ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 886
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Какъв е този протеин? Да не би да е онзи в прахообразно състояние в кутиите, които ги продават в магазините на диетичните щандове и който уж замествал едно хранене? Ако е това, опитвала съм, но не съм му фен. А под естествени подсладители кои имаш в предвид? Стевия ли?

# 511
Snowwhite12, прекрасен пост! Много добре казано. 🍻

Забравих да се похваля, че съм -500гр днес, въпреки въглехидратната бомба снощи. Това вече не е вода, тя излезе.

Сьомгата се пече, ще обядвам в 16:00. 🐟

# 512
Дез, благодаря ти. Flowers Hibiscus Blush

Балкай, в момента слагам намачкан банан или ябълков мус или прясно мляко като натурален подсладител, защото такива са рецептите за деца, които следвам. На мен ми е достатъчна сладостта на банан примерно или друг плод в сладкиша, не е нужно да падат зъби Joy. Не ползвам стевия, не ми харесва вкусът й. От време на време правя и истински торти или ходя на сладкарница с мъжа ми, хапвам и джънк, но рядко.

Вчера:
З- 2 яйца, 50 гр пз хляб, краставица
М: портокал, банан и шепа бадеми 20 гр
О: картофи, сл картофи, царевица, червена чушка и лук на тиган, 150 гр лаврак
В: 200 гр пил филе, домати, краставица

20 мин тазово дъно и корем, 40 мин спининг, 10 мин ходещи напади с 2х10 кг с почивки

# 513
  • France
Вчера биваше

З: мюсли с прясно мляко. Понеже не ги обичам така, изядох само половината.
О: чили кон карне
М: плодово пюре
В: зелена салата и портокал.

Зумба. Знам, че правя само кардио и ще е добре да почна друг вид упражнения.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 09:42 от Philomena

# 514
  • София
вчера се измерих /бедро и ханш/ - задоволителни мерки поне за моите критерии
Пиша вчерашното ми меню интересно ми е отстрани много или малко е и какво му липсва или какво е излишно, но резултатът днес е + 1см в бедро и дупе
Направих си и малка справка. Миналата година на този ден съм била с -2,5кг по-лека, а интересното е, че менюто ми е било почти същото/от 2019 година си записвам храната,тренировките и мерките/
Меню 18.03
Кафе с бадемово мляко - 2 чаши
Половин доза протеин с половин банан и мляко
100гр чиа с мюсли и йогурт + 5бр бисквитки
Оризов чипс 60гр-260кал
Обяд - прясно зеле с домати 400гр+яйце
вечеря /навън/ -Салата с айсберг,яйце и пилешко филе гърди на скара 300гр + 4 бр суши /дегустирах от всички видове по едно/, чаша бяло вино и домашна лимонада
40 мин тренировка в зала кардио + силова
8ккрачки активност

# 515
  • София
Записвам се при вас.

Заради хормонална терапия качих 5 кг. и сега се опитвам да ги сваля.
От 3 години с малки паузи съм на фастинг, редувам ОМАД и 20/4.

От седмица съм на ОМАД, храня се веднъж в 13ч.
Днешното меню:

Овесени ядки 60 гр, с 1 ч.л мед, малини и боровинки
Зелена салата с репички, чери домати, краставици, пресен лук, половин авокадо с 100 гр. печена скумрия и 150 гр. леща белуга.

# 516
Да се похваля: още -500гр днес.
Прявя трети рибен, първия развалих с палачинка. На фалшиво моно съм.
З- кафе
10км леко кросче навън, бавно, да не прегляднея.
О- сьомга на фурна, 220гр
Вечерята ще е същата. Много засища сьомгата, не е като сухата риба тон от консерва. Вчера спокойно изкарах така, само + 1 краставица вечерта, и ми беше идеално.
Моля се утре да осъмна 56кг. 🙏

# 517
Dez, опитай следващия път риба тон на парче. От консерва вече не ми харесва, но филе на кукъра със запичащ капак за 20 минути + евентуално още 5 на по-високи градуси за хрупкав загар е вкусно.

# 518
Дез, браво, много бързо ги топиш тия кила.

Днес 19.3:
З: овесена палачинка с ванилов протеин в нея, банан, бадемово масло 1 чл
М: редче 85% шоколад
О: кафяв ориз със спанак, моркови и лук (много спанак като количество) и 250 гр кисело мляко
М: портокал, ябълка и киви
В: хумус 4 сл (домашен), филия пз хляб, домат, 1/4 портокал

Трен беше:
Между другото:  15 лицеви през деня на 3 пъти, защото съм с мускулна от вчера
50 клека с 2х10 кг на 2 серии докато готвя

Минах с количката на едно гадно място и едната гума се повреди, така че нямаше редовната спортна разходка. За сметка на това разходка в гората с редуване тичане след бебето и носене в носилката 40 мин.

И 30 мин изолиращи упр за дупе с тежести за крака, клекове с щанга, хип тръст и тн. Мускулната ми е вързана.

