ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 875
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Какво общо имат годините ми и професията ми? Придържайте се към темата, моля.

Кой говори за инсулинова резистентност? Въпросната потребителка каза, че е свалила 100грама, което да не коментирам, че не е мазнина, а изхвърлена вода.

За пореден път се убеждавам, че явно тук “леличките” знаете достатъчно - не знам защо въобще пишете в тази тема. То е ясно, че рецепта няма, която да е универсална за всеки. Но с глад проблемите са гарантирани. Здравословни то гарантирано. Не веднага, с времето.

# 181
  • Велико Търново
Само да кажа, че мъжа ми ще стане пред декември на 50, а аз през май на 44.

Румяна дори не мога да я гледам, не знам дали изпитвам такава непоносимост към друг човек, който не познавам лично.Може би това се дължи, че когато уговаряхме храните в режима и аз казах кои храни не искам да има......точно тях имаше.Примерно гъби и ориз.Веднага се разбра, че толкова съсредоточено е чела комуникацията ни и приключих.Абсурд е пък да ме мотивира за нещо.Днес хем съм наспана, хем съм лоша!

# 182
  • France
Аз си признавам, че съм много скептична към така модерните фастове. Баща ми в продължение на поне 15 години ядеше само 2 пъти дневно - късно следобед и вечер. Сутрин само дълго кафе без захар. Правеше го заради работата си, просто нямаше време, а и му се приспиваше следобед ако хапне на обед. Нито е бил по-здрав, нито по-слаб. За сметка на това си докара сериозни проблеми на храносмилателната система. И сега иска, не иска, яде по малко, но често. На мен също ми се доспива следобед ако хапна по обилно и/или въглехидратно на обед. Затова винаги обядвам нещо леко - салата с малко протеин например. Въглехидратите ги консумирам предимно на вечеря. А и ми се вижда булимично да се тъпчеш с 1500-2000 калории наведнъж.

# 183
Петенце, предположението за възрастта ти беше на база императивните ти постове и докачливост характерни за тази прекрасна млада възраст.
Ето, пак се засягаш. Пиши в групата. Със сигурност ще бъдеш полезна на много хора със знанията си. Не на всички просто.
Филомена, аз също смятам, че фастовете не са универсална панацея, и прекаляването с тях може да има обратен ефект.
Нито пък заклеймявам групи храни. Обаче като ходя на 3 месеца да си пусна гликирания хемоглобин и инсулин на гладно, веднага разбирам дали съм прекалила с въглехидратите. В този ред на мисли макросите са ми: 40-50% протеин, 30-40% мазнини, 10% въглехидрати.
С повече В от тези веднага заформям коремния пух. Единственият ми бонус е, че целулит не правя и краката винаги ми изглеждат много добре.
П.С. Филомена, исках да те попитам с домашен уред ли правиш тези замервания? И ако да, можеш ли да споделиш какъв е. Мерси

# 184
  • София
Филомена, защо въглехидрата вечер?

# 185
През годините разбрах, че захарта е най-голямата отрова и най-големия враг. На човека, като цяло, не само на жената. Защо не пробвате с някакъв заместител? Стевия например.

За мен няма логика да не се купува месо, защото не продават качествено, но да се купува сирене, което е 90% сухо мляко и яйца, които пак излизат от същите тези кокошки, които не искате да ядете.

Моето мнение е, че по-добре да използвам чиста захар, вместо незнайни заместители. Всеизвестно е, че много продукти, рекламирани че са без захар са с по-вредни съставки от захарта., Някои провокират чувство на глад.

След толкова дискусии за захарта си направих труда да погледна - в различни източници една супена лъжица е 17,20, или 25г захар. Ако взема най-високата стойност 25г, една супена лъжица захар е равна на 2 чаени или 4 кафени, което прави за 8 кафени 50 г. Калориите са 480 в 100г -значи 240. Наистина не са малко, но ги отчитам и продължавам. В крайна сметка ако махнем всичко което обичаме няма да издържим дългосрочно, а не това е целта.

Останалите неща, които ям са полезни. Сирене купувам само качествено, яйца от свободни кокошки (понякога домашни или био). Те и зеленчуците са пълни с нитрати, човек си избира това което му се струва по-малкото зло и което сам той харесва в крайна сметка.

Съжалявам , че не следвам никакъв популярен режим и не влизам в никоя графа, водя се по моите предпочитания. За себе си не бих приложила много от нещата, за които говорите тук. Споделям просто.
Днес сутринта кафе и ябълка, по-късно маслини и за обяд хапнах с децата шепичка ориз с кашкавал.

