Така, де, абсолютно подкрепям написаното от теб Hands V. По тази причина намекнах за другите две версии Wink.

# 268
2в1, а другите две версии по-читави ли са от корейската?
Аз преди време загледах китайската версия, но не я изтраях много и не помня точно, но май към 3-4 епизод я зарязах. Главната беше толкова досадна - залепена за Главния, постоянно тичаща по него и признаваща любовта си - че просто не се траеше. И за бонус - от китайския тип лигли.
Сега изгледах корейската версия - Главната не е чак толкова дразнеща, поне не е много лигава, но пак доста неприятен типаж - постоянно досажда на Главния, където иде Той - хоп, и Тя там; следи го, вре му се… Постоянно то натиска да са заедно, че иначе видиш ли, няма как да й се осмисли съществуването. Изгледах сериала, малко по-малко дразнещ от китайската версия, но пак доста зле Simple Smile
Та се зачудих дали китайската версия по-натам става по-гледаема и тайската също (нали тайска имаше, не японска?)

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 08:03 от Змей Горянски

# 269
  • вятърничава
Не и аз, но може би съм твърде стара за него.
Или той е твърде стар за теб.

Общи условия

Активация на акаунт