ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 852
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Даа, и аз пия кафе, доста даже.... Лесно е да се съветва да се замени с друго, но как се справяте с умората от понижения прием на калории? на моменти сякаш са ми паднали батериите.

Втори ден ми е с ограничена храна, не съм смятала калории, кафета около 4 съм изпила с по 2 кафени лъжички захар (никакво намерение нямам да спирам захарта от кафето, не мисля, че са драматично много калории)

До обяд само кафе днес, просто не остана време за закуска, на обяд малко брюкселско зеле и броколи (останали от вчерашната вечеря), след обяд хапнах 3 карамелени бонбона,  към 6 вечерта около100г зелени маслини с чаша вино, половин кофичка кисело мляко. Нямам представа колко са калориите, но се страя да избяхвам джънк, бисквити, бонбони и шоколад (скрих вдичко от витрината, да не ми е пред очите  Grinning), също редуцирам въглехидратите. да видим какво ще стане...  Ако огладнея после може да си доям киселото мляко или 3-4 брюкселски зелчици...

# 151
  • France
Не виждам голяма логика да намалиш храната, която е питателна, с 8 лъжички захар.
Аз също съм с ниско кръвно и си налагам да пия повече течности. Много обичам всякакви билкови запарки без теин. А и никога не намалявам храната до степен да ми се вие свят.

# 152
Мда, така наистина се губи смисълът... 8 лъжички захар с кафетата и после бонбони, то файда че се избягват шоколад и бисквити.
Преди време бях същата, кафето без захар не можех да се " прежаля" да го пия, а тогава и кафета пиех по много. Това докато сам не си науми човек, не става наистина. Кафето спрях тогава, но кафе без захар не можах да пропия и туйто. В интерес на истината, зелен чай също тонизира и то не по изнервящия понякога начин, по който го прави кафето. Няколко години карах на такъв, после пак пропих кафе. Вярно е за абстиненцията де, първите ден-два без кофеин си има главоболие. След време го пропих пак, но вече умерено и постепенно намалих захарта в него до 0. И сега не си представям да го пия подсладено.
От тая захар в кафето, така хубаво скача кръвната захар и после така рязко пада че на човек свят му се завива, понякога и буквално. Пък който иска да вини намалените калории за това... то аз храна почти не видях в изброеното де - малко зеле, малко маслини, малко кисело мляко, бонбоните и виното не ги броя за храна - и аз бих приритала ако само това ям.

# 153
Amandine, днешното ти меню е малко оксиморон на твърдението, че се опитваш да намалиш въглехидратите. Много хора правят грешка, че намалят драстично калориите и се съсредоточават върху какво да махнат вместо върху какво могат да добавят в режима си. Менюто ти е глад, кафе и захар и тялото ти реагира напълно логично с умора. Ще издържиш още 2 седмици така и после ще се нахвърлиш на каквото ти видят очите, после ще се яодсваш и порочният кръг ще се повтаря пак, и пак, и пак, а резултат няма да има. Ако си решила, че ще смяташ калории, сметни си колко ти трябват за поддържане на сегашното тегло и мини в умерен дефицит от примерно 300 калории, наблягай на протеина. Ако си решила, че няма да смяташ, а ще намаляш въглехидратите, разгледай темата за ВМНВ режим. Варианти имаш. Да, ще отнеме време, но ще е трайно и няма да е мъка и паднали батерии.

# 154
Аз се чудя защо повече хора не се вълнуват от мускулната маса. Мускулите оформят тялото, придават хубави извивки, симетрия... С тези бързи сваляния на килограми се губят и мускули. Има голяма вероятност като стигнеш мечтаната цифра на кантара да не ти харесва какво виждаш в огледалото.

# 155
  • France
На твое място бих пила зелен чай сутрин с едно сварено яйце. Дори при много забързано ежедневие имаш време за това.
Хубав и обилен обяд - месо + гарнитура от броколи и брюкселско зеле. И за вечеря таратор. И много билков чай през целия ден.

# 156
  • София
На твое място бих пила зелен чай сутрин с едно сварено яйце. Дори при много забързано ежедневие имаш време за това.
Хубав и обилен обяд - месо + гарнитура от броколи и брюкселско зеле. И за вечеря таратор. И много билков чай през целия ден.

Всичко ми хареса! Само без таратора. Нека е риба и зелена салата Simple Smile

# 157
  • France
Аз просто модифицирам нейното меню.

# 158
Аз също гледам да се храня с достатъчно протеини (100гр на ден) и покрай тях добавям въглехидратите и мазнините, зависи колко калории ми остават.
Искам да попитам, някоя от вас прави ли си костен бульон и как? Четох че бил много полезен, защото съдържа много колаген, който е добре за кожата и за ставите.

# 159
На фона на кутиите с бисквити и цели шоколади които изяждах до скоро , тези лъжички захар нямат никакво значение и аз съм доволна.
Месо не обичам и не купувам, защото не смятам че се продава качествено. Сирена и яйца може.

# 160
  • France
Разбирам, че за теб това е подобрение, но трябва да си изработиш дългосрочна стратегия. Иначе ще попаднеш в капана на йо-йото. А и все пак това са 4 супени лъжици. По-добре изяш едно парче кекс.

# 161
  • Пловдив
Звездичка, една жена има нужда от около 80 гр. протеини на ден.
100 гр. са много, освен ако не тренираш много.
Предполагам, че имаш предвид 100 гр. чист протеин, а не че ядеш 100 гр. пържола, например, защото в 100 гр. месо има около 20-25 гр. протеин, което е крайно недостатъчно за нормалното функциониране на организма.

# 162
100гр чист протеин. Смятам ги по 1,7гр на кг тегло, като такива грамове ги дават за покачване на мускулна маса. С доста тежести тренирам и затова ми трябва повече протеин. Не искам да отслабна и да увисна ...

# 163
Разбирам, че за теб това е подобрение, но трябва да си изработиш дългосрочна стратегия. Иначе ще попаднеш в капана на йо-йото. А и все пак това са 4 супени лъжици. По-добре изяш едно парче кекс.
Не , кафени са лъжичките, 2 такива са равни  на 1 чаена, не супена. И точно защото нямам намерение да ги махам дългосрочно си остават.

Идеята е да ги сваля някак тези кг, плавно няма да стане, не мърдат кг.
Ефекта до момента е, че като цяло, намалих порциите и се засищам с по малко, което е супер.
 И точно защото е дългосрочна стратегия не се лишавам на 100% от сладко и захар. После ще си върна всичко в менюто с малки порции и без джънк, не очаквам проблеми.

# 164
  • в пералнята
И аз съм с над 100 гр протеин в програмата. Проблемът е, че трудно постигам баланс в макросите.
Утре се връщам към тренировки след 3 седмично боледуване. Чувствам се, все едно никога не съм тренирала.

Общи условия

Активация на акаунт