И вече се харесвам като се погледна, аз имам малко кг за сваляне, тези трудните, които не мърдат без по-сериозни ограничения. Не очаквам увиснала  кожа, а за мускули ми трябва много малко, все пак не целя тяло на спортист, а нормално женско тяло, което не ми тежи като се качвам по стълбите.

# 186
  • София
Съгласна съм с всичко, което казахте, но не и за подсладителите.

Знаете ли какво представлява стевията?

# 187
Купуваме качествена храна, но веднъж проверена и одобрена, повече не се затормозявам да мисля какво точно съдържа тя, как ще ми въздейства и т.н. Почти не готвя вече, само понякога нещо  за децата. Сирене и месо взимаме от специализирани магазини, както и колбаси. Карам на салати, риба, плодове, месо, зеленчуци, гъби и сирене. Не ме е страх от захар, кафето си го пия със захар или мед.

Лепят ми се всички видове тестени изделия, кремчета, бисквити, палачинки, яденета с ориз, спагети, макарони. Не ги ям.

Много ми е лесно с това разпределение, свалих 10 кг без нито един специалист да ми е изготвил режим. Сама се справих - значи работи Simple Smile

# 188
  • France
Имам ел кантар на health mate, който е вързан с таблета и телефона. Не трябва да се вярва 100 процентово на него, но хваща подобрението
Така изглежда прозореца

Хубавото е, че ти прави графика на годината

# 189
  • София
Днес гладът ме застигна сериозно и обядвах. Хапнах свинско с кисело зеле. За вечеря ядох 3 кюфтета, но май още малко ще хапна. Подозирам, че причината за глада ми е снощната вечеря "Обери каквото е останало в хладилника". Кантарът задържа. Ще видим утре как е.

# 190
Аз пък точно режима на Любо Иванов не можех да спазвам, голям зор виждах всеки път, когато го подхванех и от години лежи скрит далеч от очите ми. А си спомням, че много разчитах на него да влезна в релси след второто раждане, сиреч преди близо едни 14 години. Grinning Извара и грейпфрут до откат... При положение, че бях писала, че не обичам извара. Joy Допускам, че е възможно да ми е объркал режимите с този на някой друг клиент, нооо на папката (тогава изпращаше режимите по пощата, разпечатани в папчица, сега не зная как е) си стоеше написано моето име.  Rolling Eyes

Връщайки лентата назад, реално най- са ми допадали режимите от Ипократис, на Румяна (при стария й начин на работа) и на Грета. С тях съм виждала и реални промени, оставяли са ми трайни навици и съм се чувствала перфектно, докато съм ги спазвала, пък било то и не на 100%.

Последните дни така се получава, че все пропускам вечерята, просто не съм гладна.
Сутрин определено се чувствам много по- лека и отпочинала.

# 191
Завиждам на всички, които могат да пропускат вечерята си. Аз вечер съм най-гладна. А пък и ми е най- вкусно...Затова сега се опитвам почти да не ям през деня, за да мога да хапна нормално на вечеря. Днес през деня ядох ябълка и мандарина, а за вечеря салата айсберг с краставичка, чери домати, синьо сирене,  сос от лъжичка майонеза и кисело мляко. Хапнах и няколко резена бабек. Това е засега. Дано да успея да издържа само с тази храна, докато не заспя. Нямам никакво движение през деня и затова се опитвам калориите да са малко.

# 192
Аз от 5 месеца поради естеството на работата ми не обядвам, само вечерям, нормално до обилно Grinning Закусвам много рано, през деня похапвам 2-3 залъка от нещо.
Въпреки съпротивата ми към вечерното хранене, не ми се отразява, дори от намаления калориен прием малко свалих.
Ще повярвам, че няма значение кога ядеш, стига да си в дефицит.
Е, стига да не е непосредствено преди лягане.

# 193
Детето ми е болно от 5дни, къде ям къде не,  кълбо от нерви съм. Мисля че съм кило на долу, не помня колко бях предния уикенд. Имах много чийт ден в неделя, но след това режимна. Крачките ми са по 8000 на ден, при таргет 10 000. Само да се махне тая гадна ангина и ще съм пак редовна в режим и тренировки.

# 194
Последно време съм супер несериозна. Снощи например си изядох салатата, всичко нормално целия ден, после се събрахме да играем карти и изядох сума пилешки хапки със сос. Днес изобщо не съм се теглила, яд ме е на мен. Точно кантара малко мръдна и аз съсипвам всичко. Днес закуската беше по режима, за обяд салата с яйца, да видим довечера с какво ще съгреша с гръм и трясък. Имам чувството, че вечер трябва да ме затворят в клетка, че да си ям само режимно. Дано е от цикъла и като свърши да си вляза в нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт