ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Дайте идеи за нискокалорични вечерни менюта, че вече кодкодякам.
Кантара съм го сритала под леглото, не ме радва...

Рататуй (ако така се изговаря) 😀 :
1 ср голяма глава лук, 150гр тиквичка, 150гр патладжан,1-1/2 червена чушка, 1 сл зехтин, 2 сл доматено пюре концентрат, 150 мл вода, малко розмарин, 1 чл сладък червен пипер и малко сол :
1. Запържваш лука в зехтина за малко, после добавяш останалите нарязани на кубчета или средно големи парчета зеленчуци за 2 мин, накрая пюрето, подправките и най-накрая водата. Оставяш да покъкри 15 минути, може и без капак. Става много вкусно, аз го ям със сухо месце или пз хляб. От книга с рецепти за деца е. 14 месечното ми бебе също обича да го хапва с хляб (може и с крекери). По случайност открих и, че е нискокалорично и диетично.

Също всякакви супи. Тиквена, от броколи, леща.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 22:03 от snowwhite12

# 391
Аз минавам да се оплача малко, и се надявам Дез да се включи понеже съм виждала че говори доста за целулит и кои храни да избягваме.
Никога не съм имала особено видим целулит, дори и когато бях 100+ килограма, сега изведнъж се показа, не съм спряла да тренирам, килограмите не са се покачили, храня се както преди (почти)... наистина не разбирам.
Не ме тревожи особено, знам че е естествено да имаме, но все пак какво е предизвикало това рязко показване.
Даже както никога до сега съм намалила въглехидратите.

Glossy, забелязала съм за себе си, че понякога задържам страшно много вода, тогава целулитът видимо се влошава. От ориз се изчиствам. Млечни и глутен не трябва да докосвам, но поне вече не ми разстройват стомаха. Само козметично погрознявам от тях.
Аз навлизам и в перименопауза, на 47 съм, и хормоните ми играят номера май. Въглехидрати до 100гр са ми идеални, но лакомията ще ми изяде главата. Сега съм сериозна, тренировките и те ще помогнат. Контузията ми си отиде, слава Богу.

Честита Баба Марта, момичета! Да сте румени и елегантни!

# 392
Ох, супите не ги мога за вечеря. Оставам гладна. После мисля с какво да си доям.
Със салата мога да се нахраня, обаче само със супа тц. Подсетихте ме за леща. Богата е на желязо, трябва да си набавя хубава леща.

# 393
А може и хумус тогава с крекери или хляб или месце, ако си на нвд.
Аз имам за сваляне 1-1,5 кг в момента. Февруари се развихрих в кухнята, дояждам и същевременно рязко намалих кърменето. Резултатът е кило в повече, което ме дразни. Вярирам между 57,5 и 58 кг. Трябва да намаля калориите до под 2000. Имам много активно ежедневие и свалям с високи калории, но гладът си е глад било то на 1200 или 1800. Тренирам по 20на мин на ден, освен, когато съм размазана от мускулна треска. :Д Давам си месец, а имам и спортни цели.

# 394
Хумус със сурови моркови.. но все пак внимавай с хумуса Simple Smile

# 395
Най-ниско калоричното, с което аз успявам все да легна да спя после, е или голяма салата с краставици, маслини, репички и малко сирене (50 грама), или пълнени гъби. Засищат, а не се лепят.

А моята топ храна за всякакви диети е риба. Ако човек не яде и нея, не знам как точно се получават нещата.

Срам не срам, вчера ядох торта Гараш. Парчето е 65 грама в сладкарнци Неделя. Мина без последствия на фона на останалите ми ограничения.

# 396
Купих си дънки "заплаха" ( да не съм посмяла да се оливам) за края на март. Ще ги нося на едно пътуване, дотогава ще нося другите бели дънки, но в хоум офис.
На мен ще са ми дълги.

Точно на риба и салата съм днес и утре.

# 397
Имам цял такъв гардероб от преди двете бременностти 😁 Добрата новина е че вече влизам в част от дрехите. Остават ми 10кг, а свалените до сега са 17кг

# 398
По колко кг  горе долу сваляте на седмица ?

# 399
По колко кг  горе долу сваляте на седмица ?
Нула.
Килограм свалих за 1 месец. Голям ужас.
Върнах се към въглехидратните вълни, и очаквам агресивно сваляне от 1кг на седмица.

# 400
свалих 2 кг януари и оттогава нищо
хоум офисът не по
като се стопли времето ще има повече движение, дано така да стане

# 401
Glossy, забелязала съм за себе си, че понякога задържам страшно много вода, тогава целулитът видимо се влошава. От ориз се изчиствам. Млечни и глутен не трябва да докосвам, но поне вече не ми разстройват стомаха. Само козметично погрознявам от тях.
Честита Баба Марта, момичета! Да сте румени и елегантни!

Ще пробвам да намаля едното и другото да видим дали ще има резултат. Стискам си палци да нямам проблеми с млечните...
При мен само начина по който се храня ми разстройва стомаха, така и не се научих да ям бавно, като прахосмукачка съм, всеки следобед после мъка... Наистина се опитвам, но ми е ужасно трудно.
Оп! Излъгах, и разни готини кафета с вкусотийки вътре ме поддуват до безкрай.
Честита Баба Марта на всички Simple Smile

# 402
  • France
Аз от 2 седмици не съм се теглила... дано нямам лоша изненада.

# 403
Аз си заковах на едни килограми и това е добре. Сега ще мъча още 2-3кг да сваля.
Вчера и днес ям червена леща с малко месо за обяд. Преди това изядох една ябълка.

# 404
Аз свалих 4 кг, но февруари боледувах. Качила съм 2 обратно.

Общи условия

Активация на акаунт