Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 992
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • На изток от Ада
Какво е къс и дълъг портоколп? Кой го решава ? Да ясно ходдите често при къс ...

# 391
Здравейте! Започнах леко да се притеснявам. Пия Регулон и Фемара по схема за 21 дни като след това трябва да ми дойде МЦ. Приемам ги от 15.02 , през два-три дни получавам леко кървене..
Чудя се нормално ли е това. Никога до сега не съм пила противозачатъчни нито пък в комбинация с други лекарства. На някой случвало ли му се е подобно нещо ?

# 392
  • На изток от Ада
Здравейте! Започнах леко да се притеснявам. Пия Регулон и Фемара по схема за 21 дни като след това трябва да ми дойде МЦ. Приемам ги от 15.02 , през два-три дни получавам леко кървене..
Чудя се нормално ли е това. Никога до сега ни съм пила противозачатъчни нито пък в комбинация с с други лекарства. На някой случвало ли му се е подобно нещо ?
ф Нормално е аз досто дни прицапвах и писах тук. Никой нищо не каза.  И по- рано ми дойде .

# 393
Чудя се нормално ли е това. Никога до сега ни съм пила противозачатъчни нито пък в комбинация с с други лекарства. На някой случвало ли му се е подобно нещо ?
ф Нормално е аз досто дни прицапвах и писах тук. Никой нищо не каза.  И по- рано ми дойде .

Дошло ви е преди да свършите с противозачатъчните ли ?

# 394
Това е нормално, не се притеснявай. Мен в манипулационната ме предупредиха, че може да е подуто, зачервено и да сърби.

Здравейте момичета. Туко що си сложих Цетротид. Но над областа в която я сложих се изду доста. Има ли място за притеснение?

# 395
  • София
Здравейте, момичета!
Дали са ви поставяли Резилиго 3,6 /блокираща инжекция/преди започване на дълъг протокол, знаете ли колко време има действие да "държи" естрадиола на минимум?
Наложи се да отложим стартирането на стимулацията от 2ри ден МЦ на 9ти(което е 21 ден след поставянето на блокажа) поради грип. Притеснявам се, дали все още действието му ще е както трябва или естрадиола вече ще се покачва...предстои да пусна изледвания преди прегледа, но се притесних дали няма да се наложи канселиране.

Благодаря много.
доста време действат блокиращите инжекции, два три месеца.
А съм започвала стимулация на около 20 ден от цикъла след блокаж.

# 396
Това е нормално, не се притеснявай. Мен в манипулационната ме предупредиха, че може да е подуто, зачервено и да сърби.

Здравейте момичета. Туко що си сложих Цетротид. Но над областа в която я сложих се изду доста. Има ли място за притеснение?
[/quote
Благодаря. На мен ми казаха само за сърбене и зачервяване, не очаквах да е подуто

# 397
  • Пловдив
Какво е къс и дълъг портоколп? Кой го решава ? Да ясно ходдите често при къс ...
https://iskambebe.bg/services/fertility-awareness-methods/
Ето тук може да прочетеш за видовете протоколи.
Доктора решава за всеки пациент на какъв протокол да бъде.Аз съм била само веднъж на дълъг и се видя,че това не е моя,останалите опити бях по къс.

# 398
  • На изток от Ада
Да Iviana97 почнах ги на 13 01 и на 27 01 ми дойде а преди това имах прицапвате от 18 01 Но аз ги почнах веднага след рецептата трябше сигурно да изчакам цикъл уж 2 3 дни още имах до Мц . Сигурно трябваше на 2 ден от МЦ да ги почна . Притесних се  тогава от това прицапване и  спрях Фемара/ Летрозол  за 1 2 дни . После ми дойде на 27 01 уж беше опаковка !! Регулон и цикъл и тогава ги почнаах на 7 ден от мц а не от 2 ден . Звъняхме на кол центъра да питаме Чапанова за това мц ли е и дали да пия лекарствата,  ня я намерили можело цикъл да е..... Много объркано ги пих и понеже се заредих се чудих дали да не изпия още 1 блестер Противозачатъчни и Фемара/Летрозол.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 21:13 от nasito8988

# 399
Аз й писах на докторката, дано ми отговори скоро..

# 400
Хормонално таблетки се пият стриктно в един час всеки ден и под предписание на лекарката. Може така да си объркате хормоните, които са ви необходими.

