ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 864
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
аз съм здраво копеле и трудно губя мускул,
трупам сланина върху мускула
протеина го смятам по 1.5 на килограмите

Arhinora, след тоя гаден грип не си давай много зор
правя 30 лицеви опори от едно предизвикателство, всичко друго ми е екстремно
задъхвам се, нямам концентрация, работа за 5 стотинки не мога да свърша...

# 166
  • Велико Търново
Като въртя въглехидратите моя протеин минава 2,5 гр.на  кг. телесно тегло.

# 167
  • here, there, everywhere
Като въртя въглехидратите моя протеин минава 2,5 гр.на  кг. телесно тегло.
Сиска, ти се скъсваш от тренировки. За човек, който изобщо не тренира, или пък само малко, толкова протеин не е нужен.

Да се има предвид и че с напредване на възрастта губим много бързо мускули и тогава също трябва да си повишим протеина.

Костен бульон правя на бавно варене. Измивам кокалите добре, може и леко да се запекат във фурната после ( за по-добър вкус) и варя поне 8-10-12 часа. Слага се и малко оцет във водата, за извличане на колагена.
Аз лично като се охлади прецеждам и хвърлям мазнината. Не се притеснявам от мазнините, но съм с висок холестерол. При продължително варене мазнината се окислява и за това я хвърлям. Това го бях чела в блога на Сара Балантайн, авторката на АИП.

# 168
  • France
Оф, яд ме е, че пак съм болна. А толкова да не исках да се залежавам. Точно посвалих малко, главно защото практикувам dry January. Е, не съвсем, защото имаме 3 празника с ММ.
Не съм си пуснала резюмето за 2022 :
Първото ми теглене 58,7 кг
Последното ми теглене 54,0 кг
Качила съм мускули от 66% до 71%, а мастната тъкан е спаднала от 29% на 24%. Вчера бях 53,6 с малко покачване от 400гр. На хартия звучи добре, но не се харесвам още по бельо.

# 169
След като кантара беше любезен вчера и ми показа 98.7 (общо 4.400 от началото) си направих мечешка услуга с огромно количество пица и брауни,естествено подплатено с голяма чаша кола.
Резултата днес е красивото и кръгло като мен число 100.
Честно казано съм изненадана,че не го направих по-рано,може би беше перфектния момент.
Резултата е:
1.Цяла нощ блъскане на вода.
2.Липса на спокоен сън.
3.Отвратително гнусно чувство за тежест.
4.Ясно за задържаната вода.
Колкото и да си мислех,че е тегаво да си леееко гладен,ами не е.То това било чувство за лекота,аз просто не го познавам.
Днес съм на печено пиле със зелена салата и ако има дълготрайни последствия за неконтролируем глад,така ми се пада,ще си ги изтърпя.

# 170
  • София
През годините разбрах, че захарта е най-голямата отрова и най-големия враг. На човека, като цяло, не само на жената. Защо не пробвате с някакъв заместител? Стевия например.

За мен няма логика да не се купува месо, защото не продават качествено, но да се купува сирене, което е 90% сухо мляко и яйца, които пак излизат от същите тези кокошки, които не искате да ядете.

# 171
Добро утро,момичета! Чета ви отдавна, но не съм писала, тъй като от известно време се лутам между режимите и не мога да избера с кой да започна. Реших да пробвам интервалното хранене( това, че има определени часове доста ми помага да се организирам и да не си позволявам “още нещо дребно да хапна”)+ ниско въглехидратно. Точно две седмици станаха и тази сутрин кантара показа - 2,5кг. ( 78,5-76).
И след два дена чакам МЦ, та може и да са повече. Доволна съм, чувствам се добре и не ми е трудно да го спазвам.
Храня се в прозорец 13.30-18.00ч, така ми е най - удобно за сега. Две основни и едно междинно хранене, което мисля да махна по натам. И аз имам въпрос за кафето. Пия го без захар, но с една супена лъжица мляко. И до 13.30ч изпивам две или три кафета и май това ми разваля фаста. Вие как мислите трябва ли да го махна?