# 519
кое е по-ефективно - плодуване или моно?

# 520
кое е по-ефективно - плодуване или моно?
Моно по-добре, според мен.
Плодуването е въглехидрат и фруктоза + тормоз и глад.
С моното редуваш дни, притъпява се апетита, и няма глад и стрес.

Snowwhite ме подсети, че мога да правя изолиращи за дупе също. Ще ги вкарам в програмата. Рамото продължава да е мега зле.

Тичах още 10км. Изядох си сьомгата, и съм готова с чай и релакс с Луцифер (сериала 😂).
Утре вечер имаме някакво събрание на съседите, и ще ми окепазят тренировъчния план.
Ще се опитам да стана в 5, и тичам от 5:30. 🙏 Това заради наближаващите състезания през май, не заради отслабването като цяло. Да не уплаша някой. Мотивацията ми е друга.

# 521
  • France
Според мен нито едното, защото има риск всичко да си върнеш след това, а плодуването е и доста трудно за издържане. Но тук има момичета, които се справят

Днес ми е почивен ден от упражнения, само 10К крачки + 10 етажа.

З: мюсли с кисело мляко
О: обилен! Телешка пържола с броколи на пара и домашен сос от рокфор. Мляс!
М: мандарина
В: салата от моркови.

Утре ще се тегля и ще пиша, но надали има голяма промяна

# 522
Записвам се и аз при вас.
Накратко за моята борба с килограмите - от малка винаги съм била по-закръглена, но до студентските години реално съм била в нормата или по ръба на наднорменото. Несугурност, желание за външно одобрение, "ще си супер, ако само малко отслабнеш", диети една след друга, спиране на спорта, започване на работа на бюро, кето, преяждане, кето отново, зверски глад, фастинги, отново преяждане, йо-йо ефект, бърнаут, пандемия... И чукнах заветните 100 кила. Когато ги видях на кантара за първи път, не изпитах абсолютно нищо. Дотолкова бяха притъпени емоциите ми към онзи момент.
Миналата година най-накрая направих промените, които ми помогнаха да изляза от душевната дупка. Имах повече време за себе си и започнах да правя малки крачки към по-осъзнато съществуване. Правех дълги разходки навън, тренирах от време на време, не прекалявах с храната, даже за първи път от много години насам не преядох около коледно-новогодишните празници. Бях свалила 5 кг без много усилия.
Но последните 2 месеца сякаш позагубих баланса, отново прекалявах със сладкото - моят криптонит, не си отделях достатъчно време за дългите разходки и ето ни пак на 100.
И затова съм тук - малко да ме държи в отговорност тази темичка.
Днес не спортувах, но цял следобяд почиствах из градината.
З: Скир и 5 бисквити
О: пуешко филе 180 гр, 100 гр хляб, салата краставици и домати без зехтин
М: Манго
В: "сладолед" от скир и замразени горски плодове с една порция протеин
Не е идеално и затова съм тук, да влагам малко повече мисъл към това, с което храня тялото и душата си.
Сега като погледна, може би е добре да имам поне няколко сварени яйца винаги в хладилника за моментите, в които не ми се готви.
Идеална цел: да сваля 35 кг до края на годината и да си върна поне част от мобилността и издръжливостта
План: калориен дефицит, дълги разходки поне 4 пъти в седмицата, упражнения за сила и издръжливост 2 пъти седмично като за начало, йога - ежедневно поне 10 мин.
Надявам се в края на годината да се върна на този пост и да се посмея на излиянията ми, но и да съм постигнала целта си.
В главата ми се върти често онази песничка - "I'm not angry anymore, well, sometimes I am. I don't think badly of you, well, sometimes I do..." И аз така, не съм гневна на онази аз, която ме е докарала до 100-те, макар понякога да ѝ се ядосвам. Прощавам ѝ.
Засега, лека!

# 523
и аз съм за моното
преди много години 4ри дни ядох праскови и нищо не свалих
херинга от лидълска консерва и пъстърва на скара за днес
утре ще е същото

снежанка, не правиш ли голям мускул на бедрото с 50 клека с по 10 кг
аз така от  напади с  по 10 кг не можах да си обуя летните дънки мин година

# 524
  • France
Оливия, много често хората със затлъстяване са стигнали до там след многобройни диети, глад и йо-йо ефект. Това и личната ми история ме кара да не вярвам в отслабването чрез гладуване, диетите и разните модни думички. Ето, бях болна януари, свалих 1 кг. Когато се оправих, го качих отново + още 2. От 2012 до 2020 поддържах тялото ми слабо, дори и бременността ми 2016 не го измени. Но втората ми бременност започна с много повръщане, паднах до 49кг и после, като спря гаденето, станах на плондир.
Затова се опитвам да отслабвам със спорт и с много лек калориен дефицит. Обичам храната и не мога да се лишавам. Вярно, бавно е, но нямам бърза работа.
Поздравявам те, че си направила първата крачка.
Това, което бих махнала в менюто ти е бисквитите сутрин (задължително), хляба на обед и вечерта бих хапнала нещо по-консистентно. Като яйце или риба например.
Hug

Общи условия

Активация на акаунт