ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 947
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Давам отчет днес:

Закуска: пълнозърнеста палачинка без захар (от тези за детето), с малко бадемово масло, 1/4 банан (бяха с краве мляко, иначе го избягвам заради ефекта му върху целулита)

Междинна: 2 портокала, парче 85% шоколад
Обяд: супа от леща (моркови, картофи, леща, лук, 2 сл зехтин за над 1 л супа, т.е. не е много), краставица

Следобед: малка порция поридж(овесени ядки, овесено мляко, малини, малко бадемово масло), круша
Вечеря: ще бъде картофи и сладки картофи на фурна с минимално количество зехтин, гъби , зеленчуци на пара

Днес не съм броила калории, но количествата са по-малко от предните дни и ми е леко гладно, което значи, че ще финиширам на минус. Утре по-подробно.

С яка мускулна треска съм на краката и дупето от тренировката преди 2 дни (силова), затова 20те минути днес ги отдадох на корем+тазово дъно, постнатален тип трен за корем. Все още правя такива тренировки от време на време.

Навън е много студено и затова днес само 45 мин с количката бързо ходене по баири.

# 406
Snow, вегетарианка ли си ?
Няма протеини.

# 407
Не, не съм вегетарианка, Пепа, но днес наистина е малко протеинът. Имам такива дни, особено в момента. Принципно ям месце или риба 5 пъти седмично, но само на 1 хранене през деня-никакъв шанс за повече. Другото гледам да е от бобови или др растителен протеин или по-рядко яйца, сирене понякога. Утре ще има мръвка. Grinning вчера също имаше телешки кюфтенца за вечеря и даже прекалих, затова и може би днес ми се искаше по-леко да е менюто.

# 408
Успявате ли да спазите режима по време на цикъл ?
Имате ли промяна в теглото? Аз съм за 1 ден +1 кг

# 409
Па време на цикъл никакъв проблем, но преди това ми е много трудно.

Трайно задържам свалените 2кг, сега нататък с още два. А дано да не ми отнеме една година.

# 410
Преди цикъл се подувам от всичко и задържам вода, но  е само това. Може нещо сладко да си хапна повече, но не някакво голямо количество че да направи разлика в кантара.
Аз реших да дам шанс на подготовката на храна (meal prep), направих ястия за 5 дни напред и ги сложих в кутии в хладилника. Ще пробвам за 2-3 седмици и ще дам отзиви.

# 411
Аз почти не ям готвено вече. В този смисъл нищо не приготвям за мен (освен салати), а само за останалите вкъщи. Въобще установих, че не ми липсват никакви манджи и яхнии. Явно мога да живея без тях завинаги Simple Smile

# 412
B2022, не казвай завинаги. Това рехаво хранене ще ти изиграе лоша шега.
Упоритото задържане е резултат.

# 413
Аз почти не ям готвено вече. В този смисъл нищо не приготвям за мен (освен салати), а само за останалите вкъщи. Въобще установих, че не ми липсват никакви манджи и яхнии. Явно мога да живея без тях завинаги Simple Smile
Карах го така доста време в началото, не без готвено, но без много добре овкусено готвено. В един момент всичко ми омръзна честно казано.
Сега имам шкаф пълен с подправки и си пресъздавам рецепти в нискокалоричен вариант.

# 414
Така е, никога не трябва да се казва никога Simple Smile Може всичко да опитам. Но наистина ми е променен целия режим на хранене.

Освен това сутрин и вечер съм на кантара. Имам страх да не се върна на предните кг. Сънувах кошмари, че не мога да си закопчея някакви дънки наскоро Simple Smile Усещането ми е, че малко да се отпусна и всичко ще ме връхлети пак.

# 415
B2022, така бях и аз 2010-2011. Като свалих многото кг. Все страх от всяка хапка. Бях 57, реших да се отпусна малко, да ям малко повече. Не наддадох, нищо фатално не стана. Но контролирах тегло и калории всеки ден.
После дори свалих още 4, като почнах дом.тренировки.
Искам да кажа, не се страхувай, опитвай. Това вечно недохранване не е добро в дългосрочен план.

# 416
Ооо, не съм недохранена никак. Имам си даже закръглен вид все още, понеже съм с голям бюст. Уикендите и аз ям повече. Но страхът - който го е изпитвал като теб - той може да го разбере. Може би след година - две и аз ще се успокоя.

# 417
Ооо, не съм недохранена никак. Имам си даже закръглен вид все още, понеже съм с голям бюст. Уикендите и аз ям повече. Но страхът - който го е изпитвал като теб - той може да го разбере. Може би след година - две и аз ще се успокоя.
Не се страхувай от ориз и картофи например. Няма да те повалят 100-200-300 грама. И протеин.
Но това ядене почти на корем на плодове не го разбирам. 1-2 дневно добре.
Надявам се да не се засегнеш. Говоря от опит.

# 418
О и аз почти постоянно внимавам какво ям и колко. Отпускам се до момента в който кантара не даде няколко грама нагоре. И пак се озаптявам и приключвам с повечето ядене.
Свалих 22кг, но имам нужда от минимум 5кг още. Тогава вече ще мирясам.

# 419
А, от какво да се засегна? Всеки се справя както може Simple Smile Пиша си калориите на плодовете и толкова. Просто почнах да наблягам на храни, които не ми качват нищо на кантара после.
За първи път от много години насам изкарах зимата, без да пия антибиотици. На мен са ми слабо място белите дробове. Нямам сливици и всяка инфекция буквално ми слиза надолу и ми прави веднага бронхит или пневмония. Това беше първата зима откак се помня, без някое от тези 2 заболявания при мен. Мисля, че има връзка и с промяната на начина ми на хранане.

Общи условия

Активация на акаунт