# 172
  • here, there, everywhere
През годините разбрах, че захарта е най-голямата отрова и най-големия враг. На човека, като цяло, не само на жената. Защо не пробвате с някакъв заместител? Стевия например.

За мен няма логика да не се купува месо, защото не продават качествено, но да се купува сирене, което е 90% сухо мляко и яйца, които пак излизат от същите тези кокошки, които не искате да ядете.
Точно такива са и моите мисли за сиренето и месото. Не го написах, за да не предизвиквам дискусии, но напълно подкрепям горното.

# 173
  • в пералнята
Кафето, ако е чисто, не разваля фаста.

Ели, има такива моменти, прощаваш си и продължаваш.
Днес сутринта си направих тренировката и ще си сърбам кафенце до 12 и трябва да видя какво да си напазарувам, че хладилникът е празен. Вчера вечерта правих царевични питки и хумус и си мислех, че ще лети кантарът, но не би. Сметнала съм си както трябва потреблението явно.
Аз много обичам яйца, но те много вдигат мазнините в разпределението, какво правите в такъв случай? Само белтъците ли ядете?

# 174
Една седмица спазвам диета, при която се старая да ям по-малко. Ами, смъкнала съм 100 грама. И не съм сигурна, че ядох по-малко наистина.
Да видим втората седмица как ще е.

# 175
  • София
Малко, но колко често и какво? Това е ключът към забързването на метаболизма. Плюс кардио и тренировки.

# 176
Петенце, не знам на колко години си. Подозирам под 30.
Твоята рецепта -често хранене и кардио е рецепта за тотална катастрофа за човек с метаболитен синдром( инсулинова резистентност например). Честото хранене НЕ забързва  метаболизма, само предизвиква често отделяне на инсулин и постоянна работа на червата. Дори да я ядеш често, но с ниски калории той пак ще се забави. Ако му даваш нужната храна- в 1 или 2 хранения, съответно няма да има забавяне.
Мисълта ми е, че има различни начини за постигане на целите, и няма нито един  универсален и най-правилен.

# 177
  • Велико Търново
Петенце, не знам на колко години си. Подозирам под 30.

И аз имам спомен, че е под 30.Тя и преди време/години е влизала в темите епизодично да налее информация на дебелите и стари лели.Ако не бъркам е и фитнес инструктор.

Така..... аз чудно съм се трансформирала и от тази сутрин извадих стария си режим от Любомир Иванов.
Само режима ми от Румяна Илиева никога не изпълних, толкова да не мога да я понасям тази жена/имам го от преди  10 години/.

Фаст, често хранене, заклеймяване на група храни и т.н. няма да коментирам.
Както е всеизвестно мъжа ми не яде от неделя вечер до вторник на обяд от 12 години, пие единствено и само вода, кафе едно-две сутрин, чисти.Не спортува грам, един мускул като света няма, обаче е доволен от живота.
Жена му спортува много, яде много и резултата е 0 на 0.

Храната днес:
07.00-след силова тренировка 1 доза протеин
08.30-200 грама кисело мляко+50 грама овесени ядки+10 грама протеин
12.30-150 пилешки гърди на тиган+50 грама оризовки+1-2 супени лъжици зехтин в салатата.
15.00-1 грейпфрут объркан с 200 грама извара
20.00-3 яйца+100 грама извара и зелена салата.

Утре кросфит и същото меню.

# 178
  • в пералнята
Мъжът ми постига много повече резултати с много по-малко усилия от мен. Независимо дали става въпрос за фастове или качване на мускулна маса.
Когато правим продължителни фастове, той сваля поне 2,5 пъти повече от мен... Потренира 2-3 седмици и започват да му се показват плочки. Аз с някаква огромна мъка смъквам има-няма 300 грама и само да се отпусна малко, веднага качвам килограм.

# 179
Пффф, Сиска добре, че сподели. Мислех си, че съм единствената дето  не понася Румяна. Успокоих се.
Архинора, и при нас е така. Аз съм на 42, ММ на 44 и все още му се получават лесно нещата.
А при мен става все по-трудно и с все повече ограничения. Отгоре на всичкото и с бебе се сдобих на почти 41 и още не мога да поправя щетите от тази бременност.

Общи условия

Активация на акаунт