ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Херцен, нося дънки XS или 34 размер, на някои влизам и в по-малък(171 съм, не миньонче), дупето ми е 88-89 см, а ако не внимавам и по-малко. По Коледа беше много зле работата като чукнах 87. Целта на тежестите е да имам задник и бедро/мускул там, защото кърменето и бременността ми ги стопиха. Целта на упражнението е слаба и стегната, не слаба изсъхнала майчица, а това става с щанги. Същевременно махам мазнина. Ако на 56 кг успея да запазя дупе 88-90,значи е доста стегнато, има го и бедрата са супер. Joy
Едит:. не си прочела правилно: клекът го правя с 2х10 кг, тоест 20 кг. Дори това е доста леко според мен за значителен прогрес, но упражнението беше за между другото.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 12:23 от snowwhite12

# 526
Напълно те подкрепям snowwhite12 Аз също тренирам с тежести, а клек правя с 20кг. Само  отслабване без тренировки с тежести, ставаш слаба но много отпусната. И все ти се струва че трябва още да сваляш. А ако имаш мускули на правилното място може да изглеждаш прекрасно. Бях 47кг преди 4г и пак не се харесвах и исках да свалям, просто защото бях много отпусната, иначе мерките ми бяха много добре. Само и малко мускул да имаше на дупето и краката 😏
Отдавна не съм писала. Месец и половина бях почивка, че се случиха едни гадости вкъщи и още не можем да се приберем. Та зарязах и режим и тренировки. След ядене на каквото и колкото си поискам съм -2кг. И по -1см от всякъде. Започвам отново режима, остават 9кг до целта. Калориен дефицит на 1300-1400 калории и поне 100гр протеин. За днес менюто е кофичка скир, кисело зеле с месо и вечерята после ще я мисля. На око малко трудно ще преценявам грамажа , но по-добре така отколкото нищо. Тренировки няма къде да правя, но с децата обикаляме по цял ден парка.

# 527
Хора, успях!

Аз съм 156см, също нося XS/34, дънки 26 G-star (примерно).
Клякам с 20кг за 20повторения в 4 серии, мога и с повече. Въпреки кардото имам доста мускул, и повече не искам.
Продължавам до заветните 50кг, но засега целта е 54кг.

Днес съм на портокали и протеин пудра.
"Тичах" 10км, много бавно.

# 528
  • France
Браво, Дез!
Тази сутрин съм 54,3. Свалила съм 700г от 14 март, когато изквичах, стъпвайки на кантара. Продължавам с режима, поне да се върна към изходната точка.
Не влизам вече в xs аз. Борбата ми е да се чувствам удобно в s. Сега ми стиска. Днес ми е ден за бягане, но ще пробвам да включва и малко мускулатура

# 529
  • София
Браво, Дез, Филомена!

Аз днес съм -400гр, първата ми цел е 50 кг, сега съм 54.6.

Днешното меню:

Овесени ядки с чия- 30 гр с ягоди и боровинки.
Зелена салата с много зеленчуци, половин авокадо, 100 гр. кафяв ориз с броколи и карфиол и 100 гр. скумрия.

# 530
а, разбрах, че 2х10 Simple Smile
по 10 на ръка имах впредвид
браво на вас Hug

продължавам с рибата, нямам кантар тая седмица
утре - зеленчуци
после може пак риба, че предобрих с пилето 2 месеца

# 531
Споделям: от 16.03. съм на по- строг режим. Дотук изпити 2литра вода.
Обяд: 2 яйца - варени, малко резенче салам(мазен).
За вечеря - риба (пъстърва) , зелена салата и малко фурми, че много ми се хапва сладко.
Няма да се тегля, че и без друго сега съм в МЦ. Важното е, че се чувствам много бодра и свежа.
От две години и половина не пуша, признавам, много ми се иска, но успявам да издържа.
Преди време пушех много и замества яденето с цигара. Отслабвах бързо. Сега е друго. Не искам да пуша, ама пуста глава. 😄

# 532
Ето ме с днешното меню:
10км на гладно, протеин пудра
10:30 - 500гр ягоди
15:00 - протеин пудра, 3 малки портокала
17:30 - 500гр ягоди
Чай от джинджифил.

# 533
  • София
Напоследък ми се прияжда сладко, което е много необичайно.Да не говорим, че не съм близвала захар от октомври 2022. Аз съм от тези хора, които повече се хвърлят на тестено и шансът да ми се прияде пица или пресен бял хляб е много по-голям. Онзи ден в магазина намерих някакъв шоколад, ама май само името му е подвеждащо. 100%-ов ''шоколад'', съдържащ само какаово масло, какаови зърна и не знам си какво там. Изкушаваше ме, защото хем шоколад, ама хем здравословно звучеше. Но съм си научила урока след последния шоколад за диабетици, който купих и беше жалко подобие на шоколад и съм решила, че ако някой ден толкова преритам за сладко и захар, ще си купя най-обикновен, но качествен шоколад. Та казах си ''не'', дори нямаше да му се насладя.

Та напоследък като ми се дояде сладко си взимам сушен натурален ананас без захар и честно казано помага. След него спира да ми се яде.

Днес почивам от залата, та менюто беше следното.

Започнах сутринта с 60мин велоергометър на гладно
Закуска: 30гр овесени ядки с протеин на прах
Обяд: 130гр пуешко с 50гр ориз в сурово състояние и краставица
Междинно хранене: 100гр сушен ананас с доза протеин на прах
Вечеря 1: 130гр пуешко със салата и 1с.л. зехтин
Вечеря 2 пак ще е същото - месо и салата

# 534
Дез, Филомена, браво!
Дез, до края на целта ли ще си на моно/спартански режим или беше само за начална мотивация?
Звездичка, да, точно. Знам и аз какво имаш предвид. Успех, ще те чета с интерес!

Днес:
...се разглобих. Нямам количка още-чакам да дойде новата гума. Затова правих разходките с бебето (припомням живея на хълм/стръмен терен Joy ) с носилката. Малката е 10,5 кг, а аз бях с много бърза спортна крачка, веднъж 35 мин и веднъж 60. И двата пъти бях задъхана и мокра след ,,разходките".
Също така имам доста движение от други дейности днес-чистене, игри и тн. И мускулна от вчера, затова само:

25 лицеви през деня на 3 пъти
57 български клека с 2х5 кг докато готвя

З: 2 малки пз тостерни фки с фъстъчено масло 20 гр и 1 с 4 гр масло и сол, киви, банан
М: 40 гр пз спелтов хляб с 10 гр чедар, домат, 10 гр 85% шоколад
О: пз паста с авокадо 1/2, 1 сл зехтин, домат, портокал
М: кисело мляко 250 гр, овесени ядки
В: 2 телешки кюфтенца на скара, грах, зелен боб, моркови

Днеска храната не беше оптимална, но съм в дефицит и се чувствам доста уморена. Сега ще притъпя глада с чай от лавандула и хм, не знам как се превежда. Melisse на немски. Grinning супер добре ми действа и отпуска.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 20:55 от snowwhite12

# 535
З - кафе
О - протеинов хляб Вита с крема сирене и домат
М - кето течен шоколад без захар
В - пълнозърнести спагети от твърда пшеница с кашкавал и крема сирене

Последно се мерих 57 кг на 1.68 / свалени 6 кг. за 2 месеца и 10 дена.
Актуални мерки - 90/73/90 стремя се да сваля оставащата мазнина по корема и да поддържам мускулатура като попринцип хапвам доста протеин.

# 536
  • France
Какво ще рече български клек?

Днес съм гладна. Винаги имам повече апетит, когато не спя добре.
З: мюсли с кисело мляко.
О: салата капрезе, доядох настърганите моркови от снощи, парче кашкавал и парче черен шоколад.
М: банан, мандарина и половин зелена ябълка (делнахме си я по братски със Славито)
В: малко чили кон карне, едно яйце на очи и доста салата домати и краставици. Но още ми се яде. Точно се чудя кое е по-диетично.

# 537
И аз да се запиша в този ден.
З: скир с горски плодове
О: пилешко филе със зелена салата
М: протеинов бар кокос
В: бъркани яйца с извара, спанак и няколко чери доматки отстрани
Добре започнах деня с йога, ранния следобед 90 мин разходка, но вечерта някои работни неща ме ядосаха, фрустрирах се и като цяло ми се скапа денят. Преди година и половина сигурно щях да седна и да се натъпча едно хубаво след такъв ден, но днес просто излязох да разходя кучето. Не свърши работа, още ми е тъпо, но и това ще мине. Малко мисли за мотивация от Лео Скепи - "Не е нужно да си в добро настроение, за да действаш по целите си. Тъжно ти е, и какво от това. Емоциите са временни гости."
Благодаря за съвета за бисквитките и хляба, знам че ми костват скъпо като калории. Просто се опитвам да съм честна, най-вече пред себе си. На мен ми беше много трудно да споделям откровено колко много съм яла в дадени момента. И като казвам трудно, имам предвид физически трудно, направо буца ми застава на гърлото и ставам супер емоционална. Мисля си че другите ще ме съдят много остро, но реално най-много се съдя аз самата защото осъзнавам, че това поведение не е решение и въпреки това го правя. Сега се опитвам да съм по-открита и да споделям, въпреки че все още ми е трудно. Четенето на темичката назад много ми помага, така че не спирайте да споделяте, защото не знаете кой ви чете и колко много се припознава и вдъхновява от вас.

# 538
  • France
Тука сме приятелска група и никой никого не съди Hug менюто ти е супер днес. Браво, че не си попаднала в капана на емоционалното ядене. Продължавай все така.

# 539
от година насам се подувам и имам изключително болезнени газове от мляко, глутен, захарни изделия, ядки, плодове, зеленчуци (ако са с масло) и кафе, което ме оставя без особено голям избор за храна.. та се чудя, знаете ли как мога да оправя проблема с газовете? само предполагам каква може да е причината - в продължение на година злоупотребявах с лаксативи, за да сваля килограми 😐

Общи условия

Активация на акаунт