Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 151
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, моля за мнение.  Правихме биопсия, според която преди трансфер трябва да направим рвмс. Така и направихме, но  за съжаление трансфера беше неуспешен. Док иска пак да правим рвмс, този път 2 месеца подред, на третия месец пак да правим биопсия, за да проверим дали има подобрение. Правено ли е при други така и имаше ли смисъл? Ако няма подобрение ще се направи ли все пак трансфер и изобщо какво би следвало?

# 181
Привет! Имате ли мнение за д-р Цветков? Има ли момичета при него и с какви впечатления сте? Благодаря!
След 2 стимулации в Щерев и с неставащи Я, се преместих при др. Цветков. Първа стимулация, 24 я, 11 замразени бластоциста. Изведнъж без проблем в Я Simple Smile. Първи неуспешен трансфер, втори - в момента съм в 15 г.с. Внимателен, ходила съм и по спешност без час след пункцията, взе веднага необходимите мерки. Обран в приказките, не разтяга локуми, но каквото трябва, обяснява. Желая Ви успех Simple Smile

# 182
Благодаря Ви, мили момичета, че споделихте с мен мнението си за Д-р Цветков. Ще пиша и аз с какво впечатление съм след прегледа.

# 183
Момичета, моля за мнение.  Правихме биопсия, според която преди трансфер трябва да направим рвмс. Така и направихме, но  за съжаление трансфера беше неуспешен. Док иска пак да правим рвмс, този път 2 месеца подред, на третия месец пак да правим биопсия, за да проверим дали има подобрение. Правено ли е при други така и имаше ли смисъл? Ако няма подобрение ще се направи ли все пак трансфер и изобщо какво би следвало?
Hope, два трансфера на здрави ембриона след PGD имам. Преди двата съм правила в 2 поредни месеца биопсии и рвмс. На първият- след 2 биопсия показа добри показатели- успешен трансфер. На вторият трансфер- след втората биопсия все още добрите имплатационни клетки бяха малко/недостатъчно. Но аз казах на доктора, че не ми се занимава повече и да правим трансфер и той ме подкрепи (самият той каза, че е възможно самата проба да е била с малко клетки изначало ), та- вторият трансфер-0. Но там по-скоро си мисля, че другаде сбъркахме, а не че имунологията е попречила. Толкова мнг лекарства и инжекции взимаме за подтискане на имунната система, че хич не ми се струва, че тя е толкова голям фактор.

# 184
Привет! Имате ли мнение за д-р Цветков? Има ли момичета при него и с какви впечатления сте? Благодаря!
След 2 стимулации в Щерев и с неставащи Я, се преместих при др. Цветков. Първа стимулация, 24 я, 11 замразени бластоциста. Изведнъж без проблем в Я Simple Smile. Първи неуспешен трансфер, втори - в момента съм в 15 г.с. Внимателен, ходила съм и по спешност без час след пункцията, взе веднага необходимите мерки. Обран в приказките, не разтяга локуми, но каквото трябва, обяснява. Желая Ви успех Simple Smile

Аз издържах само една стимулация в Щерев и  няма да я забравя Савова-"Не ти стават яйцеклетките ,промени си начина на живот ".Избягах с 200 от там ,Цветков от първата стимулация извади 10 яйцеклетки(5  стигнаха до 5 ден ) ,имам три замразени .Бременна съм от първия трансфер в 24г.с.
Успех и от мен Simple Smile))

# 185
Момичета, имали ли сте по-продължителна менструация след биопсия или след поставяне на Циклогест/прием на противозачатъчни?
Ден 12 е вече, а имам кафеникаво течение още и се чудя дали не е поради някои от тези неща. Утре ще видя и док какво ще каже.

# 186
  • На изток от Ада
Аз да ,маже да се каже.  След Ендометриална биопсия за микробиологично и STD/STI-9 PCR analysis (вирусология). После противозачатъчни и Летрозол от 12 януари.  Първо няколко дни ми прицапва.  После от 27 01 кървене до 03 02 което е 8 дни . А попринцип ми е 5 дни .

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 02:06 от nasito8988

# 187

Аз издържах само една стимулация в Щерев и  няма да я забравя Савова-"Не ти стават яйцеклетките ,промени си начина на живот ".Избягах с 200 от там ,Цветков от първата стимулация извади 10 яйцеклетки(5  стигнаха до 5 ден ) ,имам три замразени .Бременна съм от първия трансфер в 24г.с.
Успех и от мен Simple Smile))
Аз също бях при Савова. Явно си е тенденциозно.

