ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 914
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, Записвам се и аз. От 55 кг. Някак неусетно съм станала 57 кг., имам чувството че се събудих една сутрин миналата година и хоп 2 кила отгоре.
Сега съм на почивка и хубавото е, че имаме само закуска и вечеря,нарочно пропускам обяда. Закуската е ясна- яйца, сьомга и краставички и киви, но вечерята снощи.....след пъстървата с гарнитура се започна едно пробване на браунита, бонбони някакви домашни.... Язък ми за 14 000 крачки вчера, тичане и пропуснат обяд. Днес вече съм друга Grinning, преди закуска потичах на пътечката 30 мин., после протеинова закуска, ако много пригладнея преди вечерята съм приготвила киви, на обяд/ следобяд пак пътечка. Да видим.

# 286
Здравейте, вчера успях да се контролирам - бях на плодове и зеленчуци. Ядох портокал и  мандарина за обяд, за вечеря грах и салата зеле и моркови. За съжаление след вечеря преди да легна изядох и една ябълка. Сутринта кантарът не беше мръднал. За днешния ден ще пиша утре.

# 287
  • София
Отчитам -200 грама за днес. Много се надявах да видя 74, но утре ще е. Малка тренировка имам 3-ри ден подред. Предвид липсата ми изцяло на движение, това е напредък за мен. Започват да се виждат няколко мускулчета. Дано го задържа това, ново и нетипично за мен е.

Тази вечер ще е на яйца и ферментирали зеленчуци. Мисля си и един черен ориз да сготвя, ще видим дали ще ми дойде музата.

# 288
Преди малко изпекох пилешки бутчета с картофки на моите момчета, а аз "само ги мириша". Дано така и да си остане.                                                            
 Мисис Роузи, на какъв режим си? И аз съм на твоите килограми, но съм ниска и кръгла. Искам да сваля поне още десетина, но се съмнявам. Нямам физическа активност, в пременопауза съм  и това забавя нещата.

# 289
Аз днес съм отличничка (но не от много воля, а от нерви ми замина апетита.) Цял ден на 1 айрян, а вечерта гъбена каша, 30 гр, сирене, 120 гр. грозде. Утре ще видим кантара. Simple Smile

# 290
Моят кантар мери с точност до половин кг и малка промяна в грамовете не отчита. Стъпвам по 2-3 пъти почти всяка сутрин , често дава отклонение +/-0.5кг.  Аз приемам най-често отчетената стойност за вярна, не ми трябва голяма точност , само следя да няма драстични промени нагоре и така от поне 10 години си държа кг. Ако някой път изпусна положението следва ден на плодове и салати и влизам в релси.

Тази сутрин видях 55.5 и вече нещата стават оптимистични, от поне 2 години не съм виждала толкова малко кг, бременност, после влачих 10 отгоре цяла година, щитовидните хормони бяха разбутани през бременността, пиех добавки, след като родих спрях хормона и само следя стойностите, а те нагоре - надолу, нагоре и пак надолу.... Скоро ще ги проверя пак. Мотивацията и енергията ми бяха нула, но сега съм хепи, а и ми се събира много тичане с децата, оставих колата и ходя много пеша, покрай задачките не се усеща. Още един или 2 кг надолу и съм достигнала целта, но и така да остана си е напълно ок и се харесвам вече, влизам в стари панталони, които бяха дълбоко прибрани.

Пожелавам успех на всички, дано всеки намери неговия си начин и да изглежда така както се харесва. 🍀Явно няма универсална рецепта...

# 291
  • София
galerida В общи линии на НВ-ВМХ. Старая се да съм с едно хранене на ден. В повечето случаи успешно. Ако не издържа и съм много гладна, съм на две хранения (Около овулацията този месец.. изядох света..)

Историята ми е дълга, след бременности и раждания, все не съм във форма. Амбицията ми тези седмици е голяма. От 4.1 до днес -7.5 кг. Имам още 17 за сваляне обаче... Мотивирана съм за няколко месеца да го реша вече въпроса и после да поддържам само. И да, и аз съм ниска и кръгла Blush

Amandine Поздравления за успеха! Уви, много трудно е вървенето ми пеша, а толкова обичам. Живеем далеч и няма вариант без автомобил. Та съм с него всеки ден Blush

# 292
Здравейте,записвам се и аз в тази приятна тема.Някак неусетно от тъпчене тази зима от 55 станах 60 кг,а височината ми е само 160 см.Била съм най- малко 47 кг,най- много се харесвам на 55-57.За момента нямам идея за конкретна диета,може би намаляне на калории.Била съм само на салати,само на месо и салати,иска ми се този път да е нещо по -здравословно.Лошото е че обичам да си пийвам по някоя бира или чаша вино,не големи количества,но си знам че не е хубаво когато имам за цел да отслабна.

# 293
Привет и от мен!

При мен нещата са какти винаги.. стигам до кг цел след седмица съм +1,5кг и пак съм на диета няколко дена... моето правило е че станат ли +2 трябва да отслабвам, защото е толкова мъчително да се свалят килограми, не искам да трябва да е дълго време ( вече съм минавала и през това..).
Исках да ви питам, на последните изследвания им излезе холестерол и предвид, че съм вегетариянка, само от това ядене на яйца ще е.
Но ако и яйцата спра, съвсем на фотосинтеза ще трябва да живея.. идея как да сваля тоя холестерол сега, да не месо и да не умра от глад?

# 294
Естествено, след само един ден с малко калории, съм 62,8 кг Simple Smile Продължавам така нискокалорично до събота, когато ще го "ударя на живот" с вино и някакво мезе Simple Smile

За съжаление от холестерола нищо не разбирам и не съм си го изследвала никога. Пускам си само обикновени ПКК веднъж годишно профилактично. Май по-добре и да не го изследвам, за да не го мисля и него Simple Smile

# 295
  • France
Отдавна не съм си пускала холестерол. Последният път беше перфектен.
Защо да е нездравословно месо и салата? Аз цял живот така се храня.

# 296
Philomena, ако визираш мен, аз месо не ям по убеждения, не по здравословни причини.
Салати ям но не ми стигат протеините и затова ям яйца, но от яйцата може да скочи холестерола.

Днес ще пробвам да съм на зеленчуци и малко ориз,само за закуска една филия хляб с извара..

Но трябва да видя как да сваля тоя холестерол . Четох че овеса свала холестерол, май зе заменя хляба с овес за закуски.

# 297
  • France
Не теб, Ели, а горното мнение на Теодора.

# 298
Не че е нездравословно месо и салата,просто аз карах само на това.Тоест без никакъв въглехидрат.Затова ми се иска нещо по-балансирано.

# 299
От предишни опити съм стигнала до извод, че тръгнат ли килограмите веднъж надолу се иска постоянство. При мен дори и да намаля калориите процесът е много бавен. Явно стресирам доста организма си, докато се настрои да работи в друга посока. С годините все по-трудно става, особено след 35 +.
Още ме е страх да се кача на кантара. 😄 Много минуси желая!

Общи условия

Активация на акаунт