По принцип в надежда изискват да се отиде на 2-3 ден от доказана менструация,такава е кървене не захапване. Недей да пиеш допълнителната опаковка,а се консултирай с лекарката ти.

Да Iviana97 почнах ги на 13 01 и на 27 01 ми дойде а преди това имах прицапвате от 18 01 Но аз ги почнах веднага след рецептата трябше сигурно да изчакам цикъл уж 2 3 дни още имах до Мц . Сигурно трябваше на 2 ден от МЦ да ги почна . Притесних се  тогава от това прицапване и  спрях Фемара/ Летрозол  за 1 2 дни . После ми дойде на 27 01 уж беше опаковка !! Регулон и цикъл и тогава ги почнаах на 7 ден от мц а не от 2 ден . Звъняхме на кол центъра да питаме Чапанова за това мц ли е и дали да пия лекарствата,  ня я намерили можело цикъл да е..... Много объркано ги пих и понеже се заредих се чудих дали да не изпия още 1 блестер Противозачатъчни и Фемара/Летрозол.

# 401
  • На изток от Ада
Да в 1 час но го смених . Няма да пия . Аз Регулона го пиех но като ми дойде на 27 01 го почнах на 7 ден не на 2ри  от мц.

Няма да пия ще идем .

# 402
Момичета, дайте съвет към кой от специалистите в клиниката да се насоча?

# 403
Здравейте, след успешен опит съм с бебе на 7 месеца. На всички пожелавам успех. Понеже по-рано се заговори за раждането в Надежда, бих искала да споделя и моя опит. За мен проследяването на бременността и раждането нямат нищо общо с репродуктивните специалисти, нищо че са в една сграда. Не бих родила втори път там. Раждането ми беше дълго и бях при трима лекари. Нито един от тях не дойде да ме види после, нито дори да ми каже, че смяната му свършва. Подкрепа за кърмене получих 0. Имах усложнения след раждането, а ми казаха че нищо ми няма и всичко е перфектно. Знам, че не при всички е така, но не е редно да влизаме с доверие, а да разчитаме на късмета си.

# 404
Здравейте, момичета! Пациент съм на Надежда от 11 месеца и минах през различни емоции и настроения спрямо клиниката. Към днешна дата съм в 8 г.с. от първи ЗЕТ, и имам 3 замразени ембриончета, а съм с женски фактори (НЯР, операция от ендометриоза преди години и т.н.).
Първите 3 месеца бях в пълен шок от скоростта, с които протичат прегледите и бързото очертаване на стъпки за действие от доктора. Разбира се, съмнявах се в достоверността на преценката, четях какви ли не статии и форуми, които, обаче, доказваха, че стъпките са правилни. В началото бях толкова разочарована от отношението, че се замислих за преместване, но установих, че в БГ май към днешна дата това е най-добрата клиника. После стигнах до извода, че докторът на ден има 40+ прегледа на пациенти, освен обичайните операции, ЦС, пункции, трансфери и т.н. И всеки път е благоразположен като настроение и кондиция, което е впечатляващо. В лаборатория, манипулационна, залите за възстановяване след всякакви процедури, екипите са перфектно координирани и любезни. Да, дразни ме общият лукс (особено скъпите цветя, които при всяко посещение са различни, на Регистратура, за които плащаме всички ние), дразни ме и, че при записване на специфични процедури никой не те информира за цената им, а някои от тях гонят 1000 лв. Но набрания опит на специалистите в болницата си личи и това явно им е спечелило високия стандарт.
Полезно е мнението ви и за раждането, защото и аз се чудя къде да продължа проследяване и раждане, явно по тази тема имат да усъвършенстват.
Успех и радостни новини на всички скоро! 🍀✨

Общи условия

Активация на акаунт