# 188
  • София
Момичета, имали ли сте по-продължителна менструация след биопсия или след поставяне на Циклогест/прием на противозачатъчни?
Ден 12 е вече, а имам кафеникаво течение още и се чудя дали не е поради някои от тези неща. Утре ще видя и док какво ще каже.

След Циклогест- не. Единствено е много обилен цикъл. След противозачатъчни само при първи прием ми е бил продължителен. (11-12 дни) Миналата година на няколко пъти се наложи да прием противозачатъчни и всеки път беше така.

# 189
Тоест да разбирам, че доста от Вас са се преместили от Щерев в Надежда?

# 190
  • София
Аз избягах от доктор Милчева. Simple Smile

Иначе днес бях на преглед при доктор Тихомирова. Очевидно яйчниците ми са се сраснали доста, били като прилепени.
Изписа ми примолут за 7 дни и като настъпи МЦ на 2-3 ден ме вика да видим прословутия фоликул, който е все отляво всъщност нов ли е или стар. Тези сраствания пречат на отделянето,  няма как да правим опити и при такова положение пункция на яйчниците, инвитро. Не го е казала категорично, но да разбирам ли, че ни насочва към инвитро? И всъщност мога ли да поискам да преминем към инвитро процедура? Аз това разбрах и душата ми просто плаче..

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 11:50 от NadezhdaML

# 191
Хей, горе главата! Важното е, че се е намерила някаква причина, съответно ще се намери и решение Simple Smile То аз не съм много наясно, но ако да врастнали, не се ли прави операция за отстраняване на срастванията?
А защо напускате Д-р Милчева? Аз също ходя при нея и като цяло имам добри впечатления. Но все пак искам да отида на още едно мнение, тъй като имам съмнение, че също задържам фоликули.
Д-р Тихомирова на ехограф ли видя срастванията? Благодаря!

# 192
  • София
Доктор Милчева я напуснах миналата година, когато отивайки на първи преглед или поне си мислех, че ще е преглед, ми каза, че съм директно за операция, тъй като съм имала дълбокотазова ендометриоза, съдейки по епикризите. (Имам направени 3 операции, 3 отстранени кисти). Не ме прегледа, даде ми един набор от изследвания, които да направим с мъжа ми и ако се открие проблем директно да започваме инвитро... Споменавам само, че от много близък човек имам контакта с нея.
Тя ми записа час при Надя Магунска, като преди това ми обясни, че трябва да кажа на Магунска, че искам задължително операция, за да се огледа какво се случва там долу. Мъжът ми доооста се ядоса от факта, че дори не бях прегледана, а вече имаше препоръки за операция, а аз както в тази тема бях описала, изпаднах в тотален нервен срив само при мисълта за поредната операция( мъжът ми каза тогава, че ще сме поредните клиенти"). Отидох при въпросната доцент Магунска и каза, че има сраствания, но нищо сериозно и не се изисква нищо... Хайде пак на преглед при Милчева да споделя какво се е случило с Магунска. Не бяхме направили още никакви изследвания, вече ми беше много съмнително и тя си позволи да каже, че съм много млада да не мога да стъпя на врата на мъжа ми заради липсващата спермограма.. Тогава се обърках и и бях задала въпрос за овулацията, тъй като имах въпроси и тя засегна образованието ми, че вероятно не е много високо. Ами не е важно, че имам няколко висши, не са медицински, нали тя е лекарят и е там да ми обясни?

Иначе доктор Тихомирова ми прави цветната снимка - там всичко е окей, но яйчниците били доста срастнали, това ми каза. Като да искаш да излезеш от заключена врата.. Операция няма смисъл да се прави по нейни думи, тъй като пак ще се образуват и ще се въртим в омагьосан кръг. На ехограф ги видя. Смятам да и кажа, че искаме да пристъпим към инвитро, просто няма смисъл да губим повече време.

Някой опитен може ли да каже какво смята?

# 193
Пожелавам Ви да се сбъдне скоро най-съкровенара Ви мечта. По един или друг начин!
Колкото то д-р Милчева, аз отидох при нея заради кафяво зацапване. Каза ендометриозна киста май, прати при Магунска и тя потвърди. На следващия преглед видя, че е пораснала с 5 мм и каза да отида пак при Магунска да види дали да не я оперира. Нещо съмнително ли ми се струва или вече много се вживявам?

# 194
Аз също съм "бегълка" от друга клиника.
Само да попитам на някой предлагали ли са това чудо с митохондриите ?
На моя близка са предложили, но не намира информация по темата освен неуспехи и че не се практикува ?
На мен не са ми предлагали и не знам нищо по темата

Общи условия

Активация на